AccueilNederlandDe stad van...

De stad van sprookjes die je moet bezoeken europahoy.news

Kopenhagen: De stad van sprookjes die je moet bezoeken

Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken, is een stad die regelrecht uit een sprookje lijkt te komen. Met zijn charmante geplaveide straatjes, indrukwekkende kastelen en prachtige grachten is het een bestemming die je niet mag missen. In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over deze magische stad.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Kopenhagen is het beroemde pretpark Tivoli. Dit park, gesticht in 1843, is een van de oudste ter wereld en is een inspiratiebron geweest voor de beroemde schrijver Hans Christian Andersen. De kleurrijke tuinen, achtbanen en liveshows maken het een perfecte plek voor het hele gezin. Bovendien verandert het park in de winter in een waar winterwonderland met verlichting, eetkraampjes en een ijsbaan.

Een andere must-see stop in Kopenhagen is het iconische paleis Amalienborg, de officiële residentie van de Deense koninklijke familie. Dit paleis bestaat uit vier identieke gebouwen en is een prachtig voorbeeld van rococo-architectuur. Als u geluk heeft, kunt u getuige zijn van de wisseling van de wacht, die dagelijks om 12.00 uur plaatsvindt. Daarnaast kunt u een bezoek brengen aan het Amalienborg Museum, gevestigd in een van de paleisgebouwen, waar u meer te weten kunt komen over de geschiedenis van de Deense monarchie.

Een van de meest erkende symbolen van Kopenhagen is het beroemde beeldhouwwerk van De Kleine Zeemeermin. Dit kleine bronzen beeldje, geïnspireerd op het sprookje van Hans Christian Andersen, staat in de haven van de stad en wordt jaarlijks door miljoenen toeristen bezocht. Hoewel het beeld klein is, is de betekenis enorm en vertegenwoordigt het de geest van de stad en haar verbinding met de natuur en de zee.

Kopenhagen staat ook bekend om zijn moderne en avant-gardistische architectuur. Een van de meest opvallende voorbeelden is het Kopenhagen Opera House, ontworpen door de beroemde Deense architect Henning Larsen. Met zijn innovatieve ontwerp en ligging aan zee is het Opera House een symbool van de stad geworden. Naast genieten van een operavoorstelling kun je ook een rondleiding door het gebouw volgen en vanaf het terras genieten van het indrukwekkende uitzicht over de stad.

Als u een kunstliefhebber bent, mag u een bezoek aan het Ny Carlsberg Glyptotek Museum niet missen. Dit museum herbergt een indrukwekkende kunstcollectie, variërend van eeuwenoude sculpturen tot meesterwerken van kunstenaars als Renoir, Monet en Van Gogh. Daarnaast beschikt het museum over een prachtige wintertuin waar u heerlijk kunt ontspannen en genieten van de schoonheid van de planten en sculpturen.

Zoals elke Europese stad heeft ook Kopenhagen een breed gastronomisch aanbod. Liefhebbers van lekker eten moeten de traditionele smørrebrød proberen, heerlijke sneetjes brood belegd met verschillende ingrediënten, zoals gerookte zalm, ingelegde haring en Deense kaas. Daarnaast beschikt de stad over diverse Michelinsterrenrestaurants, waar je culinair op topniveau kunt genieten.

Om je bezoek aan Kopenhagen compleet te maken, raad ik je aan een fietstocht door de stad te maken. Kopenhagen staat bekend als de ‘fietsstad’ en heeft een uitstekende infrastructuur voor fietsers. U kunt een fiets huren en de prachtige parken, grachten en historische wijken van de stad verkennen. Bovendien is het een gezonde en duurzame manier om je door de stad te verplaatsen en van haar charme te genieten.

Kortom, Kopenhagen is een stad die je meeneemt naar een sprookje. Met zijn charmante architectuur, historische bezienswaardigheden en magische sfeer is het een bestemming die je niet mag missen. Mis dus niet de kans om deze fascinerende stad te leren kennen en jezelf onder te dompelen in haar unieke charme.

Bronnen:
– “Tivoli-tuinen” – BezoekKopenhagen: https://www.visitcopenhagen.com/copenhagen/tivoli-gardens-gdk410951
– “De Kleine Zeemeermin” – BezoekKopenhagen: https://www.visitcopenhagen.com/copenhagen/little-mermaid-gdk410951

Fotocredits: Pixabay

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Het gratis filmfestival richting het jubileum begint in Rome europahoy.news

Het initiatief, getiteld "Faces and counter-faces of Hope", wordt geleid door de eerste afdeling van het Dicasterie voor Evangelisatie en stelt veertien vertoningen voor, van gisteren tot 21 april, met klassieke films en recentere werken, met deelname van regisseurs...

Appel de 414 millions de dollars pour les réfugiés palestiniens en Syrie, au Liban et en Jordanie

UNRWA a lancé mercredi un Appel de 414,4 millions de dollars pour les réfugiés palestiniens en Syrie et pour ceux qui ont fui le pays vers le Liban et la Jordanie voisins en raison du conflit. Continuer le soutien Le...

Het Parlement keurt de hervorming van de elektriciteitsmarkt van de EU goed

De maatregelen, bestaande uit een verordening en een richtlijn waarover al overeenstemming was bereikt met de Raad, werden aangenomen met respectievelijk 433 stemmen voor, 140 tegen en 15 onthoudingen, en 473 stemmen tegen, 80 en 27 onthoudingen. De wet zal...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.