AccueilNederlandfestivals en tradities...

festivals en tradities verlevendigen de straten europahoy.news

Luik, de stad van de folklore: festivals en tradities verlevendigen de straten

Luik, gelegen in de Waalse regio van België, is een stad rijk aan geschiedenis en tradities. Het staat bekend als de “Burning City” en staat bekend om zijn folklore dankzij de festivals en evenementen die de straten het hele jaar door verlevendigen. Laten we samen deze levendige en kleurrijke stad ontdekken.

Eén van de bekendste evenementen in Luik is het beroemde Carnaval van de Cité Ardente. Ieder jaar, tijdens de maand februari, wordt de stad omgetoverd tot een waar spektakel van kleuren, muziek en dans. De straten worden overspoeld door duizenden verklede mensen, met extravagante maskers en originele hoeden. De reuzen van Luik, kleurrijke figuren, paraderen door de straten, begeleid door fanfares en traditionele folkloristische groepen. Dit carnaval is een ware explosie van vreugde en creativiteit die bezoekers van over de hele wereld trekt.

Een andere belangrijke gebeurtenis in Luik is het festival van 15 augustus, ook wel bekend als “La fête de l’Assomption”. Deze dag is gewijd aan de Maagd Maria en wordt gevierd met een indrukwekkende religieuze processie. Duizenden Liegezen verzamelen zich om door de straten van de stad te marcheren, terwijl ze beelden van de Maagd dragen en religieuze hymnes zingen. Deze eeuwenoude traditie is een hoogtepunt van het jaar, waar religieuze hartstocht en respect voor tradities samengaan met de architectonische schoonheid van de stad.

De folklore van Luik beperkt zich niet alleen tot de grote jaarlijkse evenementen. De stad staat ook bekend om zijn vele folkloristische processies, zoals die van San Nicolás in december. De kinderen wachten ongeduldig op de komst van Sint-Nicolaas en zijn metgezel pater Fouettard, die snoep en geschenken uitdelen aan de meest wijze mensen. Deze processie is een gelegenheid voor gezinnen om elkaar te ontmoeten en momenten van vreugde en samenleven te delen.

Luik staat ook bekend om zijn unieke gastronomische tradities. De stad staat bekend om zijn beroemde Luikse boulette, een culinaire specialiteit gemaakt met gehakt, ui en kruiden, geserveerd met een zoete saus. Luikenaars zijn trots op hun traditionele keuken en lokale producten, zoals de beroemde Luikse siroop, een dikke jam gemaakt van langzaam gegaarde appels en peren. De wekelijkse markten van de stad bieden een unieke gelegenheid om deze lokale delicatessen te proeven en de smaken van de regio te ervaren.

Naast de festivals en tradities is Luik een dynamische stad die veel toeristische trekpleisters te bieden heeft. Het historische centrum staat vol met oude gebouwen, pittoreske steegjes en levendige pleinen. De Sint-Pauluskathedraal, het Paleis van de Prins-bisschoppen en de beroemde Bueren-trap zijn enkele van de bezienswaardigheden die u kunt ontdekken. De musea van de stad, zoals het Museum van het Waalse Leven en het Museum van de Boverie, bieden ook inzicht in de geschiedenis en cultuur van de regio.

Kortom, Luik is een stad waar het aan charme en tradities niet ontbreekt. De festivals en folkloristische evenementen maken deze stad tot een unieke plek waar feest en traditie harmonieus samengaan. Of u nu een liefhebber bent van folklore, gastronomie of geschiedenis, Luik zal u verleiden met zijn warme en feestelijke sfeer. Kom de “Cité Ardente” ontdekken en dompel jezelf onder in het rijke culturele erfgoed.

Eerder gepubliceerd in Almouwatin.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De ‘irrationele, door het Westen geleide structuur’ van de Veiligheidsraad moet hervormd worden, zegt Noord-Korea tegen de VN europahoy.news

Om dit te bereiken moet de vertegenwoordiging van de ontwikkelingslanden, die de absolute meerderheid vormen bij de Verenigde Naties, worden uitgebreid en versterkt, zegt Kim Song, ambassadeur en permanente vertegenwoordiger van Noord-Korea bij de VN. “De kwestie die in de...

Le HCR est de plus en plus préoccupé par le sort des réfugiés fuyant la région du Karabakh

Quelque 19 000 réfugiés auraient quitté la région économique du Karabakh de la République d'Azerbaïdjan, dont de nombreuses personnes âgées, femmes et enfants. HCR La porte-parole Shabia Mantoo a appelé toutes les parties à protéger les civils et...

De crisis verdiept zich voor de kinderen van Mali, updates over de mensenrechten uit Brazilië en Montenegro europahoy.new

UNICEF De vertegenwoordiger in Mali, Pierre Ngom, vertelde verslaggevers in Genève dat alleen al deze maand tientallen kinderen zijn vermoord door niet-statelijke gewapende groepen in het noorden en midden van het land. Op 7 september eiste een aanval op...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.