AccueilNederlandHet doorbreken van...

Het doorbreken van de stilte over vervolgde christenen

Vervolgde christenen – Europarlementariër Bert-Jan Ruissen organiseerde op 18 september een conferentie en tentoonstelling in het Europees Parlement om het bewustzijn over de vervolging van christenen over de hele wereld te vergroten. Hij benadrukte de noodzaak voor de EU om krachtiger op te treden tegen schendingen van de godsdienstvrijheid, vooral in Afrika, waar duizenden levens verloren gaan als gevolg van deze stilte. Op de tentoonstelling waren aangrijpende foto’s te zien van Christelijke vervolging, en Van Ruissen benadrukten dat de EU haar morele plicht moet respecteren om de religieuze vrijheid effectief te beschermen. Andere sprekers benadrukten het belang van internationale betrokkenheid om dit probleem op te lossen en fundamentele vrijheden voor iedereen te bevorderen.

Artikel gepubliceerd door Willy Fautre en de Newsdesk.

Vervolgde christenen

Conferentie en tentoonstelling georganiseerd door Europarlementariër Bert-Jan Ruissen in het Europees Parlement hekelt de stilte en straffeloosheid rond het lijden van christenen over de hele wereld

Vervolgde christenen - Conferentie in het Europees Parlement over de vervolging van christenen in Afrika bezuiden de Sahara (Credit: Europarlementariër Bert-Jan Ruissen)
Conferentie in het Europees Parlement over de vervolging van christenen in Afrika bezuiden de Sahara (Credit: Europarlementariër Bert-Jan Ruissen)

De EU moet krachtiger optreden tegen flagrante schendingen van de godsdienstvrijheid, die vooral christenen over de hele wereld treffen. Deze stilte kost jaarlijks duizenden levens, vooral in Afrika. Deze doodse stilte moet doorbroken worden, Europarlementariër Bert-Jan Ruissen » aanbevolen maandag 18 september tijdens een conferentie en opening van een tentoonstelling in het Europees Parlement.

Vervolgde christenen - Tentoonstelling in het Europees Parlement over de vervolging van christenen in Afrika bezuiden de Sahara (Credit: Europarlementariër Bert-Jan Ruissen)
Tentoonstelling in het Europees Parlement over de vervolging van christenen in Afrika bezuiden de Sahara (Credit: Europarlementariër Bert-Jan Ruissen)
Bert Jan Ruisen event 03 Het doorbreken van de stilte over vervolgde christenen
Europarlementariër Bert-Jan Ruisen

Het evenement, waar ruim honderd mensen op afkwamen, werd gevolgd door een bezoek aan een tentoonstelling in het hart van de stad Europees parlement, georganiseerd in samenwerking met Open Doors en SDOK (Stichting Ondergrondse Kerk). Daarop waren schokkende foto’s te zien van slachtoffers van de christenenvervolging: onder meer de foto van een Chinese gelovige die door de politie met zijn benen aan een horizontale paal werd opgehangen, siert nu het hart van het Europees Parlement.

Bert-Jan Ruissen:

“Vrijheid van godsdienst is een universeel mensenrecht. De EU beweert een waardengemeenschap te zijn, maar zwijgt te vaak over ernstige schendingen. De duizenden slachtoffers en families moeten kunnen rekenen op EU-optreden. Als economisch machtsblok moeten we alle landen verantwoordelijk houden en ervoor zorgen dat alle gelovigen vrij zijn om hun religie te belijden.

Ruissen wees erop dat de EU nu tien jaar geleden richtlijnen heeft aangenomen om de vrijheid van godsdienst te beschermen.

“Er staan ​​te veel richtlijnen op papier en te weinig in de praktijk. De EU heeft de morele plicht om deze vrijheid op geloofwaardige wijze te beschermen.”

Anastasia Hartman, belangenbehartiger bij Open Doors in Brussel:

“Net zoals we de christenen ten zuiden van de Sahara willen versterken, willen we ook dat ze deel uitmaken van de oplossing voor de complexe regionale crisis. Het afdwingen van de vrijheid van geloof moet hoog op de agenda staan, want als de fundamentele vrijheden van christenen en niet-christenen worden beschermd, kunnen zij een zegen voor de hele gemeenschap worden.

Bonus voor moord een pastoor

De Nigeriaanse student Ishaku Dawa vertelde over de verschrikkingen van de islamistische terroristische organisatie Boko Haram: “In mijn omgeving zijn al dertig predikanten vermoord. Pastors zijn vogelvrij: de dood van een pastor levert een premie op van het equivalent van 2.500 euro. Een slachtoffer dat ik persoonlijk kende”, aldus de studente van de VU. “Denk aan de schoolmeisjes die in 2014 werden ontvoerd: zij waren het doelwit omdat ze van een christelijke school kwamen. »

Ook sprak hij op de conferentie, Ilia Djadi, senior analist van Open Doors over de vrijheid van geloof in Afrika bezuiden de Sahara. Hij riep op tot meer internationale betrokkenheid.

Jelle Creemers, directeur van Instituut voor de Studie van de Vrijheid van Religie of Geloof aan de Faculteit Evangelische Theologie (ETF) van Leuven, verklaarde:

“Een EU-beleid dat de godsdienstvrijheid bevordert, gaat niet alleen over individuele vrijheden, maar helpt ook onrecht te bestrijden, ondersteunt actief gemeenschappen die bedreigd worden en biedt een basis waarop individuen kunnen floreren. Ik hoop dat deze tentoonstelling ons zal helpen herinneren aan de noodzaak en het belang van deze verbintenis.

Bert Jan Ruisen event 04 Het zwijgen over vervolgde christenen doorbreken
Het doorbreken van de stilte over vervolgde christenen 5

Oorspronkelijk gepubliceerd in The European Times.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De enige manier om een ​​einde te maken aan het nucleaire risico “is het elimineren van kernwapens”: Guterres europahoy.news

Secretaris-generaal António Guterres deed zijn oproep dinsdag in een verklaring ter gelegenheid van de Internationale Dag voor de Totale Eliminatie van Kernwapens. Hij waarschuwde dat de zwaarbevochten vooruitgang die gedurende tientallen jaren is geboekt bij het voorkomen van het gebruik,...

Ukraine : Les viols et les tortures perpétrés par les forces russes se poursuivent, rapportent des experts des droits de l’homme

Membres de Commission d'enquête internationale indépendante sur l'Ukraine dit le Conseil des droits de l'homme de l'ONU à Genève, ils ont documenté des attaques à l'arme explosive contre des immeubles d'habitation, des infrastructures civiles et des institutions médicales, ainsi...

Vrij verkeer: de Schengenhervorming om grenscontroles alleen als laatste redmiddel te garanderen

Europarlementariërs in de Commissie Burgerlijke Vrijheden steunden voorstellen dat grenscontroles binnen de Schengenruimte voor vrij verkeer alleen opnieuw kunnen worden ingevoerd als dit absoluut noodzakelijk is. Woensdag keurden de EP-leden een ontwerprapport over de hervorming van de Schengengrenscode goed met...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.