AccueilNederlandKardinaal Giordano-onderscheiding. ...

Kardinaal Giordano-onderscheiding. Tornielli’s « Leven van Jezus » wint de 11e editie europahoy.news

Deze zaterdag werden de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de editie 2023 van de prijs die de naam draagt ​​van de kardinaal van Lucania, die pastoor was van het Napolitaanse aartsbisdom. De eerste prijs van deze editie is gegaan naar de uitgave van Piemme door Andrea Tornielli, hoofdredacteur van het Dicasterie voor Communicatie

Marina Tomarro – Napels

« Life of Jesus », uitgegeven door Piemme, het boek van Andrea Tornielli, hoofdredacteur van de Dicastero per la Comunicazione, is de eerste winnaar van de 11e editie van de kardinaal Michele Giordano-prijs. Vandaag, 16 september, vond de ceremonie plaats in de basiliek van « L’Incoronata Madre del Buon Consiglio », die ook werd bijgewoond door de aartsbisschop van Napels, Domenico Battaglia. “Deze onderscheiding – benadrukte Tornielli toen hij de onderscheiding ontving die werd opgedragen aan de pastoor van Lucania, die het Napolitaanse aartsbisdom 19 jaar lang leidde – is opgedragen aan de hoofdpersoon van dit boek. Voor mij is het schrijven ervan een zeer intense spirituele ervaring geweest die ik niet zal vergeten.

De prijscommissie onder voorzitterschap van Fulvio Tessitore, wiens secretaris Francesco Antonio Grana is, de Vaticaanse schrijver voor de krant ‘Il fatto quotidiano’, opende de ceremonie door de figuur van kardinaal Giordano te herdenken met ‘twee woorden: een goede en vooruitziende herder’. In de commissie zitten journalisten Ottavio Lucarelli, voorzitter van de Orde van Journalisten van de regio Campanië; Antonello Perillo, adjunct-directeur van Tgr; Marco Perillo, uit “Il Mattino”; Alfonso Pirozzi, van het Ansa-bureau; Pietro Treccagnoli, van de “Corriere del Mezzogiorno”.

De hoofdredacteur van het Dicasterie voor Communicatie, Andrea Tornielli

De hoofdredacteur van het Dicasterie voor Communicatie, Andrea Tornielli

De hoofdredacteur van het Dicasterie voor Communicatie, Andrea Tornielli

Andere winnaars

De tweede prijs ging naar het boek “Come è in cielo, così sia in terra” (Paoline), van pater Vittorio Trani, kapelaan van de gevangenis “Regina Coeli” in Rome sinds 1978. Het boek is een gesprek met journalisten Stefano Natoli en Agnese Pellegrini, met een voorwoord van de kardinaal staatssecretaris Pietro Parolin, en een epiloog van Don Antonio Rizzolo, algemeen directeur van het apostolaat van de Sociëteit van Sint-Paulus in Italië. Dit is een belangrijk boek vanwege het onderwerp dat het behandelt – legde pater Vittorio Trani uit – en ik hoop dat zowel de samenleving als de Kerk ons ​​kunnen helpen dit zeer pijnlijke gebied beter te begrijpen. Als we het over de gevangenis hebben, moeten we het ook over gerechtigheid hebben en ik hoop dat de vreugde van deze dag vooral dient om de publieke opinie te vergroten over de moeilijke situaties waarin deze broeders van ons zich vaak bevinden.

De derde plaats echter voor de tekst « De Kerk in de digitale wereld » (Tau) van Fabio Bolzetta, correspondent van Tv2000, directeur van het Communicatiebureau van de Pauselijke Internationale Marian Academie en voorzitter van de Vereniging van Italiaanse Katholieke Webmasters, met voorwoord van paus Franciscus. “Het is een vreugde om hier ook met mijn familie te zijn om deze prijs te delen”, zei Bolzetta opgewonden. « Mijn doel is om mensen het belang van kennis en studie van het digitale te laten begrijpen, zodat we niet overrompeld worden. Ik hoop dat deze boodschap lezers bereikt die een actief en niet een passief onderdeel van de tekst worden. »

