AccueilNederlandHet venster om...

Het venster om de klimaatdoelen te bereiken is “snel aan het sluiten”, waarschuwt het VN-rapport europahoy.new

Simon Stiell, uitvoerend secretaris van het Raamverdrag van de Verenigde Naties inzake klimaatverandering (UNFCCC), die het rapport publiceerde, riep op tot “grotere ambitie en versnelling van actie.”

“Ik dring er bij regeringen op aan om de bevindingen van het rapport zorgvuldig te bestuderen en uiteindelijk te begrijpen wat het voor hen betekent en welke ambitieuze stappen ze vervolgens moeten nemen. Hetzelfde geldt voor bedrijven, gemeenschappen en andere belangrijke belanghebbenden.”

Technische dialoog

Het rapport vat de zeventien belangrijkste bevindingen samen uit de technische beraadslagingen van 2022 en 2023 over de status van de uitvoering van de Overeenkomst van Parijs inzake klimaatverandering en de langetermijndoelstellingen ervan, gebaseerd op de beste wetenschappelijke informatie.

De overeenkomst verplichtte alle landen om de temperatuurstijging te beperken tot zo dicht mogelijk bij 1,5°C boven het pre-industriële niveau.

Hieruit bleek dat er op alle gebieden, van het verzachten van de gevolgen van de klimaatverandering tot het aanpakken van verlies en schade, “veel meer moet worden gedaan.”

« Hoewel er bekende hiaten bestaan, hebben technische bevindingen de bestaande en opkomende kansen en creatieve oplossingen benadrukt om deze hiaten te dichten », aldus de UNFCCC.

Op alle gebieden worden goede praktijken en voorstellen belicht om de implementatie, actie en ondersteuning te versnellen.

Cruciaal moment

Het rapport wordt gepresenteerd voorafgaand aan de ‘global assessment’ op de komende klimaatconferentie COP28 van de Verenigde Naties, die in november-december in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten, zal worden gehouden.

De afgevaardigden zullen beoordelen of ze collectief vooruitgang boeken in de richting van het behalen van de klimaatdoelstellingen, en waar dat niet het geval is.

Farhan Akhtar, een van de medefacilitators van de dialoog, benadrukte de “brede deelname” van regeringen, experts en andere belangrijke belanghebbenden.

“Tijdens de discussies werd het duidelijk dat de Overeenkomst van Parijs wijdverbreide actie heeft geïnspireerd die de voorspellingen over de toekomstige opwarming aanzienlijk heeft verminderd. “Deze mondiale inventarisatie vindt plaats op een cruciaal moment om verdere mondiale actie te inspireren als reactie op de klimaatcrisis.”

Er is beslissend optreden nodig

Sultan Al Jaber, kandidaat-voorzitter van COP28, benadrukte de noodzaak om de ‘business as usual’ te veranderen als we de Overeenkomst van Parijs willen respecteren.

Om dit te bereiken moet de uitstoot in 2030 met 43 procent zijn verminderd.

“Daarom heeft het COP28-voorzitterschap een ambitieuze actieagenda naar voren gebracht, gericht op het versnellen van een eerlijke en goed beheerde energietransitie die niemand achterlaat, het regelen van de klimaatfinanciering, het focussen op het leven en het levensonderhoud van mensen en het ondersteunen van alles met totale inclusie. ” hij zei.

“Ik geloof dat we dit allemaal kunnen bereiken terwijl we duurzame economische groei voor onze mensen creëren, maar we moeten dringend de status quo veranderen en ons verenigen als nooit tevoren om van ambitie naar actie en van retoriek naar echte resultaten te gaan.”

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

« Spainskills is de beste showcase van talent voor beroepsopleiding » europahoy.news

Het startschot van vandaag voor de competitie Spainskills 2024, die de beste studenten en afgestudeerden in de beroepsopleiding van het land samenbrengt. Drie dagen lang zullen 529 deelnemers uit alle autonome gemeenschappen en steden elkaar ontmoeten op IFEMA...

Gaza : les meurtres de travailleurs humanitaires entraînent un arrêt temporaire des opérations de l’ONU après la tombée de la nuit

Cette décision permettra une évaluation plus approfondie des problèmes de sécurité qui affectent à la fois le personnel sur le terrain et les personnes qu'ils tentent de servir, a déclaré le porte-parole de l'ONU, Stéphane Dujarric. dit mercredi lors...

AI-model heeft potentieel om het risico op posttraumatische stressstoornis gerelateerd aan de bevalling te detecteren europahoy.new

Onderzoekers hebben een programma voor kunstmatige intelligentie (AI) aangepast om tekenen van bevallingsgerelateerde posttraumatische stressstoornis (CB-PTSD) te identificeren door korte verhalende verklaringen van patiënten die zijn bevallen te evalueren. Het programma identificeerde met succes een groot deel van...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.