AccueilNederland“Liefdadigheid aan de...

“Liefdadigheid aan de grens”, thema van de bijeenkomst van de bisschoppen van Colombia en Venezuela europahoy.new

Van 18 tot 20 september zal de tweede bijeenkomst van bisschoppen van Colombia en Venezuela worden gehouden in de Colombiaanse stad Cúcuta, met als doel een ruimte te ontwikkelen voor analyse en participatie om transnationale pastorale acties te coördineren die een antwoord bieden op de uitdagingen van de migratiestromen. fenomeen in deze grensregio.

Vaticaans nieuws

‘Liefdadigheid aan de grens 2023’ is de naam van de IIe bijeenkomst van bisschoppen van de grens tussen Colombia en Venezuela, die van 18 tot 20 september zal plaatsvinden in de Colombiaanse stad Cúcuta. De bijeenkomst, mede georganiseerd door het Dicasterie voor de Dienst voor Integrale Menselijke Ontwikkeling en het bisdom Cúcuta, zal ongeveer 35 deelnemers samenbrengen, waaronder de bisschoppen van de kerkelijke grenzen gelegen aan de Colombiaans-Venezolaanse grens, degenen die verantwoordelijk zijn voor de nationale en regionale Caritas, van het Latijns-Amerikaanse en Caribische kerkelijke netwerk voor migratie, ontheemding, toevluchtsoorden en mensenhandel (CLAMOR Network) en de Internationale Katholieke Commissie voor Migratie (ICMC).

Transnationale pastorale acties op het gebied van migratie

De ondersecretaris van het Dicasterie voor de Dienst voor Integrale Menselijke Ontwikkeling, Monseigneur Anthony Ekpo, zal spreken tijdens de openingsceremonie; de voorzitter van de Bisschoppenconferentie van Colombia, monseigneur Luis José Rueda Aparicio; de voorzitter van de Bisschoppenconferentie van Venezuela, monseigneur Jesús Gonzáles de Zárate en de bisschop van Cúcuta, monseigneur José Libardo Garcés. Tijdens de bijeenkomst zullen de bisschoppen in de verschillende sessies kort het panorama van de migratiepastoraat op hun grondgebied presenteren en zullen er ruimtes zijn voor dialoog tussen alle deelnemers.

In januari 2020 organiseerde het bisdom Cúcuta een soortgelijke bijeenkomst met bisschoppen van de grenzen tussen Colombia en Venezuela. Het hoofddoel van deze tweede bijeenkomst is het ontwikkelen van een ruimte voor analyse en participatie om transnationale pastorale acties te coördineren die een antwoord bieden op de uitdagingen die het migratiefenomeen in deze grensregio met zich meebrengt.

Werelddag van migranten en vluchtelingen 2023

Op dezelfde manier herinneren we ons dat het thema van de boodschap van paus Franciscus voor de 109e Werelddag van Migranten en Vluchtelingen (WMDR), die plaatsvindt op zondag 24 september 2023, is: “Vrij om te kiezen of je wilt migreren of blijven.” In zijn boodschap herinnert paus Franciscus eraan dat “migranten ontsnappen vanwege armoede, angst en wanhoop” en wijst hij erop dat enkele van de meest zichtbare oorzaken van migratie “vervolgingen, oorlogen, atmosferische verschijnselen en ellende” zijn.

Langs deze lijnen benadrukt de Heilige Vader in de Boodschap dat “een gezamenlijke inspanning van elk van de landen en de internationale gemeenschap noodzakelijk is om te verzekeren dat iedereen het recht heeft om niet te hoeven emigreren, dat wil zeggen de mogelijkheid om in vrede te leven en met waardigheid in eigen land.”

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Het gratis filmfestival richting het jubileum begint in Rome europahoy.news

Het initiatief, getiteld "Faces and counter-faces of Hope", wordt geleid door de eerste afdeling van het Dicasterie voor Evangelisatie en stelt veertien vertoningen voor, van gisteren tot 21 april, met klassieke films en recentere werken, met deelname van regisseurs...

Appel de 414 millions de dollars pour les réfugiés palestiniens en Syrie, au Liban et en Jordanie

UNRWA a lancé mercredi un Appel de 414,4 millions de dollars pour les réfugiés palestiniens en Syrie et pour ceux qui ont fui le pays vers le Liban et la Jordanie voisins en raison du conflit. Continuer le soutien Le...

Het Parlement keurt de hervorming van de elektriciteitsmarkt van de EU goed

De maatregelen, bestaande uit een verordening en een richtlijn waarover al overeenstemming was bereikt met de Raad, werden aangenomen met respectievelijk 433 stemmen voor, 140 tegen en 15 onthoudingen, en 473 stemmen tegen, 80 en 27 onthoudingen. De wet zal...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.