AccueilNederlandSyrië: Er is...

Syrië: Er is dringend een reactie nodig om de strijd tegen de economische crisis op te voeren

In zijn nieuwste rapportde VN Raad voor de Mensenrechten (OHCHR) heeft vastgesteld dat aanvallen op burgers, escalerende gevechten, economische achteruitgang en mensenrechtenschendingen voortduren, ondanks de heropname van het land tot de Liga van Arabische Staten.

De aanhoudende oorlog in Syrië is een “monument voor het falen van de diplomatie”, aldus onderzoeksvoorzitter Paulo Pinheiro.

Tijdens zijn toespraak in Genève bij de lancering van het rapport riep de heer Pinheiro alle partijen bij het conflict op om de aanvallen op burgers na de recente golf van demonstraties te staken.

Hij drong er bij de regering in Damascus op aan om positief te reageren op de legitieme aspiraties en rechten van Syriërs voordat het land “dieper wegzinkt in escalerend geweld en economische achteruitgang”.

Nasleep van een aardbeving

De voorzitter van de Commissie herhaalde dat de “unilaterale dwangmaatregelen” die vanaf 2011 door de Europese Unie, de Verenigde Staten, Canada, Australië en Zwitserland zijn opgelegd, moeten worden herzien, en riep op tot versoepeling van de sancties sinds de aardbeving op 6 februari 2023. te onderhouden.

Hij wees erop dat de Commissie ten tijde van de aardbeving “meerdere meldingen ontving van het verleggen van hulp, afpersing en corruptie” en “obstructie en inmenging in de hulpverlening” in de onmiddellijke nasleep van de aardbeving documenteerde.

De “regering en andere partijen hebben levensreddende hulp nodeloos gehinderd” en “geen enkele partij heeft gehoor gegeven aan onze oproep tot een staakt-het-vuren. Ze gaan door met beschieten en ze zetten de oorlog voort”, zei Pinheiro.

Onder verwijzing naar het rapport legde de heer Pinheiro uit dat bij een enkele luchtaanval op 25 juni meer dan 37 burgers om het leven kwamen of gewond raakten op een groentemarkt in Idlib, wat voor de aanvallende krachten waarneembaar had moeten zijn.

Hij voegde eraan toe dat van de vijftien aanslagen die in het door de aardbeving getroffen gebied zijn gedocumenteerd, er verschillende oorlogsmisdaden kunnen zijn.

Luchtaanvallen

Volgens het rapport werden humanitaire operaties ook getroffen door vermoedelijke Israëlische luchtaanvallen die de belangrijkste transportinfrastructuur onbruikbaar maakten.

“Deze gevallen, evenals het falen van de VN Veiligheidsraad om in juli een consensus te bereiken over het uitbreiden van de grensoverschrijdende hulpleveringen via de Bab Al-Hawa-grensovergang, en een duidelijke herinnering te zijn aan de manier waarop vijandelijkheden, politisering en fragmentatie in Syrië burgers schade berokkenen en hen de broodnodige hulp ontnemen”, aldus commissaris Lynn. zei Welchman.

Ze riep op tot een grondige evaluatie van de mislukkingen van de respons op de aardbeving en drong er bij de strijdende partijen en de internationale gemeenschap op aan ervoor te zorgen dat de grensoverschrijdende humanitaire hulp op de noodzakelijke schaal en op een principiële, op behoeften gebaseerde en duurzame manier kan worden voortgezet.

Ontheemd

Ondertussen heeft het VN-hulpcoördinatiebureau (OCHA) ontdekte dat de aanhoudende vijandelijkheden, waaronder beschietingen, tussen 1 en 9 september ongeveer 5.300 gezinnen, wat neerkomt op ruim 26.500 mensen, hebben verdreven.

