AccueilNederlandDigitaal decoderen, 10...

Digitaal decoderen, 10 dingen die u moet weten over YouTube

Tegenwoordig is YouTube een algemeen erkend platform geworden dat de manier waarop we video’s consumeren heeft veranderd. Eerst een plek waar individuen video’s konden delen, maar nu is het de op een na grootste zoekmachine ter wereld geworden. De groei en het succes van YouTube zijn werkelijk opmerkelijk geweest. Het dient als een knooppunt waar nieuwe sterren worden ontdekt en verhalen worden verteld. Kennis wordt gedeeld.

In hoeverre begrijpen we deze kolos eigenlijk?

Of je nu een maker, marketeer of gewone kijker bent, een goed begrip van de fijne kneepjes van YouTube kan je ervaring op het platform aanzienlijk verbeteren. In dit artikel zullen we de tien essentiële aspecten van YouTube waarvan iedereen op de hoogte moet zijn. We zullen de geschiedenis ervan ontdekken, de kenmerken ervan verkennen en de impact ervan op ons leven onderzoeken.

foto door CardMapr.nl zeker Ontsplashen

10 dingen die je moet weten over YouTube

  1. De geboorte van YouTube: YouTube is gemaakt door drie voormalige PayPal-medewerkers: Chad Hurley, Steve Chen en Jawed Karim. Het idee kwam voort uit een simpele behoefte: ze wilden een platform om video’s van een diner te delen. De eerste video, getiteld ‘Ik in de dierentuin’, werd op 23 april 2005 door Karim online geplaatst.
  2. De overname van Google: In november 2006 kocht Google YouTube voor maar liefst 1,65 miljard dollar aan aandelen. Ondanks de overname opereert YouTube als een van de dochterondernemingen van Google.
  3. De op een na grootste zoekmachine: YouTube is niet alleen een platform voor het delen van video’s. Het is de tweede grootste zoekmachine ter wereld, na Google. Dit maakt het tot een krachtig hulpmiddel voor informatieverspreiding en digitale marketing.
  4. YouTube-programma voor het genereren van inkomsten en partnerschap: YouTube introduceerde het partnerprogramma in 2007, waardoor makers van inhoud betaald konden worden voor hun virale inhoud. Ze verdienen geld met advertentie-inkomsten, kanaalabonnementen, merchandiseplanken, Super Chat en YouTube Premium-inkomsten.
  5. De Miljard Gebruikersclub: YouTube heeft maandelijks meer dan 2 miljard ingelogde gebruikers. Deze enorme gebruikersbasis bekijkt elke dag meer dan een miljard uur video, wat miljarden views genereert.
  6. YouTube en VR: YouTube ondersteunt 360-graden VR-video’s. Met een eenvoudige VR-headset kunnen gebruikers meeslepende video’s ervaren met een panorama van 360 graden.
  7. Beperkte modus: YouTube heeft een beperkte modus waarmee je mogelijk aanstootgevende inhoud kunt filteren die je misschien liever niet ziet of waarvan je niet wilt dat andere leden van je gezin deze zien.
  8. YouTube-kinderen: YouTube begreep de behoefte aan kindvriendelijke inhoud en lanceerde in 2015 een aparte app genaamd YouTube Kids. Deze biedt een reeks educatieve video’s, entertainmentinhoud en bedieningselementen voor ouders om een ​​veilige kijkomgeving voor kinderen te garanderen.
  9. Live uitzending : YouTube gaat niet alleen over vooraf opgenomen video’s. Het is ook een populair platform voor livestreaming van concerten, evenementen, gamesessies en zelfs educatieve cursussen.
  10. Communityrichtlijnen en auteursrechtbeleid: YouTube hanteert strikte communityrichtlijnen en auteursrechtbeleid. Video’s die ongepaste inhoud bevatten of de auteursrechtwetten schenden, worden verwijderd en kanalen die deze regels herhaaldelijk schenden, kunnen worden beëindigd.

Kortom, YouTube is veel meer dan een platform voor het delen van video’s. Het is een Wereldwijde gemeenschap, een enorme zoekmachine, marketingtool en krachtpatser op het gebied van entertainment. Of je nu contentmaker, marketeer of kijker bent, als je YouTube begrijpt, kun je het meeste uit dit platform halen.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De enige manier om een ​​einde te maken aan het nucleaire risico “is het elimineren van kernwapens”: Guterres europahoy.news

Secretaris-generaal António Guterres deed zijn oproep dinsdag in een verklaring ter gelegenheid van de Internationale Dag voor de Totale Eliminatie van Kernwapens. Hij waarschuwde dat de zwaarbevochten vooruitgang die gedurende tientallen jaren is geboekt bij het voorkomen van het gebruik,...

Ukraine : Les viols et les tortures perpétrés par les forces russes se poursuivent, rapportent des experts des droits de l’homme

Membres de Commission d'enquête internationale indépendante sur l'Ukraine dit le Conseil des droits de l'homme de l'ONU à Genève, ils ont documenté des attaques à l'arme explosive contre des immeubles d'habitation, des infrastructures civiles et des institutions médicales, ainsi...

Vrij verkeer: de Schengenhervorming om grenscontroles alleen als laatste redmiddel te garanderen

Europarlementariërs in de Commissie Burgerlijke Vrijheden steunden voorstellen dat grenscontroles binnen de Schengenruimte voor vrij verkeer alleen opnieuw kunnen worden ingevoerd als dit absoluut noodzakelijk is. Woensdag keurden de EP-leden een ontwerprapport over de hervorming van de Schengengrenscode goed met...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.