AccueilNederlandGeen iPhones meer...

Geen iPhones meer voor overheidsfunctionarissen europahoy.news

China heeft een richtlijn uitgevaardigd waarin overheidsfunctionarissen van centrale overheidsinstanties worden opgedragen Apple iPhones en andere apparaten van buitenlandse merken niet voor officiële doeleinden te gebruiken of mee te nemen naar kantoor.

Dit nieuws werd voor het eerst gemeld door de Wall Street Journal.

Deze instructies zijn blijkbaar door hun leidinggevenden via chatgroepen of werkplekbijeenkomsten aan het personeel doorgegeven, hoewel de omvang van de verspreiding onduidelijk blijft.

Het verbod loopt vooruit op een aankomend Apple-evenement dat naar verwachting een nieuwe lijn iPhones zal onthullen, wat aanleiding zou kunnen geven tot bezorgdheid bij buitenlandse bedrijven die in China actief zijn te midden van de oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China.

Hoewel het rapport geen andere specifieke telefoonfabrikant vermeldt dan Apple, benadrukt het wel de al lang bestaande inspanningen van China om de afhankelijkheid van buitenlandse technologie te verminderen. In het verleden heeft Peking aan de staat gelieerde organisaties, waaronder banken, aangemoedigd om over te stappen op binnenlandse software en de lokale productie van halfgeleiderchips te bevorderen. Deze initiatieven hebben aan kracht gewonnen, vooral omdat de zorgen over gegevensbeveiliging zijn toegenomen.

De focus van China op technologische zelfvoorziening werd in 2020 versterkt met het voorstel van een groeimodel met dubbele circulatie, gericht op het verminderen van de afhankelijkheid van buitenlandse markten en technologie. Het land heeft er bij grote staatsbedrijven op aangedrongen een centrale rol te spelen bij het bereiken van technologische zelfvoorziening.

Experts zeggen dat China vastbesloten is zijn afhankelijkheid van Amerikaanse technologieën te verminderen, wat zelfs gevolgen heeft voor een zo prominent bedrijf als Apple.

Analisten suggereren dat deze ontwikkeling bedrijven zou moeten aanmoedigen om hun toeleveringsketens en klantenbestand te diversifiëren om de afhankelijkheid van China te verminderen, te midden van de verslechterende spanningen tussen de twee landen.

Het is onwaarschijnlijk dat Apple, een belangrijke speler op de Chinese markt, een onmiddellijke impact op zijn winst zal ondervinden vanwege de populariteit van de iPhone in het land. Deze stap onderstreept echter de bredere uitdagingen waarmee buitenlandse bedrijven worden geconfronteerd in het veranderende Chinese regelgevingslandschap.

De Chinese richtlijn doet denken aan soortgelijke verboden in de Verenigde Staten, waar Chinese bedrijven als Huawei en Tik Tok hebben geconfronteerd beperkingen. De spanningen tussen de twee supermachten zijn toegenomen, waardoor verschillende bedrijfstakken zijn getroffen en zorgen zijn ontstaan ​​over de internationale bedrijfsvoering in beide landen.

Geschreven door Alius Noreika

bron link

Eerder gepubliceerd in The European Times.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De ‘irrationele, door het Westen geleide structuur’ van de Veiligheidsraad moet hervormd worden, zegt Noord-Korea tegen de VN europahoy.news

Om dit te bereiken moet de vertegenwoordiging van de ontwikkelingslanden, die de absolute meerderheid vormen bij de Verenigde Naties, worden uitgebreid en versterkt, zegt Kim Song, ambassadeur en permanente vertegenwoordiger van Noord-Korea bij de VN. “De kwestie die in de...

Le HCR est de plus en plus préoccupé par le sort des réfugiés fuyant la région du Karabakh

Quelque 19 000 réfugiés auraient quitté la région économique du Karabakh de la République d'Azerbaïdjan, dont de nombreuses personnes âgées, femmes et enfants. HCR La porte-parole Shabia Mantoo a appelé toutes les parties à protéger les civils et...

De crisis verdiept zich voor de kinderen van Mali, updates over de mensenrechten uit Brazilië en Montenegro europahoy.new

UNICEF De vertegenwoordiger in Mali, Pierre Ngom, vertelde verslaggevers in Genève dat alleen al deze maand tientallen kinderen zijn vermoord door niet-statelijke gewapende groepen in het noorden en midden van het land. Op 7 september eiste een aanval op...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.