AccueilNederlandDe voorzitter van...

De voorzitter van het Wereldcongres voor Interculturele en Interreligieuze Dialoog, Gustavo Guillerme, presenteerde zijn vredesproject 2023-2045 in Israël

In de stad Jeruzalem heeft op 1 en 2 maart 2023 de voorzitter van het ‘Wereldcongres voor interculturele en interreligieuze dialoog’ Een pad naar vrede“De heer Gustavo Guillermé presenteerde het vredesproject 2023-2045.

Het eerste bos van het Amerikaanse continent, “Een pad naar vrede ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Shoah«, werd ingehuldigd. De gekozen plaats was het Ben Shemen-woud, 45 kilometer van het Heilige Land van Jeruzalem, omdat dit het Argentijns-Israëlische vriendschapspark is.

Guillermé, die het project vanaf het begin coördineerde met de Israëlische ambassade in Argentinië, de Keren Kayemeth LeIsrael Foundation en het Simon Wiesenthal Center, was erg blij dat het eerste bos in Israël werd geplant, als het begin van een langer project dat zal worden voltooid. in 2045, waar op elk van de vijf continenten zes miljoen bomen zullen worden geplant, ter herdenking van de honderdste verjaardag van het einde van de Shoah.

(c) Fotocredit: Pierre Bastein CMDICIR – Luchtfoto

Het gehele project wordt uitgevoerd in samenwerking met Keren Kayemet LeIsraël (KKL)een van de belangrijkste Joodse organisaties die al meer dan bestaat 120 jaar en richt zich op herbebossing, onderwijs en andere universele waarden, en het Simon Wiesenthal Centrum, een Hebreeuwse instelling die zich toelegt op het documenteren van slachtoffers van de Shoah en het bijhouden van gegevens over nazi-oorlogsmisdaden.

Voor de eerste realisatie van dit gigantische project kreeg Guillermé de steun van leden van de Scientology Kerk uit Argentinië, Europa, Italië en Israël, die enthousiast waren om bij te dragen aan een project met deze kenmerken, omdat het een positieve manier is om de slachtoffers, waardoor nieuw leven ontstaat, wat perfect aansluit bij de erfenis van Ron Hubbard (oprichter van Dianetics en Scientology), en besloot het aan hem op te dragen nu zijn 112e verjaardag op 13 maart nadert.

De verschillende evenementen omvatten onder meer het planten van jonge boompjes, een bezoek aan de Knesset (Israëlisch parlement), georganiseerd door parlementslid Danny Danonen een rondleiding door het internationaal gerenommeerde Yad Vashem-monument, met als hoogtepunt de onthullingsceremonie van de plaquette in het bos. De delegatie inbegrepen Gustavo Guillerme als voorzitter van het Wereldcongres voor interculturele en interreligieuze dialoog Gustavo Libardi als president van de Scientology Kerk Argentinië, vergezeld door de Europese vertegenwoordiger van het kantoor van Ron Hubbard, Jetmira CremonesiVoorzitter van het Europees Bureau voor Publieke Zaken en Mensenrechten van de Scientology Kerk Ivan Arjonaevenals plaatselijke vertegenwoordigers van Scientology in Israël, parochianen uit Argentinië, BelgiëIsraël, en had de directe steun van de Italiaanse Vereniging voor Tolerantie en Mensenrechten.

20230302 Knesset Scientology BG0 0992 Wereldcongres voor interculturele en interreligieuze dialoog President Gustavo Guillerme presenteerde zijn vredesproject 2023-2045 in Israël
(c) Fotocredit: Pierre Bastein CMDICIR – Knesset-delegatie

Planten kweken en Israël groen houden is zowel een wetenschap als een kunst.”, aldus de website van de organisatie Keren Kayemeth LeIsrael. “De drie KKL-JNF boom- en plantenkwekerijen, gelegen in de zuidelijke, noordelijke en centrale regio’s van het land, zijn laboratoria waar verschillende soorten bomen en planten worden gekweekt voor de bossen en open ruimtes van Israël”, vervolgt de website.

