AccueilNederlandHet ministerie van...

Het ministerie van Onderwijs en Beroepsopleiding wijst 54 miljoen euro toe aan innovatie en uitmuntendheid op het gebied van de beroepsopleiding

  • Het ministerie lanceert de uitbreiding van het staatsnetwerk van excellentiecentra voor beroepsopleiding, dat momenteel 45 centra verspreid over het hele nationale grondgebied heeft, met een extra investering van 24 miljoen euro
  • Daarnaast lanceert het een nieuwe oproep tot hulp gericht op VET-centra, bedrijven en entiteiten ter waarde van 30 miljoen euro voor de ontwikkeling van toegepaste innovatieprojecten en de overdracht van kennis in de beroepsopleiding.
  • Beide initiatieven versterken het nieuwe Beroepsonderwijs, dat zich inzet voor innovatie en toegepast onderzoek, evenals de verbinding tussen opleiding en de arbeidsmarkt.

Het Ministerie van Onderwijs en Beroepsopleiding (MEFP) geeft groen licht voor de uitbreiding van het staatsnetwerk van excellentiecentra voor beroepsopleiding met de publicatie deze woensdag van een nieuw roep om hulp ter waarde van 24 miljoen euro.

Momenteel beschikt het netwerk over 45 openbare centra in de 17 autonome gemeenschappen, die innovatieve ecosystemen, nieuwe methodologieën en de nieuwste technologieën ten dienste van de beroepsopleiding aandrijven. De uitbreiding van dit weefsel vertegenwoordigt een belangrijke vooruitgang in de consolidatie van het nieuwe beroepsopleidingsmodel dat verbonden is met de verschillende productieve sectoren en gebaseerd is op toegepast onderzoek, duurzaamheid en ondernemerschap.

Deze fondsen, uit component 20 van het Herstel-, Transformatie- en Veerkrachtplan, zullen worden gebruikt om de projecten te financieren om de geselecteerde centra in het netwerk te integreren.

De regionale overheden, ontvangers van de investering en verantwoordelijk voor de rechtvaardiging ervan, zullen deze financiering vanaf morgen, 7 september, kunnen aanvragen voor de centra die beroepsopleidingsaanbiedingen aanbieden die zijn gekoppeld aan de Nationale Catalogus van Beroepskwalificaties en die behoren tot vooraf gedefinieerde professionele sectoren.

Met deze extra post van 24 miljoen euro bedraagt ​​de investering in de creatie van dit excellentienetwerk in twee jaar tijd 74 miljoen euro.

De leden van dit ecosysteem fungeren als scheppers van omgevingen van innovatie, duurzaamheid en ondernemerschap op het gebied van beroepsopleiding, drie fundamentele transversale assen van het nieuwe FP-model dat wordt gepromoot door de regering van Spanje.

Innovatieprojecten in de beroepsopleiding

Aan de andere kant heeft het MEFP een nieuwe gepubliceerd aankondiging aan steun ter waarde van 30 miljoen euro voor de ontwikkeling van innovatie- en toegepaste onderzoeksprojecten en kennisoverdracht op het gebied van de beroepsopleiding.

Deze financiering, eveneens afkomstig uit component 20 van het Herstel, Transformatie en Veerkrachtplan, gaat naar centra voor beroepsopleiding die beroepsopleidingen verzorgen voor studenten of werknemers, en naar organisaties en bedrijven die dit soort projecten gezamenlijk ontwikkelen. Hierin zullen minimaal twee centra voor beroepsopleiding en een bedrijf, stichting, vereniging of entiteit participeren, met een maximum van drie.

Met deze actie wil het MEFP innovatie en de kennisoverdracht tussen docenten, trainers, studenten en professionals van de deelnemende bedrijven bevorderen om de kwaliteit van de beroepsopleiding in Spanje te verbeteren.

De geselecteerde initiatieven zullen gekoppeld zijn aan technologische of ecologische innovatie, de ontwikkeling van vaardigheden gerelateerd aan digitalisering, industrie 4.0, 5G-communicatienetwerken, de circulaire economie, of het verkleinen van de genderkloof in de toegang van vrouwen tot FP-profielen gerelateerd aan STEAM-graden, onder meer anderen.

Elk van de aan het project deelnemende centra voor beroepsopleiding kan een maximumbedrag van 50.000 euro aanvragen. Bij vennootschappen of entiteiten mag dit bedrag niet hoger zijn dan 20.000 euro. Het maximaal aangevraagde bedrag per project mag niet hoger zijn dan 120.000 euro.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

In Athene de bijeenkomst van de oosters-katholieke bisschoppen van Europa europahoy.news

Van 18 tot 21 september werd in Athene de jaarlijkse bijeenkomst met ongeveer 60 bisschoppen en priesters gehouden, getiteld: "Het gezin in de context van de Oosters-Katholieke Kerken van Europa". Ook aanwezig waren nuntius Pawłowski, voorzitter van de...

Crédits à la consommation : pourquoi des règles européennes actualisées sont nécessaires

Les députés ont adopté de nouvelles règles pour protéger les consommateurs contre les dettes et les découverts liés aux cartes de crédit. Le Parlement a approuvé nouvelles règles de crédit à la consommation en septembre 2023, suite à un accord...

De enige manier om een ​​einde te maken aan het nucleaire risico “is het elimineren van kernwapens”: Guterres europahoy.news

Secretaris-generaal António Guterres deed zijn oproep dinsdag in een verklaring ter gelegenheid van de Internationale Dag voor de Totale Eliminatie van Kernwapens. Hij waarschuwde dat de zwaarbevochten vooruitgang die gedurende tientallen jaren is geboekt bij het voorkomen van het gebruik,...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.