AccueilNederlandDe VN geeft...

De VN geeft financiële steun voor ‘verwaarloosde’ humanitaire crises

VN-hulpchef Martin Griffiths heeft dinsdag 125 miljoen dollar uit het Central Emergency Response Fund (CERF) van de VN vrijgemaakt om ondergefinancierde humanitaire operaties in 14 landen in Afrika, Azië, Amerika en het Midden-Oosten te ondersteunen.

Geconfronteerd met deze recordbehoeften is minder dan 30 procent van het beoogde financieringsdoel ontvangen.

‘Wrede realiteit’

“Het is een wrede realiteit dat bij veel humanitaire operaties hulporganisaties met heel weinig geld rondkomen, juist in een tijd waarin de behoeften van mensen hen dwingen om op te schalen”, aldus noodhulpcoördinator Griffiths.

“Dankzij de vrijgevigheid van een groot aantal donateurs kunnen we op rekenen CERF om enkele leemten op te vullen. Hierdoor worden levens gered. Maar we hebben ook individuele donoren nodig die hun steentje bijdragen – dit is een fonds voor iedereen”, vervolgde hij.

Stijgende behoeften

De recente injectie brengt de totale steun van het noodfonds dit jaar op ruim 270 miljoen dollar.

Dit is het grootste bedrag dat ooit is toegewezen aan het grootste aantal landen. Dit weerspiegelt de torenhoge behoeften en het feit dat de reguliere donorfinanciering geen gelijke tred houdt.

“De financiering groeit over het algemeen in absolute dollars. Het belangrijkste probleem is dat de behoeften groter zijn dan de groei, waardoor de financieringskloof groter wordt”, zegt OCHA-woordvoerder Jens Laerke.

De CERF-toewijzing van dinsdag zal helpen de humanitaire hulp op te schalen in enkele van de meest langdurige en verwaarloosde crises ter wereld, waaronder: Afghanistan ($20 miljoen), Jemen ($20 miljoen), Burkina Faso ($9 miljoen), Myanmar ($9 miljoen), Mali ($8). miljoen), Haïti ($8 miljoen), Venezuela ($8 miljoen), Bangladesh ($8 miljoen), de Centraal-Afrikaanse Republiek ($6,5 miljoen), Mozambique ($6,5 miljoen), Oeganda ($6 miljoen), Kameroen ($6 miljoen), de Bezette Palestijnse Gebieden ($6 miljoen) en Malawi ($4 miljoen).

Bronlink

Oorspronkelijk gepubliceerd in The European Times.

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Het gratis filmfestival richting het jubileum begint in Rome europahoy.news

Het initiatief, getiteld "Faces and counter-faces of Hope", wordt geleid door de eerste afdeling van het Dicasterie voor Evangelisatie en stelt veertien vertoningen voor, van gisteren tot 21 april, met klassieke films en recentere werken, met deelname van regisseurs...

Appel de 414 millions de dollars pour les réfugiés palestiniens en Syrie, au Liban et en Jordanie

UNRWA a lancé mercredi un Appel de 414,4 millions de dollars pour les réfugiés palestiniens en Syrie et pour ceux qui ont fui le pays vers le Liban et la Jordanie voisins en raison du conflit. Continuer le soutien Le...

Het Parlement keurt de hervorming van de elektriciteitsmarkt van de EU goed

De maatregelen, bestaande uit een verordening en een richtlijn waarover al overeenstemming was bereikt met de Raad, werden aangenomen met respectievelijk 433 stemmen voor, 140 tegen en 15 onthoudingen, en 473 stemmen tegen, 80 en 27 onthoudingen. De wet zal...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.