Door botsingen in het noordoosten van Aleppo zijn bijna 4.600 gezinnen uit hun huizen verdreven en er zijn berichten over overbevolking in kampen en dorpen, waarbij sommige gezinnen hun toevlucht nemen tot slapen in de open lucht. Op 9 september werden minstens vijf mensen gedood en raakten 22 anderen, waaronder 11 kinderen, gewond.

Hoewel de situatie in het gouvernement Deir-ez-Zor, in het noordoosten van Syrië, rustig is, hebben de vijandelijkheden sinds 27 augustus naar verluidt geresulteerd in 69 doden en 96 gewonden.

Volgens de Syrisch-Arabische Rode Halve Maan zijn ruim 6.700 gezinnen ontheemd.

Veilige terugkeer ‘ongeloofwaardig’

De Commissie documenteert ook hoe de conflicten in het grotere Idlib de afgelopen weken zijn toegenomen, waarbij duizenden mensen op de vlucht zijn geslagen en tientallen mensen zijn omgekomen in Deir-Ezzor, evenals een uitbraak van grootschalige protesten waarin werd opgeroepen tot economische, sociale, burgerrechten en politieke rechten in door de regering gecontroleerde gebieden. gebieden, met name Suweida.

Het waarschuwt dat buiten de frontlinies de veilige terugkeer van Syrische vluchtelingen onwaarschijnlijk is, gezien de gevallen van mishandeling door de Syrische veiligheidstroepen, waaronder sommigen die zijn gechanteerd voor hun vrijlating.

Verschillende vluchtelingen, waaronder kinderen, zijn sindsdien vermist, stelt het rapport. Het willekeurig vasthouden, martelen, gedwongen verdwijnen en executeren van burgers in gebieden onder hun controle is een oorlogsmisdaad en een misdaad tegen de menselijkheid, benadrukt de Commissie, terwijl ze oproept tot de vrijlating van alle personen die willekeurig worden vastgehouden in Syrië.

In een positieve ontwikkeling merkte de heer Pinheiro op dat gezinnen die op zoek waren naar duidelijkheid over het lot van gedetineerde, verdwenen en vermiste dierbaren “langverwacht welkomstnieuws” hadden ontvangen na de oprichting van de Onafhankelijke Instelling voor Vermiste Personen in Syrië door de Algemene Vergadering in juni. .

Geen vrede

In een commentaar op de impact op gewone Syriërs beschreef Hanny Megally, commissaris van het Onderzoek, de ervaringen van truffelverzamelaars in centraal Syrië: “We zien een toename, [in] mensen vechten om economische behoeften en overleving, en dat resulteert in geweld en ontvoeringen.” Mensen die vechten om de truffelmarkt zijn “een voorbeeld van hoe het land afglijdt naar een staat van onveiligheid”, zei hij.

Oorspronkelijk gepubliceerd in The European Times.

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Vous pouvez louer cette propriété du roi Charles III -europeantimes.news-

En 2006, il achète une propriété en Roumanie qui comprend une maison, une forêt, une prairie à perte de vue et un atelier artisanal. Très probablement, jusqu'à présent, vous associiez uniquement la Transylvanie au comte Dracula. Il est temps d'ajouter à...

De Europese Commissie onderzoekt Delivery Hero en Glovo op mogelijke concurrentiebeperkende praktijken -europeantimes.news- europahoy.news

In een gedurfde stap om de concurrentie op de bloeiende online markt voor voedselbezorging veilig te stellen, is de Europese Commissie een formeel antitrustonderzoek gestart naar twee van Europa's grootste voedselbezorgbedrijven, Delivery Hero en Glovo. Dit onderzoek zou...

La Commission européenne enquête sur Delivery Hero et Glovo pour d’éventuelles pratiques anticoncurrentielles -europeantis.news-

Dans une démarche audacieuse visant à sauvegarder la concurrence sur le marché en plein essor de la livraison de nourriture en ligne, la Commission européenne a lancé une enquête antitrust formelle sur deux des plus grandes sociétés de livraison...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.