AccueilNederlandIsraël staat aan...

Israël staat aan de vooravond van een historische vrede met Saoedi-Arabië, kondigt Netanyahu aan bij de VN europahoy.new

“Deze vrede zal een grote bijdrage leveren aan het beëindigen van het Arabisch-Israëlische conflict en andere Arabische staten aanmoedigen om hun betrekkingen met Israël te normaliseren”, zei hij, eraan toevoegend dat het ook de vooruitzichten op vrede met de Palestijnen zal verbeteren.

De overeenkomst, zo benadrukte hij, « zal een bredere verzoening aanmoedigen tussen het jodendom en de islam, tussen Jeruzalem en Mekka, tussen de nakomelingen van Isaak en de nakomelingen van Ismaël. »

In zijn toespraak zei premier Netanyahu ook dat de geplande corridor die zich zou uitstrekken van Azië, het Arabische Schiereiland en Israël naar Europa, die werd besproken op de onlangs gehouden G20-top tussen hem, de Amerikaanse president Biden en premier Modi van India, zou het zeevervoer, het spoor, de communicatie en de energieconnectiviteit vergemakkelijken ten behoeve van meer dan twee miljard mensen.

Meer om verder te gaan…

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Joodse leider veroordeelt religieuze haatmisdrijven en roept op tot respect voor minderheidsreligies in Europa europahoy.new

Rabbi Avi Tawil sprak vorige week met hartstocht in het Europees Parlement en vestigde dringend de aandacht op de lange geschiedenis van antisemitische haatmisdrijven tegen zichtbaar Joodse kinderen over het hele continent. Hij traceerde de diepe wortels van...

De Joodse leider veroordeelt religieuze haatmisdrijven en roept op tot respect voor minderheidsreligies in Europa

Rabbi Avi Tawil sprak vorige week met hartstocht in het Europees Parlement en vestigde dringend de aandacht op de lange geschiedenis van antisemitische haatmisdrijven tegen zichtbaar Joodse kinderen over het hele continent. Hij traceerde de diepe wortels van...

Het aanpakken van de gezondheidseffecten van klimaatverandering en het opschalen van digitale klimaatactie in de schijnwerpers op COP28 europahoy.news

Voorafgaand aan de eerste ‘Gezondheidsdag’ op een VN-klimaatconferentie ondertekenden afgevaardigden een nieuwe verklaring over klimaat en gezondheid en bespraken ze afzonderlijk de rol die digitale technologie kan spelen in klimaatactie. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van de Verenigde Naties verwelkomde de...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.