AccueilNederlandDe WHO dringt...

De WHO dringt aan op een verbod op roken en vapen op scholen over de hele wereld europahoy.news

Volgens het VN-gezondheidsagentschap heeft de aanpak van de tabaksindustrie geresulteerd in een toenemend gebruik van e-sigaretten: negen op de tien rokers beginnen vóór de leeftijd van 18 jaar, en sommigen zelfs al op 11-jarige leeftijd.

“Gezien het feit dat kinderen bijna een derde van hun wakkere uren op school doorbrengen en dat een groot deel van hun groepsdruk in deze onderwijsomgeving plaatsvindt, spelen scholen een cruciale rol”, aldus de WHO.

Scholen bevinden zich in “een uitzonderlijk krachtige positie om een ​​belangrijke rol te spelen bij het terugdringen van het ernstige probleem van roken en andere soorten tabak en nicotine onder kinderen.”

De aantrekkingskracht van elektronische sigaretten

Hoewel het roken onder Europese adolescenten blijft afnemen, rapporteert de WHO dat er sprake is van een toename van nieuwe en opkomende tabaks- en nicotineproducten, waaronder e-sigaretten.

Het VN-agentschap merkte op dat deze producten betaalbaarder zijn geworden voor jongeren als gevolg van de verkoop van sigaretten en e-sigaretten voor eenmalig gebruik, die vaak ook geen gezondheidswaarschuwingen bevatten.

“Als we nu geen dringende actie ondernemen, lopen we het risico dat de volgende generatie tabaks- en nicotinegebruikers wordt gerekruteerd via onethische praktijken in de tabaksindustrie”, zegt dr. Hans Henri Kluge, regionaal directeur voor de Europese regio van de WHO.

Bij vapen wordt een vloeistof verwarmd en de aerosol in uw longen geïnhaleerd.

Nieuwe oriëntatie

De waarschuwing komt op het moment dat de WHO twee nieuwe publicaties heeft gepubliceerd die samenvallen met de terugkeer naar school van kinderen in veel landen in het noorden van de wereld: ‘Vrijheid van tabak en nicotine: een gids voor scholen’ en de ‘Toolkit voor gratis scholen voor nicotine en tabak’ . .

De lancering viel vorige maand ook samen met een waarschuwing van Amerikaanse toezichthouders dat bedrijven moeten stoppen met de verkoop van illegale e-sigaretten die jongeren aanspreken door op schoolbenodigdheden, stripfiguren en zelfs teddyberen te lijken.

“Of we nu in de klas zitten, buiten spelen of wachten bij de schoolbushalte, we moeten jonge mensen beschermen tegen dodelijke passieve rook en giftige emissies van e-sigaretten, evenals tegen advertenties waarin deze producten worden gepromoot”, aldus Dr. Ruediger Krech, directeur van de WHO. van Gezondheidsbevordering.

“Het is zeer zorgwekkend dat de tabaksindustrie zich blijft richten op jongeren en enorme winsten blijft maken, waardoor hun gezondheid wordt geschaad”, vervolgde hij.

Scholen moeten veilige plekken zijn voor jongeren, waar ze niet worden blootgesteld aan of onder druk worden gezet om nicotineproducten te gebruiken. Het creëren van een rook- en nicotinevrije omgeving in schoolomgevingen is van cruciaal belang om te voorkomen dat jongeren beginnen met roken.”

De WHO-richtlijnen benadrukken ook landen die met succes beleid hebben geïmplementeerd ter ondersteuning van tabaks- en nicotinevrije campussen. Deze omvatten India, Indonesië, Ierland, Kirgizië, Marokko, Qatar, Syrië, Saoedi-Arabië en Oekraïne.

Schoolbrede aanpak

De WHO benadrukte een aanpak voor de hele school bij het creëren van nicotine- en tabaksvrije campussen. Er is input nodig van docenten, personeel, studenten en ouders, aldus de WHO.

De documenten van de VN-gezondheidsorganisatie bevatten informatie over hoe studenten kunnen worden ondersteund die willen stoppen met roken, educatieve campagnes, beleidsimplementatie en hoe ze dit kunnen afdwingen.

Advies aan docenten en beleidsmakers omvat:

  • Verbied nicotine en tabaksproducten op schoolcampussen
  • Verbied de verkoop van producten in de buurt van scholen.
  • Verbied directe en indirecte reclame en promotie voor nicotine- en tabaksproducten in de buurt van klaslokalen.
  • Weigeren om de tabaks- en nicotine-industrie te sponsoren of ermee samen te werken, bijvoorbeeld voor schoolprojecten.

Gevaren van tabaksrook

In een toespraak tot verslaggevers in Genève waarschuwde Dr. Kerstin Schotte, een medisch functionaris van de WHO, dat tabak “elk jaar acht miljoen mensen doodt, of één persoon elke vier seconden.”

Ondertussen consumeren 1,3 miljoen mensen die sterven aan tabaksrook het product niet eens, maar ademen zij passieve rook in.

Dr. Schotte merkte op dat « de helft van de kinderen in de wereld door tabak vervuilde lucht inademt, en als gevolg daarvan sterven jaarlijks 51.000 kinderen door blootstelling aan tabaksrook. »

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De Regie der Gebouwen onthult eerste gerestaureerde deel van de voorgevel van het Brusselse Justitiepaleis en het standbeeld Minerva

Het buitenschrijnwerk van de voorgevel wordt gerestaureerd en opnieuw geschilderd. Hiervoor werden al testrestauraties uitgevoerd.   Een aantal van de ruiten wordt voorzien van  nieuwe beglazing. Afhankelijk van de ruimtes zal het gaan om veiligheids- of anti-inbraakglas (hoogbeveiligde ruimtes) ofwel...

De samenwerkingsreis van de Koningin naar Guatemala europahoy.news

Hare Majesteit de Koningin maakt van 4 tot en met 6 juni een samenwerkingsreis naar Guatemala. ​Doña Letizia zal kunnen leren over het werk dat de Spaanse Samenwerking in Guatemala ontwikkelt via projecten ter ondersteuning van kinderen, jongeren en gender,...

‘Schokkende’ aanslagen in Kharkiv, oproep om hulp aan burgers van Myanmar, maritieme rechtbank dringt aan op klimaatactie en bescherming van burgers europahoy.news

Denise Brown zei dat alle partijen de levens van burgers moeten beschermen tijdens het conflict, maar in Kharkiv zijn ze de afgelopen dagen in plaats daarvan in hun huizen aangevallen, waarbij bedrijven en transportverbindingen beschadigd en aangevallen zijn. “Mijn gedachten...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.