Om meer te weten te komen over een van de meest succesvolle boomplantprojecten ter wereld, bezocht de delegatie van scientologen de “Eshtaol Nursery”, beheerd door de KKL-JNF. Het ligt ten noorden van Beit Shemes en nabij Ta’oz en Neve Shalom, ten zuiden van de snelweg Tel Aviv-Jeruzalem. Eshtaol ligt ten westen van het Martelarenwoud en is, als een van de grootste bossen in Israël, uitgegroeid tot een populair recreatiegebied met een wandelpad van 8 kilometer.

De deskundigen die verantwoordelijk zijn voor het gebied vertelden hen dat de kwekerij “levert bomen en struiken voor de centrale regio van Israël, tot aan Yokne’am in het noorden. Er zijn in dit gebied niet veel plekken meer om nieuwe bossen te planten, dus worden er jaarlijks meer dan 350.000 zaailingen gekweekt voor bosvernieuwing, vervanging van verbrande bomen en openbare en stedelijke ruimte.

Via de uitleg van de deskundige kwam de filosofie, volgens de Joodse visie, van het belang van het planten van bomen aan bod.

Op de website staat bijvoorbeeld dat “De Bijbel vergelijkt bomen met mensen en net als mensen spreken ze, waarbij ze hun behoeften en algemene welzijnstoestand tot uitdrukking brengen door hun grootte, kleur, stamdichtheid, enz. Boomkwekerijmedewerkers van KKL-JNF leren communiceren met bomen en weten dat communicatie goed is als ze gezonde bomen voortbrengen die overleven en bloeien.“Het is ook een manier om”het verbeteren van de eigen capaciteiten, de onvolkomenheden die deze wereld heeft, en het voorbereiden van mensen om hardwerkend en proactief te zijn.‘, zei de deskundige.

“IJverig zijn is een van de ingrediënten die Scientology-oprichter Ron Hubbard verwoordde in zijn niet-religieuze werk ‘De Weg naar een Gelukkig Leven’, zodat iedereen een beter leven kan hebben,” antwoordde Arjona, die gefascineerd was door de parallellen die ze gemeen hadden zowel in het jodendom als in Scientology dat hij “Hoop zal helpen onze samenwerking verder te vergroten om voor de planeet te zorgen, omdat het de thuisbasis is van al Gods scheppingen, en waar we elkaar kunnen helpen dichter bij elkaars concept van Oneindigheid te komen, wat het belangrijkste woord is in Scientology. als we naar God verwijzen,”, concludeerde Arjona.

Eshtaol Plant and Tree Nursery heeft bomen ter beschikking gesteld voor speciale gelegenheden, zoals het planten van bomen door staatshoofden te bezoeken in het KKL-JNF Nations Forest, voor ambassadeurs en anderen,zegt hun website.

In een meedogenloos streven naar het geluk van de hele mensheid en naar een duurzamere omgeving om dit te bereiken, heeft de delegatie van scientologen zich ertoe verbonden te helpen creëren bewustzijn over de noodzaak om over de hele wereld bomen te planten, wat samenvalt met de woorden van Ron Hubbard toen hij in 1981 schreef:

“Als anderen niet helpen het milieu te beschermen en te verbeteren, heeft de weg naar geluk misschien geen enkele weg meer”

Gustavo Guillermé reisde naar Tel Aviv om het Scientology Centrum te bezoeken, zoals hij doet met elke religieuze beweging die streeft naar een heden en een toekomst van vrede.

De presentatieceremonie vond plaats op het « ontvangstpunt » van het bos, waar plaquettes te vinden zijn voor grote persoonlijkheden uit de politieke en juridische wereld van Argentinië en andere plaatsen. De plaquettes zijn op een prachtige set totempalen geplaatst, waardoor de verschillende mensen of organisaties die in grote mate hebben bijgedragen aan de aanleg, herbebossing en het onderhoud van het bos, kunnen worden vermeld.

Gioia Menascé, vertegenwoordiger van de Latijns-Amerikaanse afdeling van de KKL, hield de presentatie en bedankte in het bijzonder Guillermé en de delegatie van scientologen voor hun steun aan dit zeer noodzakelijke project.

