AccueilNederlandfestivals en tradities...

festivals en tradities verlevendigen de straten europahoy.news

Luik, de stad van de folklore: festivals en tradities verlevendigen de straten

Luik, gelegen in de Waalse regio van België, is een stad rijk aan geschiedenis en tradities. Het staat bekend als de “Burning City” en staat bekend om zijn folklore dankzij de festivals en evenementen die de straten het hele jaar door verlevendigen. Laten we samen deze levendige en kleurrijke stad ontdekken.

Eén van de bekendste evenementen in Luik is het beroemde Carnaval van de Cité Ardente. Ieder jaar, tijdens de maand februari, wordt de stad omgetoverd tot een waar spektakel van kleuren, muziek en dans. De straten worden overspoeld door duizenden verklede mensen, met extravagante maskers en originele hoeden. De reuzen van Luik, kleurrijke figuren, paraderen door de straten, begeleid door fanfares en traditionele folkloristische groepen. Dit carnaval is een ware explosie van vreugde en creativiteit die bezoekers van over de hele wereld trekt.

Een andere belangrijke gebeurtenis in Luik is het festival van 15 augustus, ook wel bekend als “La fête de l’Assomption”. Deze dag is gewijd aan de Maagd Maria en wordt gevierd met een indrukwekkende religieuze processie. Duizenden Liegezen verzamelen zich om door de straten van de stad te marcheren, terwijl ze beelden van de Maagd dragen en religieuze hymnes zingen. Deze eeuwenoude traditie is een hoogtepunt van het jaar, waar religieuze hartstocht en respect voor tradities samengaan met de architectonische schoonheid van de stad.

De folklore van Luik beperkt zich niet alleen tot de grote jaarlijkse evenementen. De stad staat ook bekend om zijn vele folkloristische processies, zoals die van San Nicolás in december. De kinderen wachten ongeduldig op de komst van Sint-Nicolaas en zijn metgezel pater Fouettard, die snoep en geschenken uitdelen aan de meest wijze mensen. Deze processie is een gelegenheid voor gezinnen om elkaar te ontmoeten en momenten van vreugde en samenleven te delen.

Luik staat ook bekend om zijn unieke gastronomische tradities. De stad staat bekend om zijn beroemde Luikse boulette, een culinaire specialiteit gemaakt met gehakt, ui en kruiden, geserveerd met een zoete saus. Luikenaars zijn trots op hun traditionele keuken en lokale producten, zoals de beroemde Luikse siroop, een dikke jam gemaakt van langzaam gegaarde appels en peren. De wekelijkse markten van de stad bieden een unieke gelegenheid om deze lokale delicatessen te proeven en de smaken van de regio te ervaren.

Naast de festivals en tradities is Luik een dynamische stad die veel toeristische trekpleisters te bieden heeft. Het historische centrum staat vol met oude gebouwen, pittoreske steegjes en levendige pleinen. De Sint-Pauluskathedraal, het Paleis van de Prins-bisschoppen en de beroemde Bueren-trap zijn enkele van de bezienswaardigheden die u kunt ontdekken. De musea van de stad, zoals het Museum van het Waalse Leven en het Museum van de Boverie, bieden ook inzicht in de geschiedenis en cultuur van de regio.

Kortom, Luik is een stad waar het aan charme en tradities niet ontbreekt. De festivals en folkloristische evenementen maken deze stad tot een unieke plek waar feest en traditie harmonieus samengaan. Of u nu een liefhebber bent van folklore, gastronomie of geschiedenis, Luik zal u verleiden met zijn warme en feestelijke sfeer. Kom de “Cité Ardente” ontdekken en dompel jezelf onder in het rijke culturele erfgoed.

Eerder gepubliceerd in Almouwatin.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Vrede voor Azië roept op tot belangrijke conferentie over minderheidsrechten in Zuid-Azië -europeantimes.news- europahoy.new

Genève, 12 juli 2024 – Peace for Asia was gastheer van een cruciaal evenement met de titel “Minority Rights in South Asia” in Genève, waarbij de aandacht werd gevestigd op de urgente problemen waarmee etnische en sektarische gemeenschappen in...

Peace for Asia organise une conférence clé sur les droits des minorités en Asie du Sud -europeantimes.news-

Genève, le 12 juillet 2024 – Peace for Asia a organisé à Genève un événement crucial intitulé « Droits des minorités en Asie du Sud », attirant l'attention sur les problèmes urgents auxquels sont confrontées les communautés ethniques et...

Dwangarbeid is geïnstitutionaliseerd en gevaarlijk, waarschuwt VN-mensenrechtenbureau europahoy.new

In een rapport gebaseerd op 183 interviews met slachtoffers en getuigen van dwangarbeid die erin slaagden de DVK te ontvluchten en nu in het buitenland wonen, OHCHR citeerde de getuigenis van één persoon dat als een dagelijks werkquotum niet...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.