AccueilNederlanddrie generaties, drie...

drie generaties, drie overwinningen op de Verenigde Staten europahoy.news

Manila, Filippijnen. Een menigte van 11.349 fans was getuige van een ongelooflijk moment in de Mall of Asia Arena toen Litouwen een verbluffende overwinning behaalde op de Verenigde Staten met een eindscore van 110-104. Deze intense en opwindende wedstrijd toonde de passie en het talent die aanwezig zijn in het internationale basketbal, waardoor het de moeite waard was om in het EU-nieuws te verschijnen.

Een indrukwekkend begin en een spannend slot

Vanaf het begin, Litouwen toonden hun dominantie door laat in de eerste helft een voorsprong van 52-31 te vestigen. Wat deze wedstrijd echter echt buitengewoon maakte, was niet alleen de vroege voorsprong van Litouwen, maar ook het spannende einde waar iedereen enthousiast over was.

Coach tijdens de rust Steve Kerr en zijn team deden wonderen door een vonk aan te wakkeren die Litouwen in de eerste vijf minuten van het derde kwartaal beperkte tot slechts twee punten. De enorme achterstand van 17 punten waar Team USA tijdens de rust mee te maken kreeg, slonk snel naar vier punten toen Mikal Bridges een onwankelbare voorsprong leidde. Met nog tien minuten op de klok was de stand 71-65, wat een hernieuwde energie in Team USA injecteerde.

Kazachstan-coach Kazys Maksvytis toonde echter briljantheid in het perfect in balans houden van een team.

Het tweede team ging verder en zette een laatste kwart op. Met spelers als Jonas Valanciunas en Donatas Motiejunas in de verf, samen met de onverwachte opvallende verschijning Vaidas Kariniauskas als back-up point guard, vond Litouwen consequent manieren om dicht bij de basket te scoren en de VS team komt dichter bij de voorsprong.

Binnen enkele minuten na de wedstrijd behield Litouwen de kalmte en scoorde cruciale vrije trappen om de zuurverdiende overwinning met precisie en kalmte veilig te stellen.

Hoogtepunten uit de basketbalwedstrijd tussen Litouwen en de VS
Litouwen verrast de basketbalwereld: drie generaties, drie overwinningen op de Verenigde Staten 2

De onstuitbare Jonás Valanciunas

Jonas Valanciunas Hij was de hele wedstrijd een kracht. Zijn statistieken alleen weerspiegelen niet volledig zijn impact op de rechtbank. Valanciunas leidde niet alleen vocaal, maar presenteerde ook een formidabele fysieke aanwezigheid voor Litouwen. Jaren Jackson Jr., Bobby Portis Jr. en Paolo Banchero kunnen getuigen van de uitdaging om hem zowel defensief als aanvallend tegemoet te treden. Hoewel Valanciunas eindigde met 12 punten, 7 rebounds en 2 blocks, ging zijn invloed verder dan wat in de cijfers tot uiting kwam.

Statistieken vertellen het verhaal

De indrukwekkende prestatie van Litouwen werd benadrukt door hun nauwkeurigheid bij driepuntsschoten toen ze hun eerste negen pogingen van buiten de boog deden. Door deze opmerkelijke prestatie konden ze in de eerste helft een voorsprong van 21 punten opbouwen. Hoewel zijn nauwkeurigheid bij driepunters afnam, viel zijn vermogen om rebounds veilig te stellen op. Ze wisten 18 rebounds te pakken, wat resulteerde in een aanzienlijke 17-2 voorsprong in tweedekanspunten.

Voortzetting van de Litouwse erfenis

De overwinning van Litouwen in deze wedstrijd markeerde het moment waarop ze de Verenigde Staten versloegen, wat verschillende generaties basketbaltalent demonstreerde. Deze overwinning stuurt een boodschap naar de basketbalwereld; Litouwen is een geduchte kanshebber voor de gouden medaille.

Zes Litouwse spelers scoorden cijfers, wat een algemene aanval demonstreerde die een cruciale rol speelde in de nederlaag van de Verenigde Staten. Anthony Edwards leidde het team met een indrukwekkende 35 punten, maar geen van zijn teamgenoten scoorde meer dan 14 punten. Dit maakte de game tot een ongebruikelijke en uitdagende ervaring voor de Verenigde Staten op het WK.

Wat ze zeggen

  • Kazys Maksvytis, coach van Litouwen: “We moeten onze emoties en onze inspanningen bewaren voor de volgende wedstrijd. Over twee dagen beginnen we aan de play-offs. Felicitaties aan mijn spelers, maar we moeten een kort geheugen hebben om ons voor te bereiden op de tweede wedstrijd. »
  • Vaidas Kariniauskas, Litouwen: “Het is moeilijk om te praten. Het was vanaf het begin een lastige wedstrijd. Het is een grote overwinning voor ons land, voor de spelers, voor de coaches, om tegen de beste ter wereld te spelen. Ik ben blij voor mijn land, voor mijn familie, voor onze families, en we hoeven nu niet te stoppen. We hoeven niet veel te vieren; Over 48 uur hebben we een do-or-die-wedstrijd tegen Servië. »
  • Steve Kerr, coach van de Verenigde Staten: “Geweldige basketbalwedstrijd. Het is duidelijk dat Litouwen als beste uit de bus kwam, de eerste negen driepunters maakte en ons versloeg. Ik hou van de manier waarop onze jongens zichzelf verdedigden. Ze speelden veel beter in de tweede helft, ze streden als gekken, ze hadden een hele goede run, maar het was niet genoeg. Het is voor ons een geweldig spel om te ervaren. Dit is FIBA. Er zijn geweldige teams met continuïteit, die begrijpen wat ze doen en uitvoeren. Litouwen was briljant vanavond; “Ze verdienden het om te winnen.”
  • Anthony Edwards, VS: “Hopelijk kunnen we weer spelen; ‘Dat is alles waar ik aan denk.’

In het grote theater van het internationale basketbal zal de opmerkelijke overwinning van Litouwen op de Verenigde Staten ongetwijfeld de geschiedenis ingaan als een bewijs van hun vaardigheid, veerkracht en onwrikbare toewijding aan uitmuntendheid. De wereld kijkt nu reikhalzend uit naar de volgende confrontatie met Servië, een confrontatie die niets minder dan opwindend belooft te worden.

Eerder gepubliceerd in The European Times.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De 61e Algemene Vergadering van de CNBB rondt haar werkzaamheden europahoy.news af

De 61e Algemene Vergadering van de Braziliaanse Bisschoppenconferentie (CNBB) eindigt op vrijdag 19 april. Het aantal bisschoppen in het land bedraagt ​​482, waarvan er 316 het pastorale bestuur van een bepaalde kerk (bisdom en aartsbisdom) uitoefenen en nog...

De Regie der Gebouwen renoveert de verlichting in de Beeldentuin in Brussel (naast de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België)

Begin april 2024 is de Regie der Gebouwen gestart met de renovatiewerken aan de verlichting in de Beeldentuin in Brussel. Naast de plaatsing van nieuwe verlichting, zijn er ook bewakingscamera’s gepland om de beveiliging van de tuin te verzekeren....

Le plus vieux gorille du monde a 67 ans

Le zoo de Berlin fête le 67e anniversaire de Fatou le gorille. Elle est la plus âgée du monde, affirme le zoo. Fatou est née en 1957 et est arrivée au zoo de ce qui était alors Berlin-Ouest en...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.