AccueilNederlandhet WFP wordt...

het WFP wordt gedwongen de voedselhulp voor nog eens 2 miljoen euro te bezuinigen europahoy.news

Gedwongen om drastische maatregelen te nemen onder verwijzing naar een ‘enorm financieringstekort’ PMA Pas vanaf oktober zal het land in het hele land maandelijks drie miljoen mensen noodhulp kunnen bieden.

“Te midden van de toch al zorgwekkende niveaus van honger en ondervoeding zijn we gedwongen te kiezen tussen hongerigen en hongerigen, waardoor miljoenen gezinnen moeite hebben om hun volgende maaltijd te krijgen”, zegt Hsiao-Wei Lee, nationaal directeur en vertegenwoordiger van het WFP in Afghanistan.

De rantsoenen zijn al verlaagd

In maart moest het VN-voedselagentschap de rantsoenen verlagen van 75 naar 50 procent voor gemeenschappen die te kampen hadden met een noodniveau van honger. In de daaropvolgende twee maanden werd het land gedwongen de voedselhulp terug te brengen tot acht miljoen mensen.

Dit brengt het totale aantal mensen dat dit jaar zonder steun van het WFP in het land moet leven op maar liefst 10 miljoen, terwijl meer dan een derde van de bevolking elke avond met honger naar bed gaat.

‘Verschrikkelijke situatie’

Het VN-agentschap benadrukte dat dit zal bijdragen aan een “al verschrikkelijke situatie” en ernstige gevolgen zal hebben voor burgers. Dit geldt met name voor vrouwen die in toenemende mate worden gemarginaliseerd in de Afghaanse samenleving, vanwege hun steeds beperktere mogelijkheden om in hun levensonderhoud te voorzien of hun kinderen te voeden. kinderen.

Sinds de Taliban in 2021 de macht in Afghanistan overnamen, hebben ze een reeks beperkende bevelen uitgevaardigd die neerkomen op “extreem geïnstitutionaliseerde genderdiscriminatie” en een systematische inperking van de rechten van vrouwen en meisjes. volgens Door de VN benoemde mensenrechtendeskundigen.

De bezuinigingen betekenen ook dat ongeveer 1,4 miljoen nieuwe en zwangere moeders en hun kinderen niet langer gespecialiseerd voedsel krijgen dat bedoeld is om ondervoeding te voorkomen, wat zal leiden tot een sterke toename van het aantal opnames in voedingscentra, waarschuwde het agentschap.

Afghanistan-context

In navolging van die boodschap heeft het Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Zaken van de Verenigde Naties (OCHA) waarschuwde dat Afghanistan wordt geconfronteerd met een ongekende humanitaire crisis met een “ernstig risico op een ineenstorting van het systeem en een menselijke catastrofe.”

Twee jaar nadat de Taliban de controle overnamen, hebben nu 29,2 miljoen mensen hulp nodig – meer dan tweederde van de bevolking van het land.

WFP-reactie

Om te reageren op de financieringscrisis heeft het WFP er bij de internationale gemeenschap op aangedrongen om de komende zes maanden nog eens 1 miljard dollar ter beschikking te stellen, om 21 miljoen mensen te bereiken met levensreddende hulp. Dit omvat onder meer het voorbereiden van voedsel voor afgelegen gemeenschappen in de aanloop naar de strenge winter die voor ons ligt.

“Er blijft een kleine kans om een ​​catastrofe in Afghanistan te voorkomen, maar we hebben bijna geen tijd meer”, zei mevrouw Lee.

“De kosten van nietsdoen zullen worden betaald door de meest kwetsbare vrouwen en kinderen, die gebukt gaan onder de impact van veertig jaar conflict, een verlamde economie en een verergerende klimaatcrisis.”

Het WFP meldde ook dat het kampt met “een verlammende financieringscrisis”, waardoor het gedwongen wordt de levensreddende hulp wereldwijd te verminderen nu de acute honger een recordniveau bereikt. Bijna de helft van de landenactiviteiten van het WFP heeft de omvang en reikwijdte van hun hulpprogramma’s moeten terugschroeven.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Crédits à la consommation : pourquoi des règles européennes actualisées sont nécessaires

Les députés ont adopté de nouvelles règles pour protéger les consommateurs contre les dettes et les découverts liés aux cartes de crédit. Le Parlement a approuvé nouvelles règles de crédit à la consommation en septembre 2023, suite à un accord...

De enige manier om een ​​einde te maken aan het nucleaire risico “is het elimineren van kernwapens”: Guterres europahoy.news

Secretaris-generaal António Guterres deed zijn oproep dinsdag in een verklaring ter gelegenheid van de Internationale Dag voor de Totale Eliminatie van Kernwapens. Hij waarschuwde dat de zwaarbevochten vooruitgang die gedurende tientallen jaren is geboekt bij het voorkomen van het gebruik,...

Ukraine : Les viols et les tortures perpétrés par les forces russes se poursuivent, rapportent des experts des droits de l’homme

Membres de Commission d'enquête internationale indépendante sur l'Ukraine dit le Conseil des droits de l'homme de l'ONU à Genève, ils ont documenté des attaques à l'arme explosive contre des immeubles d'habitation, des infrastructures civiles et des institutions médicales, ainsi...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.