AccueilNederlandLeuven, bakermat van...

Leuven, bakermat van het Belgische bier: ontdek de beste brouwerijen en bars van de stad

Leuven, bakermat van het Belgische bier: ontdek de beste brouwerijen en bars van de stad

België staat wereldwijd bekend om zijn brouwtraditie en zijn kwaliteitsbier. Van de Belgische steden die opvallen door hun passie voor bier, is Leuven zeker een van de meest opmerkelijke. Dit charmante stadje, gelegen in de Vlaamse regio, is een waar paradijs voor bierliefhebbers die lokale brouwerijen willen ontdekken en unieke brouwsels willen proeven.

Leuven wordt vaak beschouwd als de geboorteplaats van het Belgische bier, grotendeels dankzij de beroemde brouwerij Stella Artois. De brouwerij, opgericht in 1366, heeft internationale bekendheid verworven en is vandaag de dag een van de populairste biermerken ter wereld. Bierliefhebbers kunnen de brouwerij Stella Artois bezoeken om meer te weten te komen over de fascinerende geschiedenis en de geheimen te ontdekken van het maken van dit iconische bier.

Naast Stella Artois herbergt Leuven nog vele andere ambachtelijke brouwerijen die het ontdekken waard zijn. Een van de meest populaire is de Domus-brouwerij, gelegen in het historische centrum van de stad. Deze brouwerij, opgericht in 1985, biedt een ruime keuze aan huisbieren, allemaal op ambachtelijke wijze gebrouwen. Bezoekers kunnen een verscheidenheid aan bieren proeven, van lichte lagers tot volle, smaakvolle bruine bieren, terwijl ze genieten van de vriendelijke sfeer van de bar.

Een andere brouwerij in Leuven die je niet mag missen is Brouwerij De Kroon, opgericht in 1909. Deze brouwerij staat bekend om zijn specialiteit De Kroon-bier en biedt ook seizoensbieren en samenwerkingen met andere ambachtelijke brouwerijen. Bierliefhebbers kunnen de brouwerij bezoeken voor een rondleiding en proeverij, of gewoon ontspannen in de aangrenzende bar en genieten van de levendige sfeer.

Naast brouwerijen is Leuven ook rijk aan talrijke biercafés waar bezoekers een ruime keuze aan Belgische en internationale bieren kunnen ontdekken. Een van de meest populaire bars is het beroemde Café Belge, gelegen aan het Oude Marktplein. Deze iconische bar biedt meer dan 300 verschillende bieren, variërend van Belgische klassiekers tot ambachtelijke bieren van over de hele wereld. Met zijn levendige sfeer en indrukwekkende bierselectie is Café Belge een ideale plek om een ​​gezellige avond met vrienden door te brengen.

Een andere bierbar die je niet mag missen is Arto, gelegen vlakbij de brouwerij Stella Artois. Deze bar biedt een selectie lokale bieren, waarvan sommige exclusief voor het etablissement worden gebrouwen. Bezoekers kunnen in het comfortabel ingerichte interieur zitten of profiteren van het buitenterras om hun favoriete bier te proeven terwijl ze genieten van het uitzicht op de brouwerij.

Tot slot, voor wie meer wil weten over de geschiedenis van het Belgische bier, is een bezoek aan het Biermuseum essentieel. Het museum is gevestigd in een voormalige brouwerij en biedt een fascinerend inzicht in de geschiedenis van bier in België, de traditionele productie en de culturele betekenis ervan. Bezoekers kunnen een indrukwekkende collectie oude bierflessen, etiketten en brouwerijgerelateerde items bewonderen en meer te weten komen over de verschillende stadia van het biermaken.

Kortom, Leuven is een waar paradijs voor bierliefhebbers die de beste brouwerijen en bars van de stad willen ontdekken. Of je nu geïnteresseerd bent in het bezoeken van historische brouwerijen of het proeven van ambachtelijke bieren, Leuven biedt voor iedere bierliefhebber een unieke ervaring. Aarzel dus niet om deze charmante Vlaamse stad te komen ontdekken en een goed Belgisch biertje te proeven in een van de vele gespecialiseerde etablissementen. Gezondheid !

Oorspronkelijk gepubliceerd in The European Times.

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De enige manier om een ​​einde te maken aan het nucleaire risico “is het elimineren van kernwapens”: Guterres europahoy.news

Secretaris-generaal António Guterres deed zijn oproep dinsdag in een verklaring ter gelegenheid van de Internationale Dag voor de Totale Eliminatie van Kernwapens. Hij waarschuwde dat de zwaarbevochten vooruitgang die gedurende tientallen jaren is geboekt bij het voorkomen van het gebruik,...

Ukraine : Les viols et les tortures perpétrés par les forces russes se poursuivent, rapportent des experts des droits de l’homme

Membres de Commission d'enquête internationale indépendante sur l'Ukraine dit le Conseil des droits de l'homme de l'ONU à Genève, ils ont documenté des attaques à l'arme explosive contre des immeubles d'habitation, des infrastructures civiles et des institutions médicales, ainsi...

Vrij verkeer: de Schengenhervorming om grenscontroles alleen als laatste redmiddel te garanderen

Europarlementariërs in de Commissie Burgerlijke Vrijheden steunden voorstellen dat grenscontroles binnen de Schengenruimte voor vrij verkeer alleen opnieuw kunnen worden ingevoerd als dit absoluut noodzakelijk is. Woensdag keurden de EP-leden een ontwerprapport over de hervorming van de Schengengrenscode goed met...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.