AccueilNederland“Het is het...

“Het is het beslissende moment” om de SDGs te verwezenlijken, vertelt Mohammed op het Global Citizen Festival europahoy.new

“Regen of zonneschijn, we zijn hier omdat we ons inzetten voor onze planeet”, zei Amina Mohammed tijdens een toespraak op het Global Citizen Festival, in de context van de High Level Week van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, die later zal plaatsvinden.

Alles om tijdens de rust te spelen

Hij benadrukte de race om de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) te verwezenlijken, de klimaatcrisis te beëindigen en echte gendergelijkheid te bevorderen.

“Wat er vandaag gebeurt, is een weerspiegeling van de leidersbijeenkomsten van de hele week, de beloften die zeven jaar geleden zijn gedaan, en vandaag herhalen we wat de grote Al Pacino zei, zeg het zoals het is: het is rust en we zitten in de problemen… maar je bent niet weg!

Hij vroeg de menigte die zich in het groene hart van Manhattan verzamelde of ze het gevoel hadden dat ze de wereld aan het veranderen waren: « Wel, bij de Verenigde Naties sluiten we ons aan bij jullie, we mobiliseren mensen over de hele wereld. »

De belangrijkste missie van Global Citizen is het beëindigen van extreme armoede, door middel van doelstellingen die volledig in lijn zijn met de VN en de SDGs.

Op het festival hebben de wereldleiders 240 miljoen dollar toegezegd aan het Internationaal Fonds voor Landbouwontwikkeling (IFAD), beloofden ze nog eens 900.000 hectare land in het Braziliaanse Amazone-regenwoud te beschermen, en wonnen ze toezeggingen van negen leden van het Amerikaanse Congres en de leider van het Verenigd Koninkrijk. Labour Party, Kier Starmer, om aan de nationale klimaatverplichtingen te voldoen.

Vechten om beloften na te komen

De plaatsvervangend secretaris-generaal erkende dat veel mensen over de hele wereld zowel ‘geestelijk als lichamelijk’ lijden, terwijl oorlogen woeden en de planeet niet alleen opwarmt, maar zelfs kookt.

“Leiders hebben er echt moeite mee om hun macht te gebruiken om de beloften van de Global Goals waar te maken en lopen het risico die belofte aan miljarden mensen te breken”, zei hij.

De juiste nieuws is dat met nog zeven jaar te gaan tot 2030 het spel nog steeds kan worden gewonnen in de tweede helft, maar « we kunnen niet winnen tenzij we voorkomen dat onze wereld opwarmt. »

Sluit het gat

“We hebben leiders nodig om de digitale kloof te overbruggen, omdat we niet kunnen winnen als miljarden mensen, vooral meisjes, offline blijven en achterblijven.”

Ze zei dat als vrouwen en meisjes buiten de collectieve inspanning worden gehouden, dat betekent dat de helft van het team niet eens op het veld staat.

‘Dus, New Yorkers, het is tijd voor een crisis. Maar het beslissende moment is wanneer ze kampioen worden”, zei hij.

“Laten we ons verenigen en samen vechten, stap voor stap, om de belofte van het bereiken van de Mondiale Doelen tegen 2030 waar te maken.”

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

« Spainskills is de beste showcase van talent voor beroepsopleiding » europahoy.news

Het startschot van vandaag voor de competitie Spainskills 2024, die de beste studenten en afgestudeerden in de beroepsopleiding van het land samenbrengt. Drie dagen lang zullen 529 deelnemers uit alle autonome gemeenschappen en steden elkaar ontmoeten op IFEMA...

Gaza : les meurtres de travailleurs humanitaires entraînent un arrêt temporaire des opérations de l’ONU après la tombée de la nuit

Cette décision permettra une évaluation plus approfondie des problèmes de sécurité qui affectent à la fois le personnel sur le terrain et les personnes qu'ils tentent de servir, a déclaré le porte-parole de l'ONU, Stéphane Dujarric. dit mercredi lors...

AI-model heeft potentieel om het risico op posttraumatische stressstoornis gerelateerd aan de bevalling te detecteren europahoy.new

Onderzoekers hebben een programma voor kunstmatige intelligentie (AI) aangepast om tekenen van bevallingsgerelateerde posttraumatische stressstoornis (CB-PTSD) te identificeren door korte verhalende verklaringen van patiënten die zijn bevallen te evalueren. Het programma identificeerde met succes een groot deel van...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.