AccueilNederlandOntdek Doornik: tussen...

Ontdek Doornik: tussen majestueuze kathedraal en pittoreske straatjes

Ontdek Doornik: tussen majestueuze kathedraal en pittoreske straatjes

Doornik, gelegen in de provincie Henegouwen, België, is een stad vol charme en vol historische en architectonische schatten. Met zijn majestueuze kathedraal en pittoreske straatjes is Doornik een ideale bestemming voor geschiedenis- en cultuurliefhebbers.

De kathedraal Notre-Dame van Doornik, opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, is ongetwijfeld een van de pareltjes van de stad. Deze prachtige gotische kathedraal, gebouwd in de 12e eeuw, staat bekend om zijn vijf torens en rijkelijk versierde façade. Binnen kunnen bezoekers de prachtige glas-in-loodramen, gedetailleerd houtsnijwerk en oude fresco’s bewonderen die het verhaal van het gebied vertellen. De kathedraal staat ook bekend om het beroemde Processietapijt, een uitzonderlijk middeleeuws wandtapijt dat het leven van Christus uitbeeldt.

Wandelend door de pittoreske straatjes van Doornik ontdekt u een ware schat aan architectuur en geschiedenis. De Grote Markt, met zijn kleurrijke huizen en levendige cafés, is een geweldige plek om te ontspannen en het dagelijkse leven van de lokale bevolking te observeren. Niet ver daarvandaan is de rue des Jésuites een echte reis door de tijd met zijn 17e-eeuwse huizen en stenen gevels. Liefhebbers van architectuur mogen niet nalaten een bezoek te brengen aan het Maison Tournaisienne, een mooi voorbeeld van renaissancearchitectuur, waarin nu het archeologisch museum van de stad is gevestigd.

De stad Doornik staat ook bekend om zijn wereldberoemde musea. Het Museum voor Schone Kunsten, gevestigd in een voormalig hospice uit de 18e eeuw, herbergt een indrukwekkende collectie schilderijen, beeldhouwwerken en kunstwerken, variërend van de middeleeuwen tot de hedendaagse tijd. Geschiedenisliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan het Natuurhistorisch en Archeologisch Museum, waar lokale kunstvoorwerpen uit de Romeinse tijd te zien zijn.

Voor degenen die de omliggende natuur willen ontdekken, biedt Doornik vele groene ruimtes en parken. Het Esplanade Park, gelegen vlakbij de kathedraal, is een ideale plek voor een wandeling of een picknick met het gezin. De tuinen van het Palais des Beaux-Arts, met hun fonteinen en sculpturen, zijn een echte oase van rust in het hart van de stad.

Doornik staat ook bekend om zijn gastronomie. Liefhebbers van de Belgische keuken zullen niet nalaten de beroemde mosselen en frietjes te proeven, vergezeld van een lokaal biertje. De restaurants van de stad bieden ook verfijnde gerechten op basis van lokale producten, zoals Doornikse kaas en boerderijslakken.

De stad Doornik is gemakkelijk bereikbaar met de trein vanuit Brussel en Rijsel, waardoor het een ideale bestemming is voor een weekendje weg. Eenmaal daar kunt u zich gemakkelijk te voet of met de fiets verplaatsen dankzij de vele fietspaden in de stad.

Kortom, Doornik is een stad die liefhebbers van geschiedenis, architectuur en cultuur zal verleiden. Tussen de majestueuze kathedraal en de pittoreske straatjes biedt Doornik een unieke mix van erfgoed en charme. Of het nu gaat om een ​​cultureel bezoek of een uitje in de natuur, Doornik zal u verleiden met zijn schoonheid en authenticiteit.

Oorspronkelijk gepubliceerd in The European Times.

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De ‘irrationele, door het Westen geleide structuur’ van de Veiligheidsraad moet hervormd worden, zegt Noord-Korea tegen de VN europahoy.news

Om dit te bereiken moet de vertegenwoordiging van de ontwikkelingslanden, die de absolute meerderheid vormen bij de Verenigde Naties, worden uitgebreid en versterkt, zegt Kim Song, ambassadeur en permanente vertegenwoordiger van Noord-Korea bij de VN. “De kwestie die in de...

Le HCR est de plus en plus préoccupé par le sort des réfugiés fuyant la région du Karabakh

Quelque 19 000 réfugiés auraient quitté la région économique du Karabakh de la République d'Azerbaïdjan, dont de nombreuses personnes âgées, femmes et enfants. HCR La porte-parole Shabia Mantoo a appelé toutes les parties à protéger les civils et...

De crisis verdiept zich voor de kinderen van Mali, updates over de mensenrechten uit Brazilië en Montenegro europahoy.new

UNICEF De vertegenwoordiger in Mali, Pierre Ngom, vertelde verslaggevers in Genève dat alleen al deze maand tientallen kinderen zijn vermoord door niet-statelijke gewapende groepen in het noorden en midden van het land. Op 7 september eiste een aanval op...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.