AccueilNederlandhet ontdekken van...

het ontdekken van zijn verborgen schatten europahoy.news

Doornik, stad van kunst en geschiedenis: ontdek de verborgen schatten

De stad Doornik, gelegen in België, blijft vaak onopgemerkt door toeristen die liever naar meer populaire bestemmingen zoals Brussel of Brugge gaan. Doornik zit echter vol met verborgen schatten die het verdienen om ontdekt en verkend te worden.

Doornik staat bekend als de oudste stad van het land België, sinds de oprichting meer dan 2000 jaar geleden. De rijke geschiedenis gaat terug tot de Romeinse tijd, en de stad werd later bezet door Franken en Noormannen. Door de eeuwen heen is Doornik uitgegroeid tot een belangrijk cultureel en artistiek centrum, en dit wordt weerspiegeld in het uitzonderlijke architecturale erfgoed.

Eén van de pareltjes van Doornik is de Notre Dame kathedraal. Het werd gebouwd in de 12e eeuw en wordt beschouwd als een van de beste voorbeelden van gotische architectuur in Europa. De kathedraal herbergt ook een schat aan religieuze kunst, waaronder beeldhouwwerken, schilderijen en liturgische voorwerpen. Breng zeker een bezoek aan het Kathedraalmuseum, dat een verzameling middeleeuwse kunstwerken en religieuze schatten tentoonstelt.

Een andere must-see in Doornik is de klokkentoren, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Deze imposante toren domineert de stad en biedt een panoramisch uitzicht over Doornik en omgeving. Binnen kun je via interactieve tentoonstellingen en historische voorwerpen meer te weten komen over de geschiedenis van de stad.

Slenter door de geplaveide straten van Doornik en ontdek nog vele andere architectonische schatten. De Grote Markt is een levendige plek waar je prachtige huizen in Vlaamse renaissancestijl vindt. De Rue des Chapeliers is een waar genot voor architectuurliefhebbers, met zijn stenen huizen uit de 14e eeuw. Vergeet niet een bezoek te brengen aan het Casa del Obispo, een prachtig voorbeeld van neoklassieke architectuur.

Naast het rijke architecturale erfgoed is Doornik ook een kunststad. Het Museum voor Schone Kunsten herbergt een indrukwekkende collectie schilderijen, beeldhouwwerken en keramiek, variërend van middeleeuwse tot hedendaagse kunst. Je vindt er werken van grote kunstenaars als Rubens, Van Dyck en Bruegel. Het Natuurhistorisch Museum is ook een interessante plek om te bezoeken, met zijn collectie opgezette dieren en fossielen.

Doornik staat ook bekend om zijn festivals en culturele evenementen. Elk jaar organiseert de stad de Car d’Or-processie, een eeuwenoude traditie die teruggaat tot de Middeleeuwen. Tijdens deze processie trekt een gouden strijdwagen door de straten van de stad, begeleid door muzikanten en dansers in traditionele kostuums. Dit is een unieke show die u niet mag missen.

Voor fijnproevers stelt Doornik niet teleur. De stad staat vol met restaurants en cafés die zowel traditionele Belgische als internationale gerechten serveren. Mis de kans niet om lokale specialiteiten te proberen, zoals mosselen met friet, bloedworst en wafels.

Kortom, Doornik is een stad van kunst en geschiedenis die het verdient om ontdekt te worden. Het rijke architecturale erfgoed, de musea en de festivals maken het tot een opwindende culturele bestemming. Of u nu een liefhebber bent van kunst, geschiedenis of gastronomie, Doornik zal u zeker verleiden. Mis dus niet de kans om de verborgen schatten van deze prachtige Belgische stad te ontdekken.

Eerder gepubliceerd in Almouwatin.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

« Spainskills is de beste showcase van talent voor beroepsopleiding » europahoy.news

Het startschot van vandaag voor de competitie Spainskills 2024, die de beste studenten en afgestudeerden in de beroepsopleiding van het land samenbrengt. Drie dagen lang zullen 529 deelnemers uit alle autonome gemeenschappen en steden elkaar ontmoeten op IFEMA...

Gaza : les meurtres de travailleurs humanitaires entraînent un arrêt temporaire des opérations de l’ONU après la tombée de la nuit

Cette décision permettra une évaluation plus approfondie des problèmes de sécurité qui affectent à la fois le personnel sur le terrain et les personnes qu'ils tentent de servir, a déclaré le porte-parole de l'ONU, Stéphane Dujarric. dit mercredi lors...

AI-model heeft potentieel om het risico op posttraumatische stressstoornis gerelateerd aan de bevalling te detecteren europahoy.new

Onderzoekers hebben een programma voor kunstmatige intelligentie (AI) aangepast om tekenen van bevallingsgerelateerde posttraumatische stressstoornis (CB-PTSD) te identificeren door korte verhalende verklaringen van patiënten die zijn bevallen te evalueren. Het programma identificeerde met succes een groot deel van...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.