AccueilNederlandLibanon werd geconfronteerd...

Libanon werd geconfronteerd met voortdurende onzekerheid te midden van regionale spanningen en een zwakke internationale samenwerking. europahoy.nieuws

Mohammad Najib Azmi Mikati voerde aan dat een van de belangrijkste uitdagingen waarmee Libanon wordt geconfronteerd het vervullen van de presidentiële vacature is, naast het doorvoeren van de noodzakelijke hervormingen om economisch herstel te bewerkstelligen, de financiële crisis te verlichten en de institutionele en politieke stabiliteit in het land te bevorderen.

Hij sprak de hoop uit dat het Libanese parlement een president zal kiezen die het Libanese volk kan steunen.

“Ik hoop oprecht dat het Libanese parlement zijn soevereine heerschappij zal uitoefenen door in de komende periode een president van de republiek te kiezen, een president rond wie de Libanezen zich zullen verenigen en die de terugkeer van de republiek zal verankeren”, zei hij.

Regionale spanningen

Mikati bekritiseerde ook opnieuw Israëls voortdurende bezetting van Zuid-Libanon, de dagelijkse schendingen van de Libanese soevereiniteit en de schending van Resolutie 1701 van de Veiligheidsraad.

Hij waardeerde de bijdrage van alle deelnemende landen van de VN Interim Force in Lebanon (UNIFIL), wiens mandaat eind augustus door de VN-Veiligheidsraad werd verlengd.

Hij bevestigde ook de inzet van zijn land voor samenwerking met de vredesmissie.

“De missie die aan de VN-troepenmacht is toevertrouwd, is niet compleet zonder nauwe samenwerking en permanente coördinatie met het Libanese leger. Dit zou bijdragen aan het consolideren van vrede en veiligheid in de regio en zou het gezag van de Libanese staat over al zijn grondgebied binnen onze grenzen herstellen. grenzen internationaal erkend”, zei hij.

Internationale ondersteuning

De internationale samenwerking is verzwakt, zei Mikati. Grotere coördinatie en samenwerking tussen de VN-lidstaten is noodzakelijk omdat de wereld wordt geconfronteerd met internationale uitdagingen zoals regionale stabiliteit, voedselzekerheid, cyberveiligheid, irreguliere migratie, extremisme en virale pandemieën, betoogde hij.

Hij benadrukte de unieke grensoverschrijdende uitdagingen van Libanon met buurland Syrië en bekritiseerde het onvermogen van de internationale gemeenschap om duurzame oplossingen te vinden voor de ontheemding van Syrische vluchtelingen.

“Twaalf jaar na de Syrische crisis draagt ​​Libanon nog steeds de last van opeenvolgende golven van ontheemding, met verstrekkende economische en sociale gevolgen voor alle aspecten van het leven, waardoor het bestaan ​​van Libanon zelf wordt bedreigd”, zei hij.

“Hoewel we onze zorgen al hebben geuit op alle internationale fora en in het bijzonder op dit forum, blijft de reactie van de internationale gemeenschap op deze humanitaire tragedie timide en schiet tekort in de richting van een effectieve duurzame oplossing”, vervolgde hij.

Deze uitdagingen kunnen alleen worden aangepakt met gezamenlijke inspanningen van regeringen, internationale organisaties en anderen, benadrukte hij.

“Internationale samenwerking gebaseerd op het principe van partnerschap en inclusiviteit is een essentiële noodzaak geworden voor de veiligheid en het welzijn van volkeren. “De VN en haar gespecialiseerde organisaties staan ​​centraal in deze internationale inspanning.”

Volledige verklaring beschikbaar in het Arabisch hier.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Afrikaanse vrouwen in de frontlinie van de vredeshandhaving europahoy.news

In 2022 was Baah een van de 173 Ghanese vrouwelijke vredeshandhavers die dienden in de VN-interimmissie in Libanon. Ze was ook een van de 6.200 geüniformeerde vrouwelijke vredessoldaten (militairen en politiepersoneel) die dienden in de twaalf vredesmissies ter...

EP-leden willen nauwkeurige etikettering van het ontbijt

De herziening beoogt een preciezere oorsprongsetikettering om consumenten te helpen een weloverwogen keuze te maken voor een bepaald aantal agrovoedingsproducten. Woensdag heeft de Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid haar standpunt over de herziening van de wet aangenomen EU handelsnormen voor...

Boheemse buurten en creatieve ruimtes europahoy.news

Ontdek de charme van Berlijn: Boheemse buurten en creatieve ruimtes Berlijn, de hoofdstad van Duitsland, is een levendige en levendige stad die door de jaren heen zijn Boheemse essentie en creatieve geest heeft weten te behouden. In de straten...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.