AccueilNederlandPilar Alegría benadrukt...

Pilar Alegría benadrukt de cruciale rol van onderwijs bij het succesvol aanpakken van de uitdagingen waarmee de EU wordt geconfronteerd europahoy.new

  • De waarnemend minister van Onderwijs en Beroepsopleiding, Pilar Alegría, sprak vandaag in de Commissie Cultuur en Onderwijs van het Europees Parlement
  • De informele bijeenkomst van de ministers van Onderwijs en Jeugd zal plaatsvinden in Zaragoza op 18 en 19 september, in het kader van het Spaanse voorzitterschap van de Europese Unie
  • Spanje zal een internationale STEAM-alliantie voor vrouwelijk talent promoten met de viering van een wereldconferentie in Madrid

De waarnemend minister van Onderwijs en Beroepsopleiding, Pilar Alegría, verscheen vanochtend in de Commissie Cultuur en Onderwijs van het Europees Parlement om de doelstellingen van het Spaanse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie op onderwijsgebied te presenteren.

“We hebben een cruciale taak als samenleving en het is de verantwoordelijkheid van onze onderwijssystemen om de capaciteiten van burgers, zowel professioneel als persoonlijk, te verbeteren om belangrijke uitdagingen zoals klimaat, digitaal, gelijkheid en cohesie het hoofd te bieden. van de Unie”, aldus de minister.

Precies in deze lijn ligt een van de transversale prioriteiten van de EU Spaans voorzitterschap van de EUOpen Strategic Autonomy, waarvan de garantie nauw verbonden is met de opleiding van burgers, vooral op strategische gebieden zoals energie, duurzaamheid of digitalisering.

In haar toespraak voor de commissie onderstreepte Alegría de essentiële rol van onderwijs op een sleutelmoment “in de Europese integratie, een moment dat ons naar een sterker, meer verenigd, eerlijker en beter voorbereid Europa kan leiden” in het licht van de “opkomst van autoritaire leiderschap en bedreigingen voor het model van de liberale democratie dat de Europese Unie belichaamt.”

In die zin zal het Spaanse voorzitterschap van de EU de goedkeuring in de Raad bevorderen van een document met conclusies over de bijdrage van het onderwijs aan de bevordering van Europese waarden en democratisch burgerschap, waaraan wordt gewerkt. Dit zal een van de centrale thema’s zijn van de Informele bijeenkomst van de ministers van Onderwijs en JeugdNieuw raamdie op 18 en 19 september in Zaragoza zal plaatsvinden.

Om deze doelstellingen te bereiken, zoals de waarnemend minister aan de leden van de commissie uitlegde, “steunt het Spaanse voorzitterschap de ambitieuze ontwikkeling van de Europese onderwijsruimte” en heeft het de nadruk gelegd op een fundamenteel aspect, “de automatische wederzijdse erkenning van kwalificaties”, die zal het onderwerp zijn van debat tijdens de voorzitterschapsconferentie die in oktober in Sevilla wordt gehouden.

Pilar Alegría heeft ook de inzet benadrukt van Spanje met de digitale revolutie en de impact ervan op het onderwijs, en heeft gemeld dat het voorzitterschap werkt aan de twee dossiers met betrekking tot digitalisering die de Europese Commissie heeft voorgesteld.

Tot deze prioriteit van het Spaanse voorzitterschap behoort ook de bevordering van wetenschappelijk-technologische roepingen onder meisjes en jongeren. Deze doelstelling, waaraan de regering gedurende de gehele zittingsperiode heeft gewerkt, zal worden onderschreven door de organisatie in Madrid van een wereldconferentie voor een STEAM-alliantie internationaal voor vrouwelijk talent.

De minister van Universiteiten, Joan Subirats, en de minister van Cultuur en Sport, Miquel Iceta, namen ook deel aan de commissie.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

« Spainskills is de beste showcase van talent voor beroepsopleiding » europahoy.news

Het startschot van vandaag voor de competitie Spainskills 2024, die de beste studenten en afgestudeerden in de beroepsopleiding van het land samenbrengt. Drie dagen lang zullen 529 deelnemers uit alle autonome gemeenschappen en steden elkaar ontmoeten op IFEMA...

Gaza : les meurtres de travailleurs humanitaires entraînent un arrêt temporaire des opérations de l’ONU après la tombée de la nuit

Cette décision permettra une évaluation plus approfondie des problèmes de sécurité qui affectent à la fois le personnel sur le terrain et les personnes qu'ils tentent de servir, a déclaré le porte-parole de l'ONU, Stéphane Dujarric. dit mercredi lors...

AI-model heeft potentieel om het risico op posttraumatische stressstoornis gerelateerd aan de bevalling te detecteren europahoy.new

Onderzoekers hebben een programma voor kunstmatige intelligentie (AI) aangepast om tekenen van bevallingsgerelateerde posttraumatische stressstoornis (CB-PTSD) te identificeren door korte verhalende verklaringen van patiënten die zijn bevallen te evalueren. Het programma identificeerde met succes een groot deel van...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.