AccueilNederlandeen reis door...

een reis door de tijd in het hart van Wallonië europahoy.news

Doornik: een reis door de tijd in het hart van Wallonië

Gelegen in het hart van Wallonië, is de stad Doornik een ware reis naar het verleden. Met zijn rijke historische en culturele erfgoed biedt het bezoekers een unieke onderdompeling in de geschiedenis van de regio.

Doornik, ook wel Doornik-la-Grande genoemd, is de oudste stad van het land België. Het werd meer dan 2000 jaar geleden door de Romeinen gesticht en heeft een turbulente geschiedenis achter de rug, gekenmerkt door invasies, oorlogen en opeenvolgende wederopbouwen.

Het stadscentrum van Doornik is een ware architectonische parel. De Notre-Dame-kathedraal, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is een van de pareltjes van de stad. Gebouwd tussen de 12e en 13e eeuw, wordt het beschouwd als een van de mooiste gotische kathedralen van België. Met zijn vijf beuken en zijn 83 meter hoge toren domineert hij trots de stad en biedt hij een prachtig uitzicht op de omgeving.

Niet ver van de kathedraal staat de Klokkentoren, een ander symbool van Doornik. Gebouwd in de 12e eeuw, is het de oudste klokkentoren van België en staat het ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Vanaf een hoogte van 72 meter biedt het een panoramisch uitzicht over de stad en haar omgeving. De Klokkentoren herbergt ook het Museum voor Geschiedenis en Archeologie, dat de geschiedenis van Doornik in kaart brengt aan de hand van een indrukwekkende verzameling voorwerpen en documenten.

Een wandeling door de geplaveide straten van de stad onthult vele andere architectonische schatten. De huizen in renaissance- en barokstijl getuigen van de vroegere rijkdom van de stad. Tot de meest opvallende kunnen we het Maison de la Louve, het Maison de Lalaing en het Maison du Roi noemen.

Doornik staat ook bekend om zijn musea. Het Museum voor Schone Kunsten herbergt een belangrijke collectie schilderijen, beeldhouwwerken en kunstvoorwerpen, variërend van de Middeleeuwen tot de 20e eeuw. Het Tapestry Museum is gewijd aan de tapijtkunst, een traditie die teruggaat tot de middeleeuwen. Ten slotte biedt het Natuurhistorisch Museum een ​​onderdompeling in de wereld van de fauna en flora van de regio.

Maar Doornik beperkt zich niet tot zijn architecturale en culturele erfgoed. De stad staat ook bekend om zijn gastronomie. Lokale specialiteiten zoals wafels, Luikse gehaktballetjes en Vlaamse stoofschotels zullen de smaakpapillen van de bezoekers verrassen. De vele restaurants en brouwerijen van de stad bieden smakelijke en authentieke gerechten.

Doornik is ook een levendige stad, waar het hele jaar door tal van evenementen en festivals plaatsvinden. Het Doornikse Carnaval, een van de oudste van België, trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Ook de Pinksterfeesten zijn erg populair, met hun volksoptochten en traditionele dansen.

Tenslotte biedt de omgeving van Doornik tal van mogelijkheden voor wandelingen en ontdekkingen. De bergachtige landschappen van Wallonië, doorkruist door talloze wandelpaden, nodigen bezoekers uit om nieuwe energie op te doen in de frisse lucht. Liefhebbers van geschiedenis kunnen ook een bezoek brengen aan de vele kastelen en archeologische vindplaatsen in de regio.

Kortom, Doornik is een echte parel van Wallonië. Met zijn rijke historische en culturele erfgoed, zijn musea, zijn gastronomie en zijn talrijke evenementen biedt het bezoekers een reis terug in de tijd naar het hart van de regio. Of u nu een liefhebber bent van kunst, geschiedenis of natuur, Doornik zal de nieuwsgierigen verleiden op zoek naar authenticiteit en ontdekking.

Eerder gepubliceerd in Almouwatin.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Voorzitter Metsola van EUCO: De interne markt is de grootste economische motor van Europa

In haar toespraak voor de buitengewone Europese Raad die vandaag in Brussel werd gehouden, benadrukte de voorzitter van het Europees Parlement, Roberta Metsola, bijvoorbeeld de volgende kwesties: Verkiezingen voor het Europees Parlement “Binnen vijftig dagen zullen honderden miljoenen Europeanen naar de...

Un rapport de l’ONU détaille le « climat de peur » dans les zones occupées par la Russie en Ukraine

S'appuyant sur plus de 2 300 témoignages de victimes et de témoins, le rapport détaille les mesures prises par la Russie pour imposer la langue, la citoyenneté, les lois, le système judiciaire et les programmes éducatifs russes dans les...

Faith and Freedom Summit III, « Faire de celui-là un monde meilleur »

La coalition d'ONG du Faith and Freedom Summit III a conclu ses conférences en montrant l'impact et les défis des organisations confessionnelles au service de la communauté européenne. Dans un environnement accueillant et prometteur, dans les murs du Parlement européen, une...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.