AccueilNederlandhet ontdekken van...

het ontdekken van zijn verborgen schatten europahoy.news

Doornik, stad van kunst en geschiedenis: ontdek de verborgen schatten

De stad Doornik, gelegen in België, blijft vaak onopgemerkt door toeristen die liever naar meer populaire bestemmingen zoals Brussel of Brugge gaan. Doornik zit echter vol met verborgen schatten die het verdienen om ontdekt en verkend te worden.

Doornik staat bekend als de oudste stad van het land België, sinds de oprichting meer dan 2000 jaar geleden. De rijke geschiedenis gaat terug tot de Romeinse tijd, en de stad werd later bezet door Franken en Noormannen. Door de eeuwen heen is Doornik uitgegroeid tot een belangrijk cultureel en artistiek centrum, en dit wordt weerspiegeld in het uitzonderlijke architecturale erfgoed.

Eén van de pareltjes van Doornik is de Notre Dame kathedraal. Het werd gebouwd in de 12e eeuw en wordt beschouwd als een van de beste voorbeelden van gotische architectuur in Europa. De kathedraal herbergt ook een schat aan religieuze kunst, waaronder beeldhouwwerken, schilderijen en liturgische voorwerpen. Breng zeker een bezoek aan het Kathedraalmuseum, dat een verzameling middeleeuwse kunstwerken en religieuze schatten tentoonstelt.

Een andere must-see in Doornik is de klokkentoren, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Deze imposante toren domineert de stad en biedt een panoramisch uitzicht over Doornik en omgeving. Binnen kun je via interactieve tentoonstellingen en historische voorwerpen meer te weten komen over de geschiedenis van de stad.

Slenter door de geplaveide straten van Doornik en ontdek nog vele andere architectonische schatten. De Grote Markt is een levendige plek waar je prachtige huizen in Vlaamse renaissancestijl vindt. De Rue des Chapeliers is een waar genot voor architectuurliefhebbers, met zijn stenen huizen uit de 14e eeuw. Vergeet niet een bezoek te brengen aan het Casa del Obispo, een prachtig voorbeeld van neoklassieke architectuur.

Naast het rijke architecturale erfgoed is Doornik ook een kunststad. Het Museum voor Schone Kunsten herbergt een indrukwekkende collectie schilderijen, beeldhouwwerken en keramiek, variërend van middeleeuwse tot hedendaagse kunst. Je vindt er werken van grote kunstenaars als Rubens, Van Dyck en Bruegel. Het Natuurhistorisch Museum is ook een interessante plek om te bezoeken, met zijn collectie opgezette dieren en fossielen.

Doornik staat ook bekend om zijn festivals en culturele evenementen. Elk jaar organiseert de stad de Car d’Or-processie, een eeuwenoude traditie die teruggaat tot de Middeleeuwen. Tijdens deze processie trekt een gouden strijdwagen door de straten van de stad, begeleid door muzikanten en dansers in traditionele kostuums. Dit is een unieke show die u niet mag missen.

Voor fijnproevers stelt Doornik niet teleur. De stad staat vol met restaurants en cafés die zowel traditionele Belgische als internationale gerechten serveren. Mis de kans niet om lokale specialiteiten te proberen, zoals mosselen met friet, bloedworst en wafels.

Kortom, Doornik is een stad van kunst en geschiedenis die het verdient om ontdekt te worden. Het rijke architecturale erfgoed, de musea en de festivals maken het tot een opwindende culturele bestemming. Of u nu een liefhebber bent van kunst, geschiedenis of gastronomie, Doornik zal u zeker verleiden. Mis dus niet de kans om de verborgen schatten van deze prachtige Belgische stad te ontdekken.

Eerder gepubliceerd in Almouwatin.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De ‘irrationele, door het Westen geleide structuur’ van de Veiligheidsraad moet hervormd worden, zegt Noord-Korea tegen de VN europahoy.news

Om dit te bereiken moet de vertegenwoordiging van de ontwikkelingslanden, die de absolute meerderheid vormen bij de Verenigde Naties, worden uitgebreid en versterkt, zegt Kim Song, ambassadeur en permanente vertegenwoordiger van Noord-Korea bij de VN. “De kwestie die in de...

Le HCR est de plus en plus préoccupé par le sort des réfugiés fuyant la région du Karabakh

Quelque 19 000 réfugiés auraient quitté la région économique du Karabakh de la République d'Azerbaïdjan, dont de nombreuses personnes âgées, femmes et enfants. HCR La porte-parole Shabia Mantoo a appelé toutes les parties à protéger les civils et...

De crisis verdiept zich voor de kinderen van Mali, updates over de mensenrechten uit Brazilië en Montenegro europahoy.new

UNICEF De vertegenwoordiger in Mali, Pierre Ngom, vertelde verslaggevers in Genève dat alleen al deze maand tientallen kinderen zijn vermoord door niet-statelijke gewapende groepen in het noorden en midden van het land. Op 7 september eiste een aanval op...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.