AccueilNederlandHet dodental door...

Het dodental door de aardbeving in Marokko bedraagt ​​meer dan 2.000, wereldleiders betuigen hun condoleances

Vrijdagavond trof een krachtige aardbeving met een kracht van 6,8 op de schaal van Richter Marokko, waarbij op tragische wijze meer dan 2.000 levens verloren gingen en meer dan 2.000 gewond raakten. Officiële verklaringen van de autoriteiten hebben deze verwoestende cijfers bevestigd.

Leiders uit regio’s als Europa, het Midden-Oosten, Afrika en mondiale organisaties betuigden hun steun en medeleven als reactie op deze ramp. De Spaanse premier Pedro Sanchez sprak tijdens deze periode zijn solidariteit en steun uit voor het Marokkaanse volk en verklaarde dat Spanje achter de slachtoffers van deze tragedie staat.

Duitse bondskanselier Olaf Scholz betuigde zijn medeleven aan degenen die getroffen zijn door deze catastrofale aardbeving en benadrukte dat zijn gedachten bij de slachtoffers zijn. De Franse president Emmanuel Macron uitte zijn droefheid en verzekerde dat Frankrijk bereid was onmiddellijke hulp te bieden indien nodig. Paus Franciscus betuigde ook via het Vaticaan zijn solidariteit met het Marokkaanse volk.

De Italiaanse premier Giorgia Meloni onderstreepte de inzet van Italië om Marokko in deze noodsituatie te helpen. Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, betuigde haar medeleven met de bevolking na deze verschrikkelijke aardbeving. De lidstaten van de Europese Unie hebben via de Europese Raad een verklaring afgegeven waarin zij hun bereidheid uitdrukken om alle noodzakelijke hulp te bieden, als goede vrienden en partners van Marokko.

De Russische president Vladimir Poetin en de Oekraïense president Volodymyr Zelenski beiden betuigden hun medeleven aan Zelenski en verklaarden dat “Oekraïne gedurende deze tijd aan de zijde van Marokko staat”. Indiase premier Narendra Modi deelde zijn verdriet over het verlies van mensenlevens. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan bood “op dit moment” zijn steun aan Marokko aan.

Ondanks de opschorting van de betrekkingen betuigde buurland Algerije zijn oprechte medeleven. De Israëlische premier Netanyahu leidde de levering van alle hulp. De president van de Verenigde Arabische Emiraten, Mohamed bin Zayed, gaf opdracht tot de oprichting van een « luchtbrug om hulp te brengen ». Iran betuigde zijn condoleances voor de « verschrikkelijke aardbeving ». Andere leiders uit het Midden-Oosten, zoals de premiers van Irak en Jordanië, hebben een vorm van hulp toegezegd.

Voorzitter van de Commissie van de Afrikaanse Unie Moussa Faki Mahamat betuigde zijn medeleven aan de inwoners en families van het koninkrijk dat getroffen is door de tragedie in Marokko. De Wereldbank, de WHO, de humanitaire functionarissen van de VN en het Rode Kruis hebben allemaal aangegeven bereid te zijn te reageren op de behoeften. UNESCO heeft ook aangeboden te helpen bij het vaststellen van de schade aan erfgoedsites.Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Crédits à la consommation : pourquoi des règles européennes actualisées sont nécessaires

Les députés ont adopté de nouvelles règles pour protéger les consommateurs contre les dettes et les découverts liés aux cartes de crédit. Le Parlement a approuvé nouvelles règles de crédit à la consommation en septembre 2023, suite à un accord...

De enige manier om een ​​einde te maken aan het nucleaire risico “is het elimineren van kernwapens”: Guterres europahoy.news

Secretaris-generaal António Guterres deed zijn oproep dinsdag in een verklaring ter gelegenheid van de Internationale Dag voor de Totale Eliminatie van Kernwapens. Hij waarschuwde dat de zwaarbevochten vooruitgang die gedurende tientallen jaren is geboekt bij het voorkomen van het gebruik,...

Ukraine : Les viols et les tortures perpétrés par les forces russes se poursuivent, rapportent des experts des droits de l’homme

Membres de Commission d'enquête internationale indépendante sur l'Ukraine dit le Conseil des droits de l'homme de l'ONU à Genève, ils ont documenté des attaques à l'arme explosive contre des immeubles d'habitation, des infrastructures civiles et des institutions médicales, ainsi...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.