AccueilNederlandDringend verzoek om...

Dringend verzoek om 1 miljard dollar ter ondersteuning van miljoenen mensen die het conflict in Soedan ontvluchten europahoy.news

Sinds de crisis begon toen rivaliserende militaire groepen Half april stonden ze tegenover elkaarDe voorspellingen dat steeds meer mensen aan de gevechten proberen te ontsnappen, zijn dramatisch toegenomen.

“De crisis heeft geleid tot een dringende vraag naar humanitaire hulp, omdat degenen die in afgelegen grensgebieden aankomen zich in wanhopige omstandigheden bevinden als gevolg van ontoereikende diensten, slechte infrastructuur en beperkte toegang”, aldus Mamadou Dian Balde. UNHCR Directeur van het Regionaal Bureau voor het Oosten en de Hoorn van Afrika en de Grote Meren, en regionaal vluchtelingencoördinator voor de situatie in Soedan.

“Partners die actief zijn in deze reactie doen er alles aan om degenen die aankomen en hun gastheren te ondersteunen, maar zonder voldoende middelen van donoren zullen deze inspanningen ernstig beperkt zijn.”

De huidige oproep is gebaseerd op verwachtingen die een dubbele stijging weerspiegelen ten opzichte van wat aanvankelijk in mei werd verwacht als reactie op de crisis.

Het aantal ontheemden en de behoeften blijven toenemen

Meer dan een miljoen vluchtelingen, repatrianten en onderdanen van derde landen zijn het land al ontvlucht, meldt het agentschap.

Kritieke behoeften zijn onder meer water, voedsel, onderdak, gezondheidszorg, financiële hulp, fundamentele hulpgoederen en beschermende diensten. Er is ook dringend aandacht nodig in het licht van de steeds ernstiger wordende gezondheidssituatie onder de nieuwkomers. In verschillende ontvangende landen komen hoge aantallen ondervoeding, uitbraken van ziekten als cholera en mazelen, en daarmee samenhangende sterfgevallen voor.

‘De actie kan niet langer worden uitgesteld’

“Het is zeer verontrustend om berichten te ontvangen over kinderen die sterven aan ziekten die volledig te voorkomen zijn, als partners over voldoende middelen hadden beschikt”, zei Balde. « De actie kan niet langer worden uitgesteld. »

Landen die mensen opvangen die Soedan ontvluchten (Centraal-Afrikaanse Republiek, Tsjaad, Egypte, Ethiopië en Zuid-Soedan) huisvesten al vóór deze crisis honderdduizenden ontheemden.

“Landen in de regio worden geconfronteerd met hun eigen grote uitdagingen en blijven toch opmerkelijke vrijgevigheid tonen, maar we kunnen hun gastvrijheid niet als vanzelfsprekend beschouwen”, zei hij.

“De internationale gemeenschap moet solidair zijn met de gastregeringen en -gemeenschappen en de aanhoudende onderfinanciering van humanitaire operaties aanpakken; “Dit is cruciaal voor het ondersteunen van mensen en gemeenschappen in nood, in afwachting van de broodnodige vrede.”

Het Regional Refugee Emergency Response Plan (RRP) voor 2023 van Sudan werd gelanceerd in mei 2023, herzien in juni 2023 en opnieuw in augustus 2023. De herzieningen weerspiegelden de dramatische en aanhoudende toename van de externe ontheemding uit Sudan en de daaruit voortvloeiende humanitaire crisis.

Hoewel de behoeften exponentieel zijn toegenomen, zijn de donormiddelen geen gelijke tred gebleven. Momenteel is slechts 19 procent van de toegenomen behoeften ontvangen.

Lees meer over het Sudan Regional Refugee Emergency Response Plan hier.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

In Athene de bijeenkomst van de oosters-katholieke bisschoppen van Europa europahoy.news

Van 18 tot 21 september werd in Athene de jaarlijkse bijeenkomst met ongeveer 60 bisschoppen en priesters gehouden, getiteld: "Het gezin in de context van de Oosters-Katholieke Kerken van Europa". Ook aanwezig waren nuntius Pawłowski, voorzitter van de...

Crédits à la consommation : pourquoi des règles européennes actualisées sont nécessaires

Les députés ont adopté de nouvelles règles pour protéger les consommateurs contre les dettes et les découverts liés aux cartes de crédit. Le Parlement a approuvé nouvelles règles de crédit à la consommation en septembre 2023, suite à un accord...

De enige manier om een ​​einde te maken aan het nucleaire risico “is het elimineren van kernwapens”: Guterres europahoy.news

Secretaris-generaal António Guterres deed zijn oproep dinsdag in een verklaring ter gelegenheid van de Internationale Dag voor de Totale Eliminatie van Kernwapens. Hij waarschuwde dat de zwaarbevochten vooruitgang die gedurende tientallen jaren is geboekt bij het voorkomen van het gebruik,...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.