AccueilNederlandDenemarken overweegt gevangenisstraffen...

Denemarken overweegt gevangenisstraffen op te leggen aan openbare koranverbrandingen

De Deense regering is van mening dat dergelijke daden de belangen van het land schaden en burgers in het buitenland in gevaar brengen. Volgens het wetsvoorstel zou het ontheiligen van de Koran of de Bijbel een misdrijf worden waarop maximaal twee jaar gevangenisstraf en boetes staan.

Het doel van dit verbod is volgens de centrumrechtse regering om een ​​boodschap te sturen naar de internationale gemeenschap. De afgelopen weken hebben er meer dan 170 protesten plaatsgevonden, waarbij sommige mensen Korans verbrandden vlak voor de buitenlandse ambassades op Deens grondgebied.

De Deense inlichtingendiensten hebben wetgevers gewaarschuwd voor de escalerende terroristische dreiging waarmee hun land als gevolg van de incidenten wordt geconfronteerd. Het buurland Zweden heeft ook te maken gehad met verzet en bezorgdheid over de veiligheid na publieke aanvallen. Koran brandt, inclusief een aanval op hun ambassade in Irak door boze demonstranten. Denemarken en Zweden hebben echter moeite gehad om resoluut te reageren vanwege hun liberale wetten op het gebied van de vrijheid van meningsuiting.

Het Deense voorstel, dat tot doel heeft openbare branden strafbaar te stellen en tegelijkertijd de vrijheid van meningsuiting en de democratische beginselen te respecteren. Hoewel ze het belang van de vrijheid van meningsuiting erkennen, hebben de autoriteiten de noodzaak uitgedrukt om de zorgen over de nationale veiligheid die door de Koranverbrandingen zijn ontstaan, aan te pakken. Het doel is om acties te verbieden die haat aanwakkeren en verdeeldheid tussen gemeenschappen creëren.

De regering is van plan om op 1 september een bindend amendement in te voeren, met als doel deze eind dit jaar door het parlement te laten aannemen. Het verbod zou het ontheiligen van de Koran en de Bijbel strafbaar stellen, in lijn met het huidige verbod op het beledigen van vlaggen en andere nationale symbolen van andere landen.

Deze strafmaatregel volgt op incidenten met koranverbrandingen eind juli in Denemarken en Zweden. DE Organisatie van Islamitische Samenwerking die meer dan 50 lidstaten met een moslimmeerderheid vertegenwoordigen, drong er bij regeringen sterk op aan actie te ondernemen tegen Europese landen waar dergelijke daden plaatsvinden.

Gezien de toenemende terroristische dreigingen en de nationale veiligheidsbelangen die op het spel staan, wil Denemarken acties voorkomen die tot diplomatieke crises hebben geleid en Deense burgers en bezittingen wereldwijd in gevaar hebben gebracht. Wetgevers erkennen het belang van meningsuiting, maar zeggen dat het tijd is om juridische consequenties op te leggen aan opzettelijke provocaties door middel van gerichte wetgeving.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Le HCR est de plus en plus préoccupé par le sort des réfugiés fuyant la région du Karabakh

Quelque 19 000 réfugiés auraient quitté la région économique du Karabakh de la République d'Azerbaïdjan, dont de nombreuses personnes âgées, femmes et enfants. HCR La porte-parole Shabia Mantoo a appelé toutes les parties à protéger les civils et...

De crisis verdiept zich voor de kinderen van Mali, updates over de mensenrechten uit Brazilië en Montenegro europahoy.new

UNICEF De vertegenwoordiger in Mali, Pierre Ngom, vertelde verslaggevers in Genève dat alleen al deze maand tientallen kinderen zijn vermoord door niet-statelijke gewapende groepen in het noorden en midden van het land. Op 7 september eiste een aanval op...

L’actualité mondiale en bref : La crise s’aggrave pour les enfants du Mali, mises à jour sur les droits humains en provenance du Brésil...

UNICEF Le représentant au Mali, Pierre Ngom, a déclaré aux journalistes à Genève que des dizaines d'enfants ont été tués rien que ce mois-ci par des groupes armés non étatiques dans le nord et le centre du pays. Une...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.