AccueilNederland“Het is het...

“Het is het beslissende moment” om de SDGs te verwezenlijken, vertelt Mohammed op het Global Citizen Festival europahoy.new

“Regen of zonneschijn, we zijn hier omdat we ons inzetten voor onze planeet”, zei Amina Mohammed tijdens een toespraak op het Global Citizen Festival, in de context van de High Level Week van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, die later zal plaatsvinden.

Alles om tijdens de rust te spelen

Hij benadrukte de race om de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) te verwezenlijken, de klimaatcrisis te beëindigen en echte gendergelijkheid te bevorderen.

“Wat er vandaag gebeurt, is een weerspiegeling van de leidersbijeenkomsten van de hele week, de beloften die zeven jaar geleden zijn gedaan, en vandaag herhalen we wat de grote Al Pacino zei, zeg het zoals het is: het is rust en we zitten in de problemen… maar je bent niet weg!

Hij vroeg de menigte die zich in het groene hart van Manhattan verzamelde of ze het gevoel hadden dat ze de wereld aan het veranderen waren: « Wel, bij de Verenigde Naties sluiten we ons aan bij jullie, we mobiliseren mensen over de hele wereld. »

De belangrijkste missie van Global Citizen is het beëindigen van extreme armoede, door middel van doelstellingen die volledig in lijn zijn met de VN en de SDGs.

Op het festival hebben de wereldleiders 240 miljoen dollar toegezegd aan het Internationaal Fonds voor Landbouwontwikkeling (IFAD), beloofden ze nog eens 900.000 hectare land in het Braziliaanse Amazone-regenwoud te beschermen, en wonnen ze toezeggingen van negen leden van het Amerikaanse Congres en de leider van het Verenigd Koninkrijk. Labour Party, Kier Starmer, om aan de nationale klimaatverplichtingen te voldoen.

Vechten om beloften na te komen

De plaatsvervangend secretaris-generaal erkende dat veel mensen over de hele wereld zowel ‘geestelijk als lichamelijk’ lijden, terwijl oorlogen woeden en de planeet niet alleen opwarmt, maar zelfs kookt.

“Leiders hebben er echt moeite mee om hun macht te gebruiken om de beloften van de Global Goals waar te maken en lopen het risico die belofte aan miljarden mensen te breken”, zei hij.

De juiste nieuws is dat met nog zeven jaar te gaan tot 2030 het spel nog steeds kan worden gewonnen in de tweede helft, maar « we kunnen niet winnen tenzij we voorkomen dat onze wereld opwarmt. »

Sluit het gat

“We hebben leiders nodig om de digitale kloof te overbruggen, omdat we niet kunnen winnen als miljarden mensen, vooral meisjes, offline blijven en achterblijven.”

Ze zei dat als vrouwen en meisjes buiten de collectieve inspanning worden gehouden, dat betekent dat de helft van het team niet eens op het veld staat.

‘Dus, New Yorkers, het is tijd voor een crisis. Maar het beslissende moment is wanneer ze kampioen worden”, zei hij.

“Laten we ons verenigen en samen vechten, stap voor stap, om de belofte van het bereiken van de Mondiale Doelen tegen 2030 waar te maken.”

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De Europese Commissie onderzoekt Delivery Hero en Glovo op mogelijke concurrentiebeperkende praktijken -europeantimes.news- europahoy.news

In een gedurfde stap om de concurrentie op de bloeiende online markt voor voedselbezorging veilig te stellen, is de Europese Commissie een formeel antitrustonderzoek gestart naar twee van Europa's grootste voedselbezorgbedrijven, Delivery Hero en Glovo. Dit onderzoek zou...

La Commission européenne enquête sur Delivery Hero et Glovo pour d’éventuelles pratiques anticoncurrentielles -europeantis.news-

Dans une démarche audacieuse visant à sauvegarder la concurrence sur le marché en plein essor de la livraison de nourriture en ligne, la Commission européenne a lancé une enquête antitrust formelle sur deux des plus grandes sociétés de livraison...

Bossen lopen een steeds groter risico op bosbranden en ongedierte als gevolg van de klimaatverandering europahoy.new

“Bossen en bomen zijn essentiële componenten van agrofoodsystemen. “Het verwijderen van bosbedekking, vooral in de tropen, verhoogt de lokale temperaturen en verandert de regenpatronen op manieren die de lokale effecten van de mondiale klimaatverandering verergeren, met mogelijk ernstige...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.