AccueilNederlandEen “radicale heroriëntatie”...

Een “radicale heroriëntatie” is nodig omdat de helft van de mensheid geen basisgezondheidszorg heeft europahoy.news

Bovendien worden twee miljard mensen geconfronteerd met ernstige financiële problemen als het gaat om het uit eigen zak betalen van noodzakelijke medische behandelingen, volgens een gezamenlijk rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de Wereldbank.

“Het feit dat zoveel mensen niet kunnen profiteren van essentiële, betaalbare en hoogwaardige gezondheidszorgdiensten brengt niet alleen hun eigen gezondheid in gevaar, maar brengt ook de stabiliteit van gemeenschappen, samenlevingen en economieën in gevaar”, aldus Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van De WHO. .

“We hebben dringend behoefte aan een sterkere politieke wil, agressievere investeringen in de gezondheidszorg en een beslissende verandering in de transformatie van gezondheidszorgstelsels gebaseerd op de primaire gezondheidszorg.”

Alarm over mondiale gezondheidsdoelen

Deze crisis vormt een grote bedreiging voor de mondiale gezondheidsgerelateerde Sustainable Development Goals (SDG’s), die tot doel hebben tegen 2030 een universele gezondheidszorgdekking voor iedereen te bereiken.

Volgens het rapport heeft minder dan een derde van de landen wereldwijd de afgelopen twintig jaar de dekking van de gezondheidszorg verbeterd en de ‘catastrofale’ niveaus van de eigen uitgaven aan gezondheidszorg verlaagd, die vaak meer dan 25 procent van het gezinsinkomen bedragen.

Weer op het goede spoor komen

Om weer op het goede spoor te komen richting de ambitieuze doelstellingen roept het rapport op tot substantiële investeringen in de publieke sector door overheden en ontwikkelingspartners.

Het benadrukt de noodzaak van een “radicale heroriëntatie” van de gezondheidszorgsystemen, waarbij prioriteit wordt gegeven aan de primaire gezondheidszorg en de gelijkheid en financiële bescherming worden verbeterd.

Hervormingen zijn ook van cruciaal belang om de verwoestende impact van COVID-19 op de gezondheidszorgsystemen en de mondiale beroepsbevolking in de gezondheidszorg volledig aan te pakken, en tegelijkertijd voorbereidingen te treffen voor de uitdagingen die de economische neergang met zich meebrengt, aldus het rapport.

Andere factoren zijn onder meer de gevolgen van klimaatverandering en veranderende politieke prioriteiten.

Help mensen ontsnappen aan de armoede

“We weten dat het bereiken van universele gezondheidszorg een cruciale stap is om mensen te helpen ontsnappen en uit de armoede te blijven; De financiële problemen blijven echter toenemen, vooral voor de armste en meest kwetsbare mensen”, zegt Mamta Murthi, vice-president van Human Development. bij de Wereldbank.

“Dit rapport schetst een somber beeld, maar biedt ook bewijsmateriaal over manieren om prioriteit te geven aan gezondheidszorg in de overheidsbegrotingen en gezondheidszorgsystemen te versterken om meer gelijkheid te bereiken in zowel de levering van hoogwaardige essentiële gezondheidszorgdiensten als financiële bescherming.”

Het rapport werd vrijgegeven voorafgaand aan een bijeenkomst op hoog niveau van de Algemene Vergadering van de VN op donderdag, waar van de wereldleiders wordt verwacht dat ze hun engagement hernieuwen om in actie te komen en universele gezondheidszorg voor iedereen werkelijkheid te maken.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De VN stellen de Internationale Dag van bezinning over de genocide in Srebrenica in europahoy.news

Door een resolutie met dezelfde titel aan te nemen, vroeg de Vergadering de secretaris-generaal ook om een ​​outreachprogramma over de genocide in Srebrenica op te zetten ter voorbereiding op de dertigste verjaardag volgend jaar. Het is meer veroordeelde elke ontkenning...

Après 76 ans : le cercueil du tsar Ferdinand part lundi pour la Bulgarie

Le cercueil contenant la dépouille mortelle du tsar Ferdinand part lundi soir pour la Bulgarie. Cela a été rapporté par l'Église catholique « St. Augustin» dans la ville allemande de Coburg, dans la crypte de laquelle le...

De Regie der Gebouwen onthult eerste gerestaureerde deel van de voorgevel van het Brusselse Justitiepaleis en het standbeeld Minerva

Het buitenschrijnwerk van de voorgevel wordt gerestaureerd en opnieuw geschilderd. Hiervoor werden al testrestauraties uitgevoerd.   Een aantal van de ruiten wordt voorzien van  nieuwe beglazing. Afhankelijk van de ruimtes zal het gaan om veiligheids- of anti-inbraakglas (hoogbeveiligde ruimtes) ofwel...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.