AccueilNederlandSlimme toepassingen van...

Slimme toepassingen van rijst | -europeantimes.nieuws-

Rijst is een van de meest populaire voedingsmiddelen in onze keuken, en ook in de wereld. Het is lekker, goedkoop, gemakkelijk te bereiden en kan een hoofdbestanddeel zijn van een aantal hartige en zoete gerechten. De verscheidenheid aan smaken en soorten maakt het meer dan geweldig.

Maar rijst kan niet alleen worden gebruikt om te koken. Het gebruik ervan gaat verder dan het primaire doel.

Waar kun je rijst nog meer voor gebruiken naast koken?

Hier zijn enkele gezonde alternatieve toepassingen voor rijst.

Tegen zoutbevochtiging

Zout haalt vocht uit de lucht en houdt dit vast. Om te voorkomen dat het zout nat wordt in het zoutvaatje, kun je er wat rijst aan toevoegen. Het zal de smaak van het zout niet veranderen, maar het zal er wel aan bijdragen dat het droog blijft en dat de korrels niet aan elkaar plakken.

Voor het onderhouden van zilverwerk en sieraden

Als je zilverwerk of sieraden hebt, is het een goed idee om deze in rijst te bewaren. Plaats ze gewoon in een kom of doos vol rijst. Het voorkomt dat het zilver aantast, omdat het het beschermt tegen oxidatie. Zo hoef je het niet te boenen en te polijsten.

Voor een mooie huid en haar

Voor een mooie huid en haar kun je rijstwater gebruiken. Het water dat vrijkomt bij het koken van de rijst, maar ook het water waarin de rijst gewoon is geweekt, is rijk aan voedingsstoffen. Rijstwater kan worden gebruikt voor spoelen, wassen, als onderdeel van verschillende zelfgemaakte maskers, peelings.

Voor het reinigen van apparaten

Rijst is geschikt voor het reinigen van koffiemolens, molens, blenders. Laat gewoon een kopje rijst in het apparaat vallen en laat het op hoge snelheid draaien. De rijst schrobt de resten binnenin, verwijdert eventuele resterende geuren en maakt uw apparaat weer schoon en bruikbaar.

Om de temperatuur van de pan te controleren

Als je olie of ander vet in een pan hebt verwarmd, kun je het gemakkelijkst controleren of de pan klaar is door er een rijstkorrel in te doen. Als het bubbelt, is het vet heet genoeg.

Voor het opbergen van gereedschap

Uw bouwgereedschap kan na verloop van tijd gaan roesten. Doe ze in een doos rijst. Het beschermt ze tegen oxidatie, vergelijkbaar met de opslag van zilveren voorwerpen. De rijst absorbeert overtollig vocht en beschermt het metaal tegen roest.

Met natte apparatuur

Als u water of een andere vloeistof op elektronica of apparatuur, zoals telefoons, laptops en andere gadgets, heeft gemorst, schakel deze dan onmiddellijk uit, verwijder indien mogelijk de batterijen en bedek ze met rijst. Laat de rijst enkele uren het vocht opnemen. Hierdoor droogt het apparaat sneller zonder schade.

Foto door Suzy Hazelwood: https://www.pexels.com/photo/rice-in-white-ceramic-bowl-1306548/

Oorspronkelijk gepubliceerd in The European Times.

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Ik wacht op je in Rome, laten we bidden voor degenen die lijden onder oorlogen europahoy.new

In het Regina Caeli lanceert de paus opnieuw de uitnodiging om deel te nemen aan de eerste Wereldkinderdag die op 25 en 26 mei wordt gevierd: "We hebben uw vreugde en het verlangen naar een betere wereld nodig." ...

Première personne : « Je ne représente plus rien » – Voix des déplacés en Haïti

Lui et d'autres ont parlé à Eline Joseph, qui travaille pour l'Organisation internationale pour les migrations (OIM) à Port-au-Prince avec une équipe qui apporte un soutien psychosocial aux personnes qui ont fui leur domicile à cause de la violence...

‘Ik ben niets meer waard’ – Stemmen van ontheemden in Haïti europahoy.news

Hij en anderen spraken met Eline Joseph, die voor de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) in Port-au-Prince werkt met een team dat psychosociale steun biedt aan mensen die hun huizen zijn ontvlucht vanwege geweld en onveiligheid. ze sprak met VN-nieuws...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.