AccueilNederlandSlimme toepassingen van...

Slimme toepassingen van rijst | -europeantimes.nieuws-

Rijst is een van de meest populaire voedingsmiddelen in onze keuken, en ook in de wereld. Het is lekker, goedkoop, gemakkelijk te bereiden en kan een hoofdbestanddeel zijn van een aantal hartige en zoete gerechten. De verscheidenheid aan smaken en soorten maakt het meer dan geweldig.

Maar rijst kan niet alleen worden gebruikt om te koken. Het gebruik ervan gaat verder dan het primaire doel.

Waar kun je rijst nog meer voor gebruiken naast koken?

Hier zijn enkele gezonde alternatieve toepassingen voor rijst.

Tegen zoutbevochtiging

Zout haalt vocht uit de lucht en houdt dit vast. Om te voorkomen dat het zout nat wordt in het zoutvaatje, kun je er wat rijst aan toevoegen. Het zal de smaak van het zout niet veranderen, maar het zal er wel aan bijdragen dat het droog blijft en dat de korrels niet aan elkaar plakken.

Voor het onderhouden van zilverwerk en sieraden

Als je zilverwerk of sieraden hebt, is het een goed idee om deze in rijst te bewaren. Plaats ze gewoon in een kom of doos vol rijst. Het voorkomt dat het zilver aantast, omdat het het beschermt tegen oxidatie. Zo hoef je het niet te boenen en te polijsten.

Voor een mooie huid en haar

Voor een mooie huid en haar kun je rijstwater gebruiken. Het water dat vrijkomt bij het koken van de rijst, maar ook het water waarin de rijst gewoon is geweekt, is rijk aan voedingsstoffen. Rijstwater kan worden gebruikt voor spoelen, wassen, als onderdeel van verschillende zelfgemaakte maskers, peelings.

Voor het reinigen van apparaten

Rijst is geschikt voor het reinigen van koffiemolens, molens, blenders. Laat gewoon een kopje rijst in het apparaat vallen en laat het op hoge snelheid draaien. De rijst schrobt de resten binnenin, verwijdert eventuele resterende geuren en maakt uw apparaat weer schoon en bruikbaar.

Om de temperatuur van de pan te controleren

Als je olie of ander vet in een pan hebt verwarmd, kun je het gemakkelijkst controleren of de pan klaar is door er een rijstkorrel in te doen. Als het bubbelt, is het vet heet genoeg.

Voor het opbergen van gereedschap

Uw bouwgereedschap kan na verloop van tijd gaan roesten. Doe ze in een doos rijst. Het beschermt ze tegen oxidatie, vergelijkbaar met de opslag van zilveren voorwerpen. De rijst absorbeert overtollig vocht en beschermt het metaal tegen roest.

Met natte apparatuur

Als u water of een andere vloeistof op elektronica of apparatuur, zoals telefoons, laptops en andere gadgets, heeft gemorst, schakel deze dan onmiddellijk uit, verwijder indien mogelijk de batterijen en bedek ze met rijst. Laat de rijst enkele uren het vocht opnemen. Hierdoor droogt het apparaat sneller zonder schade.

Foto door Suzy Hazelwood: https://www.pexels.com/photo/rice-in-white-ceramic-bowl-1306548/

Oorspronkelijk gepubliceerd in The European Times.

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De ‘irrationele, door het Westen geleide structuur’ van de Veiligheidsraad moet hervormd worden, zegt Noord-Korea tegen de VN europahoy.news

Om dit te bereiken moet de vertegenwoordiging van de ontwikkelingslanden, die de absolute meerderheid vormen bij de Verenigde Naties, worden uitgebreid en versterkt, zegt Kim Song, ambassadeur en permanente vertegenwoordiger van Noord-Korea bij de VN. “De kwestie die in de...

Le HCR est de plus en plus préoccupé par le sort des réfugiés fuyant la région du Karabakh

Quelque 19 000 réfugiés auraient quitté la région économique du Karabakh de la République d'Azerbaïdjan, dont de nombreuses personnes âgées, femmes et enfants. HCR La porte-parole Shabia Mantoo a appelé toutes les parties à protéger les civils et...

De crisis verdiept zich voor de kinderen van Mali, updates over de mensenrechten uit Brazilië en Montenegro europahoy.new

UNICEF De vertegenwoordiger in Mali, Pierre Ngom, vertelde verslaggevers in Genève dat alleen al deze maand tientallen kinderen zijn vermoord door niet-statelijke gewapende groepen in het noorden en midden van het land. Op 7 september eiste een aanval op...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.