AccueilNederlandIk ga naar...

Ik ga naar Marseille om paden van vrede en integratie te promoten europahoy.news

Bij het Angelus herinnert Franciscus zich zijn aanstaande bezoek aan de Franse stad ter afsluiting van de « Rencontres Méditerranéennes », een initiatief dat zich ook richt op het migratiefenomeen, « geen gemakkelijke uitdaging ». Vervolgens het gebed voor Oekraïne en alle door oorlog bebloede landen

Vaticaanstad

Franciscus vertelt over de vooruitzichten van de reis naar Marseille en de conflicten die slachtoffers blijven zaaien in de wereld. Hij doet het aan het einde van het Mariagebed voor de ruim twintigduizend gelovigen verzameld op het Sint-Pietersplein. De paus herinnert eraan dat hij vrijdag zal vertrekken naar de stad in het zuiden van Frankrijk, geroepen als een « haven van hoop », voor de afsluiting van de « Rencontres Méditerranéennes ».

“Een prachtig initiatief – zei de paus – dat wordt ontwikkeld in belangrijke mediterrane steden, waarbij kerkelijke en civiele leiders samenkomen om wegen van vrede, samenwerking en integratie rond het mare nostrum te bevorderen, met speciale aandacht voor het migratiefenomeen.”

“Dit is geen gemakkelijke uitdaging, zoals we ook zien in de kronieken van deze dagen, maar wel een die we samen moeten aangaan, in die zin dat ze essentieel is voor de toekomst van iedereen, die alleen voorspoedig zal zijn als ze gebouwd is op broederschap. het inzetten van de menselijke waardigheid, specifieke mensen, vooral degenen die het meest in nood zijn. »

Kronieken die je doen nadenken over de moeilijke situatie waarin Lampedusa, in Italië, momenteel verkeert; De hotspot op het eiland herbergt feitelijk ongeveer tweeduizend migranten. Franciscus bedankte degenen die zich inzetten voor het succes van het initiatief, begroette de inwoners van Marseille en vroeg hen hem te vergezellen met hun gebeden.

Nabijheid met Oekraïne

De paus wenst u een goede zondag en spoort ons aan om vooral te bidden voor degenen die oorlog uit de eerste hand ervaren.

“Laten we blijven bidden voor het gekwelde Oekraïense volk en voor vrede in alle landen die bloedig zijn door oorlog.”

Vervolgens de groeten aan de pelgrims, in het bijzonder aan de vertegenwoordigers van enkele parochies van Miami, aan de Doedelzakband van het Bataljon van Sint Patrick, aan de gelovigen van Pieve del Cairo en Castelnuovo Scrivia, aan de Zusters Missionarissen van de Allerheiligste Verlosser van de Oekraïense Grieks-katholieke Kerk.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De ‘irrationele, door het Westen geleide structuur’ van de Veiligheidsraad moet hervormd worden, zegt Noord-Korea tegen de VN europahoy.news

Om dit te bereiken moet de vertegenwoordiging van de ontwikkelingslanden, die de absolute meerderheid vormen bij de Verenigde Naties, worden uitgebreid en versterkt, zegt Kim Song, ambassadeur en permanente vertegenwoordiger van Noord-Korea bij de VN. “De kwestie die in de...

Le HCR est de plus en plus préoccupé par le sort des réfugiés fuyant la région du Karabakh

Quelque 19 000 réfugiés auraient quitté la région économique du Karabakh de la République d'Azerbaïdjan, dont de nombreuses personnes âgées, femmes et enfants. HCR La porte-parole Shabia Mantoo a appelé toutes les parties à protéger les civils et...

De crisis verdiept zich voor de kinderen van Mali, updates over de mensenrechten uit Brazilië en Montenegro europahoy.new

UNICEF De vertegenwoordiger in Mali, Pierre Ngom, vertelde verslaggevers in Genève dat alleen al deze maand tientallen kinderen zijn vermoord door niet-statelijke gewapende groepen in het noorden en midden van het land. Op 7 september eiste een aanval op...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.