AccueilNederlandontdek de beste...

ontdek de beste brouwerijen en bars in de stad europahoy.news

Leuven, geboorteplaats van het Belgische bier: ontdek de beste brouwerijen en bars van de stad

België staat wereldwijd bekend om zijn brouwtraditie en kwaliteitsbier. Van de Belgische steden die opvallen door hun passie voor bier, is Leuven ongetwijfeld een van de meest opvallende. Gelegen in de Vlaamse regio is deze charmante stad een waar paradijs voor bierliefhebbers die lokale brouwerijen willen ontdekken en unieke bieren willen proeven.

Leuven wordt vaak beschouwd als de geboorteplaats van het Belgische bier, grotendeels dankzij de beroemde brouwerij Stella Artois. De brouwerij, opgericht in 1366, heeft internationale bekendheid verworven en is tegenwoordig een van de populairste biermerken ter wereld. Bierliefhebbers kunnen de brouwerij Stella Artois bezoeken om meer te weten te komen over de fascinerende geschiedenis en de geheimen te ontdekken van het maken van dit iconische bier.

Naast Stella Artois herbergt Leuven nog vele andere ambachtelijke brouwerijen die het ontdekken waard zijn. Een van de meest populaire is de Domus-brouwerij, gelegen in het historische centrum van de stad. Deze brouwerij, opgericht in 1985, biedt een ruime keuze aan huisgemaakte bieren, allemaal op traditionele wijze gebrouwen. Bezoekers kunnen een verscheidenheid aan bieren proberen, van lichte bieren tot bruine bieren met een volle smaak, terwijl ze genieten van de vriendelijke sfeer van de bar.

Een andere brouwerij in Leuven die je niet mag missen is brouwerij De Kroon, opgericht in 1909. Deze brouwerij staat bekend om zijn specialiteit De Kroon-bier en biedt ook seizoensbieren en samenwerkingen met andere ambachtelijke brouwerijen. Bierliefhebbers kunnen de brouwerij bezoeken voor een rondleiding en proeverij, of gewoon ontspannen in de aangrenzende bar en genieten van de levendige sfeer.

Naast brouwerijen telt Leuven ook tal van brouwerijen waar bezoekers een ruime keuze aan Belgische en internationale bieren kunnen ontdekken. Een van de meest populaire bars is het beroemde Café Belge, gelegen op het Oude Marktplein. Deze iconische bar biedt meer dan 300 verschillende bieren, van Belgische klassiekers tot ambachtelijke bieren van over de hele wereld. Met zijn levendige sfeer en indrukwekkende bierselectie is Café Belge een ideale plek om een ​​gezellige avond met vrienden door te brengen.

Een andere brouwerij die je niet mag missen is Arto, gelegen vlakbij de brouwerij Stella Artois. Deze bar biedt een selectie lokale bieren, waarvan sommige exclusief voor het etablissement worden gebrouwen. Bezoekers kunnen in het comfortabel ingerichte interieur zitten of profiteren van het buitenterras om hun favoriete bier te proeven terwijl ze genieten van het uitzicht op de brouwerij.

Tot slot, voor wie meer wil leren over de geschiedenis van het Belgische bier, is een bezoek aan het Biermuseum een ​​must. Het museum is gevestigd in een voormalige brouwerij en biedt een fascinerend inzicht in de geschiedenis van bier België, de traditionele productie en de culturele betekenis ervan. Bezoekers kunnen een indrukwekkende collectie vintage bierflesjes, etiketten en brouwerijgerelateerde items bewonderen en kennis maken met de verschillende stadia van het brouwen.

Kortom, Leuven is een waar paradijs voor bierliefhebbers die de beste brouwerijen en bars van de stad willen ontdekken. Of je nu geïnteresseerd bent in het bezoeken van historische brouwerijen of het proeven van ambachtelijke bieren, Leuven biedt voor iedere bierliefhebber een unieke ervaring. Aarzel dus niet om dit charmante Vlaamse stadje te komen ontdekken en een lekker Belgisch biertje te proeven in een van de vele gespecialiseerde etablissementen. Gezondheid !

Eerder gepubliceerd in Almouwatin.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Het gratis filmfestival richting het jubileum begint in Rome europahoy.news

Het initiatief, getiteld "Faces and counter-faces of Hope", wordt geleid door de eerste afdeling van het Dicasterie voor Evangelisatie en stelt veertien vertoningen voor, van gisteren tot 21 april, met klassieke films en recentere werken, met deelname van regisseurs...

Appel de 414 millions de dollars pour les réfugiés palestiniens en Syrie, au Liban et en Jordanie

UNRWA a lancé mercredi un Appel de 414,4 millions de dollars pour les réfugiés palestiniens en Syrie et pour ceux qui ont fui le pays vers le Liban et la Jordanie voisins en raison du conflit. Continuer le soutien Le...

Het Parlement keurt de hervorming van de elektriciteitsmarkt van de EU goed

De maatregelen, bestaande uit een verordening en een richtlijn waarover al overeenstemming was bereikt met de Raad, werden aangenomen met respectievelijk 433 stemmen voor, 140 tegen en 15 onthoudingen, en 473 stemmen tegen, 80 en 27 onthoudingen. De wet zal...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.