AccueilACTUALITEHet digitale decoderen,...

Het digitale decoderen, 10 dingen die je moet weten over YouTube

Tegenwoordig is YouTube een algemeen erkend platform geworden dat de manier waarop we video’s consumeren heeft veranderd. Begonnen als een plek waar individuen video’s konden delen, is het nu uitgegroeid tot de op een na grootste zoekmachine ter wereld. De groei en het succes van YouTube zijn werkelijk opmerkelijk geweest. Het dient als een hub waar nieuwe sterren worden ontdekt en verhalen worden verteld. Kennis wordt gedeeld.

Hoe goed begrijpen we deze Colossus werkelijk?

Of je nu een maker, marketeer of gewone kijker bent, een goed inzicht in de fijne kneepjes van YouTube kan je ervaring op het platform aanzienlijk verbeteren. In dit artikel zullen we de tien essentiële aspecten van YouTube waar iedereen zich van bewust moet zijn. We zullen de geschiedenis ontdekken, de kenmerken ervan onderzoeken en de impact ervan op ons leven onderzoeken.

youtube-man die op een tablet surft en tv zit
foto door CardMapr.nl op Ontsplashen

10 dingen die je moet weten over YouTube

  1. De geboorte van YouTube: YouTube is gemaakt door drie voormalige PayPal-medewerkers: Chad Hurley, Steve Chen en Jawed Karim. Het idee kwam voort uit een eenvoudige behoefte: ze wilden een platform om video’s van een etentje te delen. De eerste video, getiteld ‘Me at the Zoo’, werd op 23 april 2005 door Karim geüpload.
  2. Overname van Google: In november 2006 kocht Google YouTube voor maar liefst 1,65 miljard dollar aan aandelen. Ondanks de overname opereert YouTube als een van de dochterondernemingen van Google.
  3. De op een na grootste zoekmachine: YouTube is niet alleen een platform voor het delen van video’s. Het is de tweede grootste zoekmachine ter wereld, direct na Google. Dit maakt het een krachtig hulpmiddel voor de verspreiding van informatie en digitale marketing.
  4. Inkomsten genereren en YouTube-partnerprogramma: YouTube introduceerde in 2007 het Partnerprogramma, waardoor makers van inhoud betaald konden worden voor hun virale inhoud. Ze verdienen geld via advertentie-inkomsten, kanaallidmaatschappen, merchandiseplank, Super Chat en YouTube Premium-inkomsten.
  5. De Miljard Gebruikersclub: YouTube heeft maandelijks meer dan 2 miljard ingelogde gebruikers. Deze enorme gebruikersbasis kijkt elke dag meer dan een miljard uur aan video, wat miljarden views genereert.
  6. YouTube en VR: YouTube ondersteunt 360-graden VR-video’s. Met een eenvoudige VR-headset kunnen gebruikers meeslepende video’s ervaren die een panorama van 360 graden bieden.
  7. Beperkte modus: YouTube biedt een beperkte modus waarmee je potentieel aanstootgevende inhoud kunt uitsluiten die je misschien liever niet ziet of waarvan je niet wilt dat anderen in je gezin ermee in aanraking komen.
  8. YouTube-kinderen: YouTube begreep de behoefte aan kindvriendelijke inhoud en lanceerde in 2015 een aparte app genaamd YouTube Kids. Deze biedt een reeks educatieve video’s, entertainmentinhoud en bedieningselementen voor ouders om een ​​veilige kijkomgeving voor kinderen te garanderen.
  9. Live streaming: YouTube gaat niet alleen over vooraf opgenomen video’s. Het is ook een populair platform voor livestreaming van concerten, evenementen, gamesessies en zelfs educatieve cursussen.
  10. Communityrichtlijnen en auteursrechtbeleid: YouTube hanteert strikte communityrichtlijnen en auteursrechtbeleid. Video’s die ongepaste inhoud bevatten of de auteursrechtwetten schenden, worden verwijderd en kanalen die deze regels herhaaldelijk overtreden, kunnen worden beëindigd.

Kortom, YouTube is meer dan een platform voor het delen van video’s. Het is een wereldwijde gemeenschap, een enorme zoekmachine, een marketingtool en een krachtpatser op entertainmentgebied. Of je nu contentmaker, marketeer of kijker bent, als je YouTube begrijpt, kun je het meeste uit dit platform halen.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Wat is de VN-Mensenrechtenraad? europahoy.nieuws

Is nieuwe sessie De bijeenkomst, die maandag begint, is de langste tot nu toe, tot april, en belooft een volle agenda, met aanhoudende oorlogen in Gaza, Soedan en Oekraïne, de situatie van mensenrechtenverdedigers over de hele wereld en meer...

UNHCR helpt duizenden mensen op de vlucht voor geweld door gewapende groepen in het noorden van Mozambique europahoy.new

Sinds het begin van de laatste uitbraak begin februari zijn ruim 70.000 mensen hun huizen ontvlucht naar zuidelijke districten, aldus het agentschap vrijdag. Alleen al in één district, Chiure, zijn ruim 56.000 mensen getroffen, terwijl ruim 33.000 mensen zijn...

Studenten gastronomie plannen een recept voor de toekomst van Madagaskar europahoy.new

Op de Beabo Primary School in Ambovombe, in het zuiden van Madagaskar, strijden teams van studenten om het lekkerste en meest voedzame voedsel te bereiden met behulp van lokaal beschikbare producten die hopelijk hun ouders en anderen zullen aanmoedigen...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.