AccueilNederlandHet ministerie van...

Het ministerie van Onderwijs en Beroepsopleiding wijst 54 miljoen euro toe aan innovatie en uitmuntendheid op het gebied van de beroepsopleiding

  • Het ministerie lanceert de uitbreiding van het staatsnetwerk van excellentiecentra voor beroepsopleiding, dat momenteel 45 centra verspreid over het hele nationale grondgebied heeft, met een extra investering van 24 miljoen euro
  • Daarnaast lanceert het een nieuwe oproep tot hulp gericht op VET-centra, bedrijven en entiteiten ter waarde van 30 miljoen euro voor de ontwikkeling van toegepaste innovatieprojecten en de overdracht van kennis in de beroepsopleiding.
  • Beide initiatieven versterken het nieuwe Beroepsonderwijs, dat zich inzet voor innovatie en toegepast onderzoek, evenals de verbinding tussen opleiding en de arbeidsmarkt.

Het Ministerie van Onderwijs en Beroepsopleiding (MEFP) geeft groen licht voor de uitbreiding van het staatsnetwerk van excellentiecentra voor beroepsopleiding met de publicatie deze woensdag van een nieuw roep om hulp ter waarde van 24 miljoen euro.

Momenteel beschikt het netwerk over 45 openbare centra in de 17 autonome gemeenschappen, die innovatieve ecosystemen, nieuwe methodologieën en de nieuwste technologieën ten dienste van de beroepsopleiding aandrijven. De uitbreiding van dit weefsel vertegenwoordigt een belangrijke vooruitgang in de consolidatie van het nieuwe beroepsopleidingsmodel dat verbonden is met de verschillende productieve sectoren en gebaseerd is op toegepast onderzoek, duurzaamheid en ondernemerschap.

Deze fondsen, uit component 20 van het Herstel-, Transformatie- en Veerkrachtplan, zullen worden gebruikt om de projecten te financieren om de geselecteerde centra in het netwerk te integreren.

De regionale overheden, ontvangers van de investering en verantwoordelijk voor de rechtvaardiging ervan, zullen deze financiering vanaf morgen, 7 september, kunnen aanvragen voor de centra die beroepsopleidingsaanbiedingen aanbieden die zijn gekoppeld aan de Nationale Catalogus van Beroepskwalificaties en die behoren tot vooraf gedefinieerde professionele sectoren.

Met deze extra post van 24 miljoen euro bedraagt ​​de investering in de creatie van dit excellentienetwerk in twee jaar tijd 74 miljoen euro.

De leden van dit ecosysteem fungeren als scheppers van omgevingen van innovatie, duurzaamheid en ondernemerschap op het gebied van beroepsopleiding, drie fundamentele transversale assen van het nieuwe FP-model dat wordt gepromoot door de regering van Spanje.

Innovatieprojecten in de beroepsopleiding

Aan de andere kant heeft het MEFP een nieuwe gepubliceerd aankondiging aan steun ter waarde van 30 miljoen euro voor de ontwikkeling van innovatie- en toegepaste onderzoeksprojecten en kennisoverdracht op het gebied van de beroepsopleiding.

Deze financiering, eveneens afkomstig uit component 20 van het Herstel, Transformatie en Veerkrachtplan, gaat naar centra voor beroepsopleiding die beroepsopleidingen verzorgen voor studenten of werknemers, en naar organisaties en bedrijven die dit soort projecten gezamenlijk ontwikkelen. Hierin zullen minimaal twee centra voor beroepsopleiding en een bedrijf, stichting, vereniging of entiteit participeren, met een maximum van drie.

Met deze actie wil het MEFP innovatie en de kennisoverdracht tussen docenten, trainers, studenten en professionals van de deelnemende bedrijven bevorderen om de kwaliteit van de beroepsopleiding in Spanje te verbeteren.

De geselecteerde initiatieven zullen gekoppeld zijn aan technologische of ecologische innovatie, de ontwikkeling van vaardigheden gerelateerd aan digitalisering, industrie 4.0, 5G-communicatienetwerken, de circulaire economie, of het verkleinen van de genderkloof in de toegang van vrouwen tot FP-profielen gerelateerd aan STEAM-graden, onder meer anderen.

Elk van de aan het project deelnemende centra voor beroepsopleiding kan een maximumbedrag van 50.000 euro aanvragen. Bij vennootschappen of entiteiten mag dit bedrag niet hoger zijn dan 20.000 euro. Het maximaal aangevraagde bedrag per project mag niet hoger zijn dan 120.000 euro.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

« Spainskills is de beste showcase van talent voor beroepsopleiding » europahoy.news

Het startschot van vandaag voor de competitie Spainskills 2024, die de beste studenten en afgestudeerden in de beroepsopleiding van het land samenbrengt. Drie dagen lang zullen 529 deelnemers uit alle autonome gemeenschappen en steden elkaar ontmoeten op IFEMA...

Gaza : les meurtres de travailleurs humanitaires entraînent un arrêt temporaire des opérations de l’ONU après la tombée de la nuit

Cette décision permettra une évaluation plus approfondie des problèmes de sécurité qui affectent à la fois le personnel sur le terrain et les personnes qu'ils tentent de servir, a déclaré le porte-parole de l'ONU, Stéphane Dujarric. dit mercredi lors...

AI-model heeft potentieel om het risico op posttraumatische stressstoornis gerelateerd aan de bevalling te detecteren europahoy.new

Onderzoekers hebben een programma voor kunstmatige intelligentie (AI) aangepast om tekenen van bevallingsgerelateerde posttraumatische stressstoornis (CB-PTSD) te identificeren door korte verhalende verklaringen van patiënten die zijn bevallen te evalueren. Het programma identificeerde met succes een groot deel van...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.