AccueilNederland“Liefdadigheid aan de...

“Liefdadigheid aan de grens”, thema van de bijeenkomst van de bisschoppen van Colombia en Venezuela europahoy.new

Van 18 tot 20 september zal de tweede bijeenkomst van bisschoppen van Colombia en Venezuela worden gehouden in de Colombiaanse stad Cúcuta, met als doel een ruimte te ontwikkelen voor analyse en participatie om transnationale pastorale acties te coördineren die een antwoord bieden op de uitdagingen van de migratiestromen. fenomeen in deze grensregio.

Vaticaans nieuws

‘Liefdadigheid aan de grens 2023’ is de naam van de IIe bijeenkomst van bisschoppen van de grens tussen Colombia en Venezuela, die van 18 tot 20 september zal plaatsvinden in de Colombiaanse stad Cúcuta. De bijeenkomst, mede georganiseerd door het Dicasterie voor de Dienst voor Integrale Menselijke Ontwikkeling en het bisdom Cúcuta, zal ongeveer 35 deelnemers samenbrengen, waaronder de bisschoppen van de kerkelijke grenzen gelegen aan de Colombiaans-Venezolaanse grens, degenen die verantwoordelijk zijn voor de nationale en regionale Caritas, van het Latijns-Amerikaanse en Caribische kerkelijke netwerk voor migratie, ontheemding, toevluchtsoorden en mensenhandel (CLAMOR Network) en de Internationale Katholieke Commissie voor Migratie (ICMC).

Transnationale pastorale acties op het gebied van migratie

De ondersecretaris van het Dicasterie voor de Dienst voor Integrale Menselijke Ontwikkeling, Monseigneur Anthony Ekpo, zal spreken tijdens de openingsceremonie; de voorzitter van de Bisschoppenconferentie van Colombia, monseigneur Luis José Rueda Aparicio; de voorzitter van de Bisschoppenconferentie van Venezuela, monseigneur Jesús Gonzáles de Zárate en de bisschop van Cúcuta, monseigneur José Libardo Garcés. Tijdens de bijeenkomst zullen de bisschoppen in de verschillende sessies kort het panorama van de migratiepastoraat op hun grondgebied presenteren en zullen er ruimtes zijn voor dialoog tussen alle deelnemers.

In januari 2020 organiseerde het bisdom Cúcuta een soortgelijke bijeenkomst met bisschoppen van de grenzen tussen Colombia en Venezuela. Het hoofddoel van deze tweede bijeenkomst is het ontwikkelen van een ruimte voor analyse en participatie om transnationale pastorale acties te coördineren die een antwoord bieden op de uitdagingen die het migratiefenomeen in deze grensregio met zich meebrengt.

Werelddag van migranten en vluchtelingen 2023

Op dezelfde manier herinneren we ons dat het thema van de boodschap van paus Franciscus voor de 109e Werelddag van Migranten en Vluchtelingen (WMDR), die plaatsvindt op zondag 24 september 2023, is: “Vrij om te kiezen of je wilt migreren of blijven.” In zijn boodschap herinnert paus Franciscus eraan dat “migranten ontsnappen vanwege armoede, angst en wanhoop” en wijst hij erop dat enkele van de meest zichtbare oorzaken van migratie “vervolgingen, oorlogen, atmosferische verschijnselen en ellende” zijn.

Langs deze lijnen benadrukt de Heilige Vader in de Boodschap dat “een gezamenlijke inspanning van elk van de landen en de internationale gemeenschap noodzakelijk is om te verzekeren dat iedereen het recht heeft om niet te hoeven emigreren, dat wil zeggen de mogelijkheid om in vrede te leven en met waardigheid in eigen land.”

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Vrede voor Azië roept op tot belangrijke conferentie over minderheidsrechten in Zuid-Azië -europeantimes.news- europahoy.new

Genève, 12 juli 2024 – Peace for Asia was gastheer van een cruciaal evenement met de titel “Minority Rights in South Asia” in Genève, waarbij de aandacht werd gevestigd op de urgente problemen waarmee etnische en sektarische gemeenschappen in...

Peace for Asia organise une conférence clé sur les droits des minorités en Asie du Sud -europeantimes.news-

Genève, le 12 juillet 2024 – Peace for Asia a organisé à Genève un événement crucial intitulé « Droits des minorités en Asie du Sud », attirant l'attention sur les problèmes urgents auxquels sont confrontées les communautés ethniques et...

Dwangarbeid is geïnstitutionaliseerd en gevaarlijk, waarschuwt VN-mensenrechtenbureau europahoy.new

In een rapport gebaseerd op 183 interviews met slachtoffers en getuigen van dwangarbeid die erin slaagden de DVK te ontvluchten en nu in het buitenland wonen, OHCHR citeerde de getuigenis van één persoon dat als een dagelijks werkquotum niet...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.