AccueilNederlandHet dodental door...

Het dodental door de aardbeving in Marokko bedraagt ​​meer dan 2.000, wereldleiders betuigen hun condoleances

Vrijdagavond trof een krachtige aardbeving met een kracht van 6,8 op de schaal van Richter Marokko, waarbij op tragische wijze meer dan 2.000 levens verloren gingen en meer dan 2.000 gewond raakten. Officiële verklaringen van de autoriteiten hebben deze verwoestende cijfers bevestigd.

Leiders uit regio’s als Europa, het Midden-Oosten, Afrika en mondiale organisaties betuigden hun steun en medeleven als reactie op deze ramp. De Spaanse premier Pedro Sanchez sprak tijdens deze periode zijn solidariteit en steun uit voor het Marokkaanse volk en verklaarde dat Spanje achter de slachtoffers van deze tragedie staat.

Duitse bondskanselier Olaf Scholz betuigde zijn medeleven aan degenen die getroffen zijn door deze catastrofale aardbeving en benadrukte dat zijn gedachten bij de slachtoffers zijn. De Franse president Emmanuel Macron uitte zijn droefheid en verzekerde dat Frankrijk bereid was onmiddellijke hulp te bieden indien nodig. Paus Franciscus betuigde ook via het Vaticaan zijn solidariteit met het Marokkaanse volk.

De Italiaanse premier Giorgia Meloni onderstreepte de inzet van Italië om Marokko in deze noodsituatie te helpen. Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, betuigde haar medeleven met de bevolking na deze verschrikkelijke aardbeving. De lidstaten van de Europese Unie hebben via de Europese Raad een verklaring afgegeven waarin zij hun bereidheid uitdrukken om alle noodzakelijke hulp te bieden, als goede vrienden en partners van Marokko.

De Russische president Vladimir Poetin en de Oekraïense president Volodymyr Zelenski beiden betuigden hun medeleven aan Zelenski en verklaarden dat “Oekraïne gedurende deze tijd aan de zijde van Marokko staat”. Indiase premier Narendra Modi deelde zijn verdriet over het verlies van mensenlevens. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan bood “op dit moment” zijn steun aan Marokko aan.

Ondanks de opschorting van de betrekkingen betuigde buurland Algerije zijn oprechte medeleven. De Israëlische premier Netanyahu leidde de levering van alle hulp. De president van de Verenigde Arabische Emiraten, Mohamed bin Zayed, gaf opdracht tot de oprichting van een « luchtbrug om hulp te brengen ». Iran betuigde zijn condoleances voor de « verschrikkelijke aardbeving ». Andere leiders uit het Midden-Oosten, zoals de premiers van Irak en Jordanië, hebben een vorm van hulp toegezegd.

Voorzitter van de Commissie van de Afrikaanse Unie Moussa Faki Mahamat betuigde zijn medeleven aan de inwoners en families van het koninkrijk dat getroffen is door de tragedie in Marokko. De Wereldbank, de WHO, de humanitaire functionarissen van de VN en het Rode Kruis hebben allemaal aangegeven bereid te zijn te reageren op de behoeften. UNESCO heeft ook aangeboden te helpen bij het vaststellen van de schade aan erfgoedsites.Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Wat is de VN-Mensenrechtenraad? europahoy.nieuws

Is nieuwe sessie De bijeenkomst, die maandag begint, is de langste tot nu toe, tot april, en belooft een volle agenda, met aanhoudende oorlogen in Gaza, Soedan en Oekraïne, de situatie van mensenrechtenverdedigers over de hele wereld en meer...

UNHCR helpt duizenden mensen op de vlucht voor geweld door gewapende groepen in het noorden van Mozambique europahoy.new

Sinds het begin van de laatste uitbraak begin februari zijn ruim 70.000 mensen hun huizen ontvlucht naar zuidelijke districten, aldus het agentschap vrijdag. Alleen al in één district, Chiure, zijn ruim 56.000 mensen getroffen, terwijl ruim 33.000 mensen zijn...

Studenten gastronomie plannen een recept voor de toekomst van Madagaskar europahoy.new

Op de Beabo Primary School in Ambovombe, in het zuiden van Madagaskar, strijden teams van studenten om het lekkerste en meest voedzame voedsel te bereiden met behulp van lokaal beschikbare producten die hopelijk hun ouders en anderen zullen aanmoedigen...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.