AccueilNederlandDe Russische Archimandriet...

De Russische Archimandriet Vasian (Zmeev) mag Noord-Macedonië niet binnenkomen?

De voorzitter van de Russische kerk in Sofia, Archimandrite Vasian (Zmeev), heeft een toegangsverbod gekregen voor Noord-Macedonië, zo melden verschillende Macedonische publicaties. De publicaties verwijzen naar bronnen van het ministerie van Buitenlandse Zaken van het land, volgens welke drie Russische diplomaten zullen worden uitgezet en een Russische geestelijke geen bezoek mag brengen aan Noord-Macedonië.

Volgens de publicatie “Almakos”, de belangrijkste bron van de informatie, zijn dit de politieke adviseurs I. Khropiachkov, A. Rozhdestvenski, evenals de Attaché S. Popov. Volgens informatie van de bevoegde autoriteiten hebben deze personen activiteiten verricht die in strijd zijn met het Verdrag van Wenen inzake diplomatieke betrekkingen en zullen zij de komende vijf dagen het grondgebied van de Republiek Noord-Macedonië moeten verlaten. Volgens de publicatie “hebben andere gespecialiseerde veiligheidsinstanties priester V. Zmey al uitgezet.” Volgens de publicatie Tatkovina gaat het om de voorzitter van de Russische rechtbank in Sofia, Archimandrite Vasian (Zmeev).

De site “Religia.mk” schrijft dat “Zmeev het afgelopen jaar onofficieel het gehele beleid van de MOC-OA met betrekking tot haar kerkelijke diplomatie coördineerde, wat leidde tot een volledige stilstand in de betrekkingen met het Oecumenisch Patriarchaat wat betreft de kwestie van het verlenen van de autocefalie naar de MOC-OA”.

Noord-Macedonische media meldden ook dat de voorzitter van de Russische kerk in Sofia het afgelopen jaar elke maand naar Skopje reisde. Eind juni bezocht hij ook Kumanovo-Osogovo Metropoliet Grigoriy voor Sint-Pietersdag, vergezeld van de Russische ambassadeur in Noord-Macedonië. Metropoliet Grigoriy heeft de faam als de meest ijverige verdediger van de Russische politieke belangen in Noord-Macedonië. Tijdens dit bezoek presenteerde hij een editie van zijn bisdom tegen patriarch Bartholomeus. Twee weken eerder maakte de Noord-Macedonische premier Stevo Pendarovski bekend dat veiligheidsdiensten informatie hadden ontvangen van partnerdiensten dat leden van de St. Synode van de MOC zich inzetten voor de Russische geheime diensten, maar geen specifieke namen noemden.

Oorspronkelijk gepubliceerd in The European Times.

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De 61e Algemene Vergadering van de CNBB rondt haar werkzaamheden europahoy.news af

De 61e Algemene Vergadering van de Braziliaanse Bisschoppenconferentie (CNBB) eindigt op vrijdag 19 april. Het aantal bisschoppen in het land bedraagt ​​482, waarvan er 316 het pastorale bestuur van een bepaalde kerk (bisdom en aartsbisdom) uitoefenen en nog...

De Regie der Gebouwen renoveert de verlichting in de Beeldentuin in Brussel (naast de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België)

Begin april 2024 is de Regie der Gebouwen gestart met de renovatiewerken aan de verlichting in de Beeldentuin in Brussel. Naast de plaatsing van nieuwe verlichting, zijn er ook bewakingscamera’s gepland om de beveiliging van de tuin te verzekeren....

Le plus vieux gorille du monde a 67 ans

Le zoo de Berlin fête le 67e anniversaire de Fatou le gorille. Elle est la plus âgée du monde, affirme le zoo. Fatou est née en 1957 et est arrivée au zoo de ce qui était alors Berlin-Ouest en...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.