AccueilNederlandfamilieplezier en activiteiten...

familieplezier en activiteiten die u niet mag missen europahoy.news

Luik bezoeken met kinderen: leuke gezinsactiviteiten die u niet mag missen

Luik is een Belgische stad in Wallonië, bekend om zijn rijke culturele en historische erfgoed. Als u van plan bent deze charmante stad met uw kinderen te bezoeken, zult u blij zijn om de vele leuke en gezinsvriendelijke activiteiten te ontdekken die deze stad te bieden heeft. Dit zijn enkele van de beste activiteiten die u tijdens uw bezoek aan Luik niet mag missen.

Bezoek eerst en vooral het beroemde Luikse Aquarium-Museum. Dit museum herbergt een ongelooflijke verzameling zeedieren en insecten, waaronder haaien, exotische vissen, schildpadden en spinnen. Uw kinderen zullen verrast zijn door de diversiteit aan tentoongestelde diersoorten en krijgen de kans om deel te nemen aan interactieve workshops. Dit is een leerzame en leuke ervaring die je niet mag missen.

Dus waarom neemt u uw kinderen niet mee naar het Parc de la Boverie? Dit prachtige park ligt op een eiland in de Maas en biedt vele activiteiten voor kinderen. U kunt fietsen of scooters huren om het park te verkennen, picknicken op het gras of gewoon ontspannen terwijl u het prachtige landschap bewondert. Het park herbergt ook het beroemde Luikse Kunstmuseum, waar u werken van moderne en hedendaagse kunst kunt ontdekken.

Als uw kinderen van dieren houden, breng dan zeker een bezoek aan het dierenpark Forestia, gelegen op enkele kilometers van Luik. Dit park biedt een unieke ervaring doordat bezoekers de Europese fauna in hun natuurlijke habitat kunnen ontdekken. U kunt herten, wilde zwijnen, wolven en vele andere dieren observeren. Er is ook een avonturenparcours voor kinderen, met zip-lijnen en hangbruggen.

Een andere leuke activiteit om met kinderen te doen in Luik is een bezoek aan het Parc d’Avroy. Dit park is ideaal voor gezinnen, met zijn vele speeltuinen, picknickplaatsen en fietspaden. Uw kinderen kunnen zich vermaken op de glijbanen, schommels en klimtoestellen, terwijl u geniet van een ontspannende wandeling door het park.

Als u uw kinderen een unieke ervaring wilt bieden, kom dan naar het Museum van het Waalse Leven. Dit museum biedt een reis terug in de tijd door de geschiedenis en cultuur van Wallonië. Dankzij interactieve tentoonstellingen en historische reconstructies kunnen uw kinderen het dagelijkse leven van de Walen in verschillende tijdperken ontdekken. Dit is een geweldige kans om te leren terwijl je plezier hebt.

Bezoek ten slotte zeker de beroemde Batte-markt, die elke zondagochtend plaatsvindt aan de oevers van de Maas. Deze markt is de grootste openluchtmarkt van Nederland België en biedt een unieke ervaring voor het hele gezin. Je vindt er allerlei producten, van verse groenten en fruit tot kleding en accessoires. Dit is een geweldige kans om de lokale keuken te proberen en de levendige sfeer van Luik te ervaren.

Kortom, Luik biedt tal van leuke en familiale activiteiten die u tijdens uw bezoek met kinderen niet mag missen. Van dierenmusea tot natuurparken, parken en markten, er is voor ieder wat wils. Bereid u dus voor op onvergetelijke momenten met uw gezin tijdens uw bezoek aan Luik.

Eerder gepubliceerd in Almouwatin.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De Heer legt in ons de zaden van zijn Woord europahoy.news

Samen met de pelgrims op het Sint-Pietersplein dacht paus Franciscus na over het beeld van het zaaien en het zaad dat het Evangelie voorstelt. En hij uitte ook zijn bezorgdheid over de ‘in odium fidei’-moorden in de Democratische...

Officiële reis van ZM de Koning naar Estland, Litouwen en Letland europahoy.news

De reis begint in Tallinn, waar Zijne Majesteit een bilaterale ontmoeting zal houden met de president van de Republiek Estland, Alar Karis, waarna hij het parlement (Riigikogu) zal bezoeken. Hij zal de reis naar Estland voltooien met een...

De paus vraagt ​​om het leven in de Democratische Republiek Congo veilig te stellen europahoy.new

Na het Angelus gebeden te hebben, herinnerde de paus aan de ‘botsingen en bloedbaden’ in het oosten van de Democratische Republiek Congo, en riep hij de nationale autoriteiten en de internationale gemeenschap op om ‘de levens van burgers veilig...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.