AccueilNederlandGa niet terug...

Ga niet terug in de tijd, werk samen en « doe de toekomst goed », dringt er bij de premier van Malta op aan europahoy.news

Robert Abela vertelde de leiders die bijeen waren tijdens het jaarlijkse debat van de Algemene Vergadering van de VN dat de stemmen van alle landen – groot en klein, rijk en arm – en alle elementen van het maatschappelijk middenveld moeten worden gehoord en een rol moeten spelen bij het opbouwen en behouden van een betere wereld.

“We moeten een nieuw tijdperk van veiligheid opbouwen. Ik probeer niet de klok terug te draaien. Maar om het in de toekomst goed te doen!”

Hij benadrukte het belang van “het herstel van vertrouwen om duurzaamheid voor iedereen te bereiken” en onderstreepte de toewijding van Malta aan diplomatie en multilateralisme.

Malta is zeer toegewijd aan het bevorderen van de internationale betrekkingen en het land, zich bewust van zijn unieke geografische ligging op het kruispunt van Europa en Afrika, speelt een fundamentele rol bij het bouwen van bruggen en begrip tussen verschillende tradities.

Hij voegde eraan toe: « Eerder deze maand waren we er trots op die brug te zijn. » Het land werd door beide partijen vertrouwd en organiseerde gesprekken tussen de Amerikaanse veiligheidsadviseur en de Chinese minister van Buitenlandse Zaken.

Russische agressie

Met betrekking tot de oorlog in Oekraïne verklaarde hij dat Malta’s reactie op de Russische agressie tegen Oekraïne en andere crises over de hele wereld zich liet leiden door de waarde van neutraliteit die in de grondwet van Malta is vastgelegd.

Hij voegde eraan toe dat de neutraliteit van Malta betekent dat het land zich rechtstreeks zal blijven verzetten tegen militaire agressie en unilaterale acties tegen leden van de internationale gemeenschap en de op regels gebaseerde orde.

Sprekend over de gevolgen van de oorlog zei hij: “De toch al precaire mondiale voedselveiligheidssituatie is verslechterd met de invasie van Oekraïne en naar schatting hebben 122 miljoen mensen extra honger geleden sinds 2019.”

De premier drong er bij Rusland op aan zich weer aan te sluiten bij het Zwarte Zee-initiatief en te stoppen met het verstoren van de levering van essentiële voedselvoorraden, waardoor Oekraïne de meest behoeftigen ter wereld kan voeden.

nabuurschap

Dichter bij huis zei Abela dat de situatie in Libië de meest urgente kwestie in het Middellandse Zeegebied is. Als zodanig wenst Malta een vreedzaam, stabiel en welvarend Libië te verwezenlijken via een door Libië geleid politiek proces en heeft het de internationale gemeenschap opgeroepen dit proces aan te moedigen.

Hij onderstreepte dat het Libische volk zich moet herstellen en opnieuw moet opbouwen na de tragische verwoesting van storm Daniel en benadrukte het belang van een duurzame oplossing in Libië, die de Libiërs niet alleen de effectieve regering zal geven die ze verdienen, maar ook noodzakelijk zal zijn voor de vrede. het hele land. Mediterrane regio.

Klimaat actie

“De tijd voor excuses is voorbij”, zei de premier. Klimaatverandering is een zeer reële noodsituatie, waarvan de gevolgen in alle delen van de wereld voelbaar zijn.

De huidige beloften en doelstellingen zijn niet voldoende om de 1,5°C-doelstelling van de EU te handhaven Overeenkomst van Parijs binnen bereik.

Hij voegde eraan toe dat voor een maritieme natie als Malta de zee een diepgaande rol speelt in het nationale leven van Malta en zei: “De stijging van de zeespiegel is een ernstige bedreiging voor de veiligheid, het levensonderhoud en zelfs het bestaan. Hetzelfde geldt voor eilandlanden als de onze… en dat is waarom wij hebben het klimaat en de oceanen tot prioriteit nummer één gemaakt tijdens onze ambtstermijn bij de Verenigde Naties Veiligheidsraad.”

Hij benadrukte: “We moeten de soevereiniteit van de kuststaten behouden, ongeacht de verwoestingen van de zee. “Als eilandstaten keren we ons naar de wereld, maar we keren elkaar niet de rug toe.”

Kleine eilandstaten in ontwikkeling

Sprekend over hoe Malta veel van dezelfde uitdagingen heeft ervaren waarmee ontwikkelingslanden momenteel worden geconfronteerd, deelde de heer Abela hoe zij het vergroten van het bewustzijn over de unieke kwetsbaarheden van kleine eilandstaten tot een topprioriteit hebben gemaakt en waarom het belangrijk is om de duurzame ontwikkeling van eilandstaten te ondersteunen. . een hoeksteen van het buitenlands beleid van Malta.

Volledige verklaring beschikbaar hier.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De Regie der Gebouwen onthult eerste gerestaureerde deel van de voorgevel van het Brusselse Justitiepaleis en het standbeeld Minerva

Het buitenschrijnwerk van de voorgevel wordt gerestaureerd en opnieuw geschilderd. Hiervoor werden al testrestauraties uitgevoerd.   Een aantal van de ruiten wordt voorzien van  nieuwe beglazing. Afhankelijk van de ruimtes zal het gaan om veiligheids- of anti-inbraakglas (hoogbeveiligde ruimtes) ofwel...

De samenwerkingsreis van de Koningin naar Guatemala europahoy.news

Hare Majesteit de Koningin maakt van 4 tot en met 6 juni een samenwerkingsreis naar Guatemala. ​Doña Letizia zal kunnen leren over het werk dat de Spaanse Samenwerking in Guatemala ontwikkelt via projecten ter ondersteuning van kinderen, jongeren en gender,...

‘Schokkende’ aanslagen in Kharkiv, oproep om hulp aan burgers van Myanmar, maritieme rechtbank dringt aan op klimaatactie en bescherming van burgers europahoy.news

Denise Brown zei dat alle partijen de levens van burgers moeten beschermen tijdens het conflict, maar in Kharkiv zijn ze de afgelopen dagen in plaats daarvan in hun huizen aangevallen, waarbij bedrijven en transportverbindingen beschadigd en aangevallen zijn. “Mijn gedachten...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.