AccueilNederlandEen “radicale heroriëntatie”...

Een “radicale heroriëntatie” is nodig omdat de helft van de mensheid geen basisgezondheidszorg heeft europahoy.news

Bovendien worden twee miljard mensen geconfronteerd met ernstige financiële problemen als het gaat om het uit eigen zak betalen van noodzakelijke medische behandelingen, volgens een gezamenlijk rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de Wereldbank.

“Het feit dat zoveel mensen niet kunnen profiteren van essentiële, betaalbare en hoogwaardige gezondheidszorgdiensten brengt niet alleen hun eigen gezondheid in gevaar, maar brengt ook de stabiliteit van gemeenschappen, samenlevingen en economieën in gevaar”, aldus Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van De WHO. .

“We hebben dringend behoefte aan een sterkere politieke wil, agressievere investeringen in de gezondheidszorg en een beslissende verandering in de transformatie van gezondheidszorgstelsels gebaseerd op de primaire gezondheidszorg.”

Alarm over mondiale gezondheidsdoelen

Deze crisis vormt een grote bedreiging voor de mondiale gezondheidsgerelateerde Sustainable Development Goals (SDG’s), die tot doel hebben tegen 2030 een universele gezondheidszorgdekking voor iedereen te bereiken.

Volgens het rapport heeft minder dan een derde van de landen wereldwijd de afgelopen twintig jaar de dekking van de gezondheidszorg verbeterd en de ‘catastrofale’ niveaus van de eigen uitgaven aan gezondheidszorg verlaagd, die vaak meer dan 25 procent van het gezinsinkomen bedragen.

Weer op het goede spoor komen

Om weer op het goede spoor te komen richting de ambitieuze doelstellingen roept het rapport op tot substantiële investeringen in de publieke sector door overheden en ontwikkelingspartners.

Het benadrukt de noodzaak van een “radicale heroriëntatie” van de gezondheidszorgsystemen, waarbij prioriteit wordt gegeven aan de primaire gezondheidszorg en de gelijkheid en financiële bescherming worden verbeterd.

Hervormingen zijn ook van cruciaal belang om de verwoestende impact van COVID-19 op de gezondheidszorgsystemen en de mondiale beroepsbevolking in de gezondheidszorg volledig aan te pakken, en tegelijkertijd voorbereidingen te treffen voor de uitdagingen die de economische neergang met zich meebrengt, aldus het rapport.

Andere factoren zijn onder meer de gevolgen van klimaatverandering en veranderende politieke prioriteiten.

Help mensen ontsnappen aan de armoede

“We weten dat het bereiken van universele gezondheidszorg een cruciale stap is om mensen te helpen ontsnappen en uit de armoede te blijven; De financiële problemen blijven echter toenemen, vooral voor de armste en meest kwetsbare mensen”, zegt Mamta Murthi, vice-president van Human Development. bij de Wereldbank.

“Dit rapport schetst een somber beeld, maar biedt ook bewijsmateriaal over manieren om prioriteit te geven aan gezondheidszorg in de overheidsbegrotingen en gezondheidszorgsystemen te versterken om meer gelijkheid te bereiken in zowel de levering van hoogwaardige essentiële gezondheidszorgdiensten als financiële bescherming.”

Het rapport werd vrijgegeven voorafgaand aan een bijeenkomst op hoog niveau van de Algemene Vergadering van de VN op donderdag, waar van de wereldleiders wordt verwacht dat ze hun engagement hernieuwen om in actie te komen en universele gezondheidszorg voor iedereen werkelijkheid te maken.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De ‘irrationele, door het Westen geleide structuur’ van de Veiligheidsraad moet hervormd worden, zegt Noord-Korea tegen de VN europahoy.news

Om dit te bereiken moet de vertegenwoordiging van de ontwikkelingslanden, die de absolute meerderheid vormen bij de Verenigde Naties, worden uitgebreid en versterkt, zegt Kim Song, ambassadeur en permanente vertegenwoordiger van Noord-Korea bij de VN. “De kwestie die in de...

Le HCR est de plus en plus préoccupé par le sort des réfugiés fuyant la région du Karabakh

Quelque 19 000 réfugiés auraient quitté la région économique du Karabakh de la République d'Azerbaïdjan, dont de nombreuses personnes âgées, femmes et enfants. HCR La porte-parole Shabia Mantoo a appelé toutes les parties à protéger les civils et...

De crisis verdiept zich voor de kinderen van Mali, updates over de mensenrechten uit Brazilië en Montenegro europahoy.new

UNICEF De vertegenwoordiger in Mali, Pierre Ngom, vertelde verslaggevers in Genève dat alleen al deze maand tientallen kinderen zijn vermoord door niet-statelijke gewapende groepen in het noorden en midden van het land. Op 7 september eiste een aanval op...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.