AccueilNederlandDe VN geeft...

De VN geeft financiële steun voor ‘verwaarloosde’ humanitaire crises

VN-hulpchef Martin Griffiths heeft dinsdag 125 miljoen dollar uit het Central Emergency Response Fund (CERF) van de VN vrijgemaakt om ondergefinancierde humanitaire operaties in 14 landen in Afrika, Azië, Amerika en het Midden-Oosten te ondersteunen.

Geconfronteerd met deze recordbehoeften is minder dan 30 procent van het beoogde financieringsdoel ontvangen.

‘Wrede realiteit’

“Het is een wrede realiteit dat bij veel humanitaire operaties hulporganisaties met heel weinig geld rondkomen, juist in een tijd waarin de behoeften van mensen hen dwingen om op te schalen”, aldus noodhulpcoördinator Griffiths.

“Dankzij de vrijgevigheid van een groot aantal donateurs kunnen we op rekenen CERF om enkele leemten op te vullen. Hierdoor worden levens gered. Maar we hebben ook individuele donoren nodig die hun steentje bijdragen – dit is een fonds voor iedereen”, vervolgde hij.

Stijgende behoeften

De recente injectie brengt de totale steun van het noodfonds dit jaar op ruim 270 miljoen dollar.

Dit is het grootste bedrag dat ooit is toegewezen aan het grootste aantal landen. Dit weerspiegelt de torenhoge behoeften en het feit dat de reguliere donorfinanciering geen gelijke tred houdt.

“De financiering groeit over het algemeen in absolute dollars. Het belangrijkste probleem is dat de behoeften groter zijn dan de groei, waardoor de financieringskloof groter wordt”, zegt OCHA-woordvoerder Jens Laerke.

De CERF-toewijzing van dinsdag zal helpen de humanitaire hulp op te schalen in enkele van de meest langdurige en verwaarloosde crises ter wereld, waaronder: Afghanistan ($20 miljoen), Jemen ($20 miljoen), Burkina Faso ($9 miljoen), Myanmar ($9 miljoen), Mali ($8). miljoen), Haïti ($8 miljoen), Venezuela ($8 miljoen), Bangladesh ($8 miljoen), de Centraal-Afrikaanse Republiek ($6,5 miljoen), Mozambique ($6,5 miljoen), Oeganda ($6 miljoen), Kameroen ($6 miljoen), de Bezette Palestijnse Gebieden ($6 miljoen) en Malawi ($4 miljoen).

Bronlink

Oorspronkelijk gepubliceerd in The European Times.

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De enige manier om een ​​einde te maken aan het nucleaire risico “is het elimineren van kernwapens”: Guterres europahoy.news

Secretaris-generaal António Guterres deed zijn oproep dinsdag in een verklaring ter gelegenheid van de Internationale Dag voor de Totale Eliminatie van Kernwapens. Hij waarschuwde dat de zwaarbevochten vooruitgang die gedurende tientallen jaren is geboekt bij het voorkomen van het gebruik,...

Ukraine : Les viols et les tortures perpétrés par les forces russes se poursuivent, rapportent des experts des droits de l’homme

Membres de Commission d'enquête internationale indépendante sur l'Ukraine dit le Conseil des droits de l'homme de l'ONU à Genève, ils ont documenté des attaques à l'arme explosive contre des immeubles d'habitation, des infrastructures civiles et des institutions médicales, ainsi...

Vrij verkeer: de Schengenhervorming om grenscontroles alleen als laatste redmiddel te garanderen

Europarlementariërs in de Commissie Burgerlijke Vrijheden steunden voorstellen dat grenscontroles binnen de Schengenruimte voor vrij verkeer alleen opnieuw kunnen worden ingevoerd als dit absoluut noodzakelijk is. Woensdag keurden de EP-leden een ontwerprapport over de hervorming van de Schengengrenscode goed met...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.