Andrea Tornielli met aartsbisschop Domenico Battaglia

Andrea Tornielli met aartsbisschop Domenico Battaglia

Andrea Tornielli met aartsbisschop Domenico Battaglia

Tijdens de ceremonie gaf Monseigneur Battaglia commentaar op het belang van deze drie onderscheidingen: «De winnaar van dit jaar – legde hij uit – heeft geprobeerd het “Leven van Jezus” te beschrijven vanuit zijn eigen bestaan, omdat de daden van Christus niet verteld kunnen worden zonder emotionele betrokkenheid en intellectueel. Maar hij heeft ook nog iets bewonderenswaardigs gedaan: hij heeft vakkundig in deze verhalen de woorden van paus Franciscus ingevoegd, die hij heeft becommentarieerd in zijn preken in Santa Marta of in zijn catechismussen van woensdag.

“Het tweede boek – de prelaat gaat verder met uitleggen – vertelt ons over het leven in de gevangenis en laat de lezers de menselijke en spirituele eigenschappen zien van degenen die hun leven achter de tralies doorbrengen. Van elkaar verschillende verhalen, waarin de ontmoeting met God wordt ervaren als een bevrijding van de rotsen die doorgaans de zwaksten afbreken. Terwijl de derde winnaar een voorwoord heeft van paus Franciscus waarin hij ons herinnert aan het belang van het communiceren van geloof, zelfs in de nieuwe Areopagus die het web vertegenwoordigt, en vervolgens helpt de auteur ons te begrijpen welke hulpmiddelen nodig zijn voor correcte navigatie.

speciale onderscheidingen

Tijdens de ceremonie werden ook speciale prijzen uitgereikt aan de delen: “Luca Attanasio” (Piemme), door Fabio Marchese Ragona, Vaticanist bij Mediaset, met een voorwoord door Zakia Seddiki, echtgenote van de vermoorde Italiaanse ambassadeur in de Democratische Republiek Congo in een hinderlaag vlakbij het dorp Kibumba, nabij de stad Goma, op 22 februari 2021; en « The Reconciled Diversities » (Libreria Editrice Vaticana), door Marcelo Figueroa, priester van de Argentijnse Presbyteriaanse Kerk, columnist voor L’Osservatore Romano en de eerste protestant die tekende in de krant van de Heilige Stoel, waarvan hij ook leiding geeft aan de Argentijnse editie. Figueroa stuurde een boodschap naar de aanwezigen, waarin hij de hoop benadrukte dat zijn boek kan bijdragen aan het verhelderen van de immense oecumenische, interreligieuze en interculturele taak van paus Franciscus.

Speciale vermeldingen voor de boeken “Girovagando tra cronache ed eventi” (Nemapress) van pater Giuseppe Costa, secretaris en woordvoerder van de rector-majoor van de salesiaanse congregatie, en “Il Sinodo fra le macerie” (Il Pozzo di Giacobbe) van pater. Armando Sannino, pastoor van Sant’Anna alle Paludi en Santi Cosma e Damiano in Napels, aartsbisschoppelijk afgevaardigde van de sector Evangelisatie en Catechese en hoogleraar pastoraaltheologie aan de Pauselijke Universiteit van Lateranen.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

« Spainskills is de beste showcase van talent voor beroepsopleiding » europahoy.news

Het startschot van vandaag voor de competitie Spainskills 2024, die de beste studenten en afgestudeerden in de beroepsopleiding van het land samenbrengt. Drie dagen lang zullen 529 deelnemers uit alle autonome gemeenschappen en steden elkaar ontmoeten op IFEMA...

Gaza : les meurtres de travailleurs humanitaires entraînent un arrêt temporaire des opérations de l’ONU après la tombée de la nuit

Cette décision permettra une évaluation plus approfondie des problèmes de sécurité qui affectent à la fois le personnel sur le terrain et les personnes qu'ils tentent de servir, a déclaré le porte-parole de l'ONU, Stéphane Dujarric. dit mercredi lors...

AI-model heeft potentieel om het risico op posttraumatische stressstoornis gerelateerd aan de bevalling te detecteren europahoy.new

Onderzoekers hebben een programma voor kunstmatige intelligentie (AI) aangepast om tekenen van bevallingsgerelateerde posttraumatische stressstoornis (CB-PTSD) te identificeren door korte verhalende verklaringen van patiënten die zijn bevallen te evalueren. Het programma identificeerde met succes een groot deel van...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.