Menascé van de KKL stelde Iván Arjona voor, die vervolgens de KKL en de heer Gustavo Guillermé bedankte, evenals de verschillende supporters,

« voor het eren van ons met de mogelijkheid om bij te dragen aan een rechtvaardige zaak als het herdenken van de slachtoffers van de Shoah, en tegelijkertijd enorm bij te dragen aan de bescherming van het milieu in het Heilige Land. »

Vervolgens was het de beurt aan mevrouw Cremonesi, van het kantoor van Ron Hubbard in Europa, die samen met Arjona Guillermé en de KKL bedankte en vertelde hoe de grondlegger van Scientology, Ron Hubbard,

“Ik was er gepassioneerd over dat wij allemaal de maximale verantwoordelijkheid voor ons milieu zouden nemen en er een positieve invloed op zouden hebben.”

Mevrouw Jetmira Cremonesi

Ze was dankbaar dat haar was toevertrouwd en toegestaan ​​om bij te dragen aan dit ongelooflijke project en, meer nog, om het namens Ron Hubbard te doen, waarmee hij zijn nalatenschap voortzette en deze woorden die hij al in 1981 publiceerde in zijn boek ‘The Road to geluk ». «:

“Er zijn veel dingen die je kunt doen om voor de planeet te zorgen. Ze beginnen met het idee dat je het moet doen. Ze boeken vooruitgang door anderen voor te stellen dat ze dat ook moeten doen. De mens heeft het potentieel benut om de planeet te vernietigen. Het moet worden gepusht totdat het de capaciteit en acties bereikt die nodig zijn om het te redden. Daar vertrouwen we tenslotte op.”

Ron Hubbard

Gustavo Guillermé, de visionair van het project, had de leiding over de afsluiting van de handeling vlak voor de onthulling van de plaquette.

Hij zei onder meer:

“Ik ben vereerd omdat, zoals ik gisteren op het hoofdkantoor van Scientology in Tel Aviv zei… het interessant is dat ik vandaag niet alleen iets doe voor de Joodse gemeenschap, maar ook iets erken dat Hubbard ons al enkele decennia geleden naar voren heeft gebracht, over het belang van bomen planten om leven te geven. Daarom is het voor ons ook heel belangrijk. Bedankt dat je bij ons bent. »

20230302 Gustavo Guillerme KKL Scientology BG0 2174 Wereldcongres voor interculturele en interreligieuze dialoog President Gustavo Guillerme presenteerde zijn vredesproject 2023-2045 in Israël
(c) Fotocredit: Pierre Bastein CMDICIR – Gustavo Guillermé in het Ben Shemen-woud (Israël) presenteert het eerste deel van zijn project

En Guillermé concludeerde:

“De waarheid is dat het een eer is dat we hier na 14 maanden ons eerste bos inwijden, in dit geval het bos van het Amerikaanse Continent-hoofdstuk en dat we in Israël in het Heilige Land zijn, hier beginnend aan deze lange reis die vanaf 2023 zal plaatsvinden. tot 2045, wanneer het honderd jaar geleden zal zijn sinds de afwijkende Shoá. Ik geloof dat het eren van het leven, wat een boom vertegenwoordigt, voor ons op nederige wijze het leven van ieder van hen vertegenwoordigt. Daarom zijn wij erg blij om hier vandaag te zijn. En ik bedank Keren Kayemeth LeIsrael, het Simon Wiesenthal Centrum en leden van Scientology voor hun steun aan zo’n nobele en noodzakelijke zaak.”

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De Heer legt in ons de zaden van zijn Woord europahoy.news

Samen met de pelgrims op het Sint-Pietersplein dacht paus Franciscus na over het beeld van het zaaien en het zaad dat het Evangelie voorstelt. En hij uitte ook zijn bezorgdheid over de ‘in odium fidei’-moorden in de Democratische...

Officiële reis van ZM de Koning naar Estland, Litouwen en Letland europahoy.news

De reis begint in Tallinn, waar Zijne Majesteit een bilaterale ontmoeting zal houden met de president van de Republiek Estland, Alar Karis, waarna hij het parlement (Riigikogu) zal bezoeken. Hij zal de reis naar Estland voltooien met een...

De paus vraagt ​​om het leven in de Democratische Republiek Congo veilig te stellen europahoy.new

Na het Angelus gebeden te hebben, herinnerde de paus aan de ‘botsingen en bloedbaden’ in het oosten van de Democratische Republiek Congo, en riep hij de nationale autoriteiten en de internationale gemeenschap op om ‘de levens van burgers veilig...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.