AccueilNederlandDe paus bezocht...

De paus bezocht de Italiaanse Senaat om hulde te brengen aan Giorgio Napolitano europahoy.news

Francisco ging naar het Madama Palace, het hoofdkwartier van de Italiaanse Senaat, om hulde te brengen aan de emeritus-president van de Italiaanse Republiek en senator voor het leven, die op 22 september stierf. De paus, die hem omschreef als een ‘dienaar van het vaderland’, herinnerde in het condoleancetelegram aan zijn ‘grote intellectuele kwaliteiten en zijn oprechte passie voor het Italiaanse politieke leven’.

Vaticaans nieuws

Deze zondag 24 september, kort na 13.15 uur – zoals aangekondigd in een verklaring van de persdienst van de Heilige Stoel – ging paus Franciscus naar de begrafeniskamer die was ingericht voor president Giorgio Napolitano, om in zijn aanwezigheid en zijn gebed uitdrukking te geven aan , zijn persoonlijke genegenheid voor hem en zijn familie, en ter ere van de grote diensten die aan Italië zijn bewezen.

Afgelopen 20 september richtte de paus in zijn begroeting aan het einde van de algemene audiëntie zijn gedachten tot Napolitano, die vier maanden in een Romeinse kliniek in het ziekenhuis had gelegen en wiens gezondheid was verslechterd. Hij omschreef hem als een ‘dienaar van het land’. . » ». Op de dag van zijn overlijden, 22 september, herinnerde hij in een telegram aan zijn vrouw aan zijn « brede visie » op belangrijke beslissingen voor het leven van het land.

De begrafeniskamer van de emeritus-president van de Republiek, geïnstalleerd in de Nassirya-kamer van de Senaat, blijft open tot morgen, maandag 25 september; De staatsbegrafenis zal op seculiere wijze plaatsvinden op dinsdag de 26e om 11.30 uur. in de Tweede Kamer.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Joodse leider veroordeelt religieuze haatmisdrijven en roept op tot respect voor minderheidsreligies in Europa europahoy.new

Rabbi Avi Tawil sprak vorige week met hartstocht in het Europees Parlement en vestigde dringend de aandacht op de lange geschiedenis van antisemitische haatmisdrijven tegen zichtbaar Joodse kinderen over het hele continent. Hij traceerde de diepe wortels van...

De Joodse leider veroordeelt religieuze haatmisdrijven en roept op tot respect voor minderheidsreligies in Europa

Rabbi Avi Tawil sprak vorige week met hartstocht in het Europees Parlement en vestigde dringend de aandacht op de lange geschiedenis van antisemitische haatmisdrijven tegen zichtbaar Joodse kinderen over het hele continent. Hij traceerde de diepe wortels van...

Het aanpakken van de gezondheidseffecten van klimaatverandering en het opschalen van digitale klimaatactie in de schijnwerpers op COP28 europahoy.news

Voorafgaand aan de eerste ‘Gezondheidsdag’ op een VN-klimaatconferentie ondertekenden afgevaardigden een nieuwe verklaring over klimaat en gezondheid en bespraken ze afzonderlijk de rol die digitale technologie kan spelen in klimaatactie. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van de Verenigde Naties verwelkomde de...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.