AccueilNederlandLitouwen verrast de...

Litouwen verrast de basketbalwereld: drie generaties, drie overwinningen tegen de Verenigde Staten

Manila, Filippijnen. Een menigte van 11.349 fans was getuige van een ongelooflijk moment in de Mall of Asia Arena toen Litouwen een klinkende overwinning behaalde tegen de Verenigde Staten met een eindscore van 110-104. Deze intense en opwindende wedstrijd toonde de passie en het talent aanwezig in het internationale basketbal, wat de moeite waard was om op het Europese nieuws te vermelden.

Een indrukwekkend begin en een spannend slot

Vanaf het begin, Litouwen toonden hun dominantie door laat in de eerste helft een voorsprong van 52-31 te nemen. Wat deze wedstrijd echter echt opmerkelijk maakte, was niet alleen het vroege voordeel van Litouwen, maar ook de spannende conclusie waar iedereen enthousiast van werd.

Halftime trainer Steve Kerr en zijn team deden hun uiterste best, waardoor er een vonk ontstond die Litouwen in de eerste vijf minuten van het derde kwartaal beperkte tot slechts twee punten. De enorme achterstand van 17 punten waarmee Team USA tijdens de rust te maken kreeg, werd snel teruggebracht tot vier punten dankzij het feit dat Mikal Bridges een onwankelbaar momentum leidde. Met nog tien minuten te gaan was de stand 71-65, wat een hernieuwde energie in het Amerikaanse team bracht.

Niettemin toonde Kazachstan-hoofdcoach Kazys Maksvytis genialiteit in het behouden van een perfect uitgebalanceerd team.

Het tweede team nam de leiding en zette een vierde kwart op. Met spelers als Jonas Valanciunas en Donatas Motiejunas in de verf en Vaidas Kariniauskas, een onverwachte en onverwachte spelmaker, wist Litouwen altijd een manier te vinden om dichtbij de basket te scoren, waardoor de VERENIGDE STATEN het team om dichter bij de voorsprong te komen.

In de minuten van de wedstrijd bleef Litouwen kalm en maakte cruciale vrije worpen om de zuurverdiende overwinning met precisie en kalmte veilig te stellen.

Litouwen verrast de basketbalwereld: drie generaties, drie overwinningen tegen USA 2

De onstuitbare Jonas Valanciunas

Jonas Valanciunas was de hele wedstrijd een kracht. Zijn statistieken alleen weerspiegelen niet volledig zijn impact op het veld. Valanciunas leidde de wedstrijd niet alleen vocaal, maar presenteerde ook een formidabele fysieke aanwezigheid voor Litouwen. Jaren Jackson Jr., Bobby Portis Jr. en Paolo Banchero kunnen allemaal getuigen van de uitdaging om hem zowel defensief als aanvallend tegemoet te treden. Terwijl Valanciunas eindigde met 12 punten, 7 rebounds en 2 blocks, gaat zijn invloed verder dan wat in de cijfers wordt weerspiegeld.

De statistieken vertellen het verhaal

De indrukwekkende prestaties van Litouwen werden benadrukt door de nauwkeurigheid van hun driepuntsschieten toen ze hun eerste negen pogingen van buiten de boog deden. Door deze opmerkelijke prestatie konden ze in de eerste helft een voorsprong van 21 punten opbouwen. Hoewel hun driepuntsnauwkeurigheid afnam, viel hun vermogen om rebounds veilig te stellen op. Ze wisten 18 rebounds te pakken, wat hen een aanzienlijke 17-2 voorsprong op tweedekanspunten opleverde.

Voortzetting van het Litouwse erfgoed

De overwinning van Litouwen in deze wedstrijd markeerde de keer dat ze de Verenigde Staten versloegen, en toonde verschillende generaties basketbaltalent. Deze overwinning stuurt een boodschap naar de basketbalwereld; Litouwen is een geduchte kanshebber voor de gouden medaille.

Zes Litouwse spelers scoorden in cijfers, wat een complete aanval demonstreerde die een cruciale rol speelde in de overwinning tegen de Verenigde Staten. Anthony Edwards leidde het team met een indrukwekkende 35 punten, maar geen van zijn teamgenoten scoorde meer dan 14 punten. Dit maakte de game tot een ongebruikelijke en uitdagende ervaring voor de Verenigde Staten op het WK.

Wat zij zeiden

  • Kazys Maksvytis, hoofdcoach van Litouwen: “We moeten onze emoties en inspanningen bewaren voor de volgende wedstrijd. Over twee dagen beginnen we aan de play-offs. Felicitaties aan mijn spelers, maar we moeten een kort geheugen hebben om ons voor te bereiden op de tweede wedstrijd.
  • Vaidas Kariniauskas, Litouwen: “Het is moeilijk om te praten. Het was vanaf het begin een moeilijke wedstrijd. Het is een grote overwinning voor ons land, voor de spelers en de coaches, om tegen de beste ter wereld te spelen. Ik ben blij voor mijn land, voor mijn familie, voor onze families, en we hoeven nu niet te stoppen. We hoeven niet veel te vieren; we hebben over 48 uur een beslissende wedstrijd tegen Servië.
  • Steve Kerr, hoofdcoach van de VS: “Geweldige basketbalwedstrijd. Litouwen kwam duidelijk in vuur en vlam, maakte hun eerste negen drieën en bracht die naar ons. Ik hou van de manier waarop onze jongens terugvechten, een stuk beter speelden in de tweede helft, streden als een gek, een hele goede run hadden, maar het was niet genoeg. Het is voor ons een geweldig spel om te ervaren. Het is FIBA. Er zijn geweldige teams die continuïteit hebben, die begrijpen wat ze doen en die uitvoeren. Litouwen was briljant vanavond; ze verdienden het om te winnen.
  • Anthony Edwards, VS: “Gelukkig kunnen we weer spelen; dat is alles waar ik aan denk.

In het grote theater van het internationale basketbal zal de opmerkelijke overwinning van Litouwen tegen de Verenigde Staten ongetwijfeld de geschiedenis ingaan als een bewijs van hun vaardigheid, veerkracht en onwrikbare toewijding aan uitmuntendheid. De wereld kijkt nu reikhalzend uit naar hun volgende confrontatie met Servië, een botsing die niets minder dan opwindend belooft te worden.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

« Spainskills is de beste showcase van talent voor beroepsopleiding » europahoy.news

Het startschot van vandaag voor de competitie Spainskills 2024, die de beste studenten en afgestudeerden in de beroepsopleiding van het land samenbrengt. Drie dagen lang zullen 529 deelnemers uit alle autonome gemeenschappen en steden elkaar ontmoeten op IFEMA...

Gaza : les meurtres de travailleurs humanitaires entraînent un arrêt temporaire des opérations de l’ONU après la tombée de la nuit

Cette décision permettra une évaluation plus approfondie des problèmes de sécurité qui affectent à la fois le personnel sur le terrain et les personnes qu'ils tentent de servir, a déclaré le porte-parole de l'ONU, Stéphane Dujarric. dit mercredi lors...

AI-model heeft potentieel om het risico op posttraumatische stressstoornis gerelateerd aan de bevalling te detecteren europahoy.new

Onderzoekers hebben een programma voor kunstmatige intelligentie (AI) aangepast om tekenen van bevallingsgerelateerde posttraumatische stressstoornis (CB-PTSD) te identificeren door korte verhalende verklaringen van patiënten die zijn bevallen te evalueren. Het programma identificeerde met succes een groot deel van...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.