AccueilNederlandHet werk en...

Het werk en de missie van de VN zijn “vitaaler dan ooit”: Guterres europahoy.news

In zijn jaarverslag over het werk van de organisatie, dat woensdag werd gepubliceerd, voorafgaand aan de bijeenkomst van wereldleiders op het VN-hoofdkwartier in New York, benadrukte Guterres hoe de VN zich heeft ontwikkeld.

‘Nergens zijn de behoeften groter dan tijdens noodsituaties’, zei hij.

“In 2022 coördineren we, samen met onze partners ter plaatse, humanitaire responsplannen voor 216 miljoen mensen in 69 landen en gebieden en bieden we levensreddende hulp en bescherming aan bijna 160 miljoen mensen in dringende behoeften.”

De VN mobiliseerde ook een recordbedrag van 30 miljard dollar aan humanitaire hulp van donoren over de hele wereld, waardoor levensreddende programma’s in Oekraïne, Afghanistan, Ethiopië, Somalië en vele andere hotspots mogelijk werden gemaakt.

VN-secretaris-generaal António Guterres ontmoet een familie van intern ontheemden in een kamp in Baidoa, in het zuidwesten van Somalië.

Vrede: het kloppend hart van de VN

Vredeshandhaving, vredesopbouw en de bescherming van kwetsbare bevolkingsgroepen blijven centraal staan ​​in het werk van de Organisatie.

“Vrede is het kloppende hart van de Verenigde Naties. “Onze teams hebben een breed scala aan instrumenten geïmplementeerd om conflicten te voorkomen, te verzachten, te beheersen en op te lossen, terwijl ze de mensen die erdoor getroffen worden beschermen”, aldus Guterres.

Deze inspanningen varieerden van het sluiten van wapenstilstanden in Jemen tot het toezicht houden op 41 speciale politieke missies, 12 vredeshandhavingsoperaties en het kanaliseren van 231 miljoen dollar uit het Peacebuilding Fund ter ondersteuning van het werk in 37 landen, waarbij een belangrijk deel gewijd was aan de empowerment van vrouwen en jongeren.

De VN zette ook haar samenwerking met regionale organisaties, waaronder de Afrikaanse Unie, voort om de vrede te bevorderen in landen die al lang onder conflicten lijden.

Honger bestrijden

Hij speelde ook een sleutelrol in het Zwarte Zee-initiatief, waarbij Turkije, Rusland en Oekraïne betrokken waren, dat tot doel had de honger in de wereld te verlichten en de voedselvoorziening op peil te houden.

Het initiatief en een parallelle overeenkomst tussen de VN en Rusland maakten de export van meer dan 32 miljoen ton granen, andere voedselproducten en meststoffen naar de wereldmarkten mogelijk. Ruim de helft van de voedselexport ging naar ontwikkelingslanden.

Het initiatief werd niet verlengd na de derde termijn, die in juli afliep.

Voedsel- en waterhulp wordt per boot afgeleverd in een klein stadje in de buurt van Kherson, Oekraïne, ongeveer 15 kilometer van de frontlinie.

Voedsel- en waterhulp wordt per boot afgeleverd in een klein stadje in de buurt van Kherson, Oekraïne, ongeveer 15 kilometer van de frontlinie.

Bevordering van de mensenrechten

Toen de lockdowns vanwege COVID-19 versoepelden, hielpen de VN mensenrechtenorganen hun persoonlijke werkzaamheden te hervatten, onder meer via reguliere en speciale zittingen van de Mensenrechtenraad, en meer dan vijftig landenbezoeken aan onafhankelijke juridische experts.

Voerde trainingen uit voor politie- en veiligheidstroepen in meer dan een dozijn landen en gebieden, bevorderde het respect voor internationale mensenrechtennormen, en zette noodhulpteams in op zeven locaties over de hele wereld om te anticiperen en te reageren op crises.

De VN steunden ook de hulp aan 47.000 slachtoffers van marteling en ruim 13.000 slachtoffers van hedendaagse vormen van slavernij.

Betrokken personeel

De inzet van VN-stafleden werd benadrukt in hun toewijding aan het aanpakken van mondiale crises en het zetten van de mensheid op een nieuw pad naar vrede, stabiliteit en welvaart, zei Guterres.

“De Verenigde Naties zullen nooit stoppen met vechten voor een betere toekomst”, voegde hij eraan toe.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Le HCR est de plus en plus préoccupé par le sort des réfugiés fuyant la région du Karabakh

Quelque 19 000 réfugiés auraient quitté la région économique du Karabakh de la République d'Azerbaïdjan, dont de nombreuses personnes âgées, femmes et enfants. HCR La porte-parole Shabia Mantoo a appelé toutes les parties à protéger les civils et...

De crisis verdiept zich voor de kinderen van Mali, updates over de mensenrechten uit Brazilië en Montenegro europahoy.new

UNICEF De vertegenwoordiger in Mali, Pierre Ngom, vertelde verslaggevers in Genève dat alleen al deze maand tientallen kinderen zijn vermoord door niet-statelijke gewapende groepen in het noorden en midden van het land. Op 7 september eiste een aanval op...

L’actualité mondiale en bref : La crise s’aggrave pour les enfants du Mali, mises à jour sur les droits humains en provenance du Brésil...

UNICEF Le représentant au Mali, Pierre Ngom, a déclaré aux journalistes à Genève que des dizaines d'enfants ont été tués rien que ce mois-ci par des groupes armés non étatiques dans le nord et le centre du pays. Une...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.