AccueilNederlandDe ‘irrationele, door...

De ‘irrationele, door het Westen geleide structuur’ van de Veiligheidsraad moet hervormd worden, zegt Noord-Korea tegen de VN europahoy.news

Om dit te bereiken moet de vertegenwoordiging van de ontwikkelingslanden, die de absolute meerderheid vormen bij de Verenigde Naties, worden uitgebreid en versterkt, zegt Kim Song, ambassadeur en permanente vertegenwoordiger van Noord-Korea bij de VN.

“De kwestie die in de eerste plaats moet worden aangepakt bij VN-activiteiten is ervoor te zorgen dat de Veiligheidsraad niet mag worden gebruikt als een instrument van specifieke krachten om hun geopolitieke doeleinden na te streven, maar eerder strikt de principes van objectiviteit, onpartijdigheid en gelijkheid in acht neemt. . zoals overeenkomt met zijn grote verantwoordelijkheid bij het handhaven van de internationale vrede en veiligheid”, benadrukte hij.

‘Niets meer dan een belediging’

Kim noemde recente bijeenkomsten van de Raad, bijeengeroepen om het ‘legitieme recht’ van het land om een ​​satelliet te lanceren, en ‘mensenrechtenkwesties’ als afzonderlijke agendapunten te bespreken.

“Het is niets meer dan een belediging” van de geest van het VN-Handvest dat de Veiligheidsraad “het rechtvaardige en onafhankelijke recht” van een soevereine staat op tafel heeft gelegd en ongegrond de mensenrechtensituatie van een land afzonderlijk in twijfel heeft getrokken. gezegd.

“De Veiligheidsraad moet een einde maken aan de daden van het in diskrediet brengen van soevereine staten, het ingrijpen in hun interne aangelegenheden en het aanwakkeren van confrontatie en verdeeldheid door kwesties aan de orde te stellen die schadelijk zijn voor zijn missie en mandaat”, voegde hij eraan toe.

Belangrijkste doelstellingen van de VN

De heer Kim benadrukte ook dat vrede, welvaart, vooruitgang en ontwikkeling de belangrijkste doelstellingen van de VN waren en “zoals altijd een onveranderlijk verlangen van de mensheid” blijven.

Hij luidde het einde in van de mondiale noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid, veroorzaakt door COVID-19, dankzij de gezamenlijke inspanningen van de internationale gemeenschap, ook al blijft de sociaal-politieke instabiliteit als gevolg van de pandemie voortduren.

Bovendien hebben abnormale klimaatverschijnselen zoals El Niño talloze natuurrampen veroorzaakt, met enorme menselijke en materiële verliezen tot gevolg, wat ons eraan herinnert dat klimaatverandering een dringende gemeenschappelijke taak is “waarvoor we niet langer onverschillig mogen blijven.”

“Als de mensheid de doelstellingen van de Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling met succes wil bereiken door al deze crises en uitdagingen aan te pakken, moeten we zoeken naar de juiste manieren en middelen om de problemen op te lossen, terwijl we tegelijkertijd het multilateralisme rond de Verenigde Naties hooghouden en de eenheid en samenwerking tussen landen op het continent bevorderen. basis van het internationaal recht en de fundamentele beginselen die de internationale betrekkingen beheersen”, benadrukte hij.

De Verenigde Staten en Zuid-Korea zijn ‘hysterisch’

Tot overmaat van ramp ‘stimuleeren sommige VN-lidstaten confrontaties tussen landen ter wille van de hegemonie en persoonlijk gewin.

Hij zei bijvoorbeeld dat de Verenigde Staten van 2023 een “extreem gevaarlijk jaar hebben gemaakt … door te proberen een nucleaire oorlog uit te lokken. Hij hekelde de leiders van zowel de Verenigde Staten als de Republiek Korea vanwege “hysterische confronterende opmerkingen zoals ‘einde van het regime’ en ‘bezetting van Pyongyang’, in flagrante schending van de principes en doelstellingen van het Handvest van de Verenigde Naties.

Hij zei ook dat Washington ‘de Aziatische versie van de NAVO’ probeerde te creëren, de militaire alliantie die Europese landen, de Verenigde Staten en Canada omvat.

“De DVK blijft standvastig en onveranderd in haar vastberadenheid om de nationale soevereiniteit, veiligheidsbelangen en het welzijn van het volk krachtig te verdedigen tegen vijandige dreigingen uit het buitenland”, zei hij, eraan toevoegend dat “de Verenigde Staten en hun volgende krachten vooruit moeten kijken. « terug ». de gevolgen van de gepleegde vijandelijkheden… en neem de juiste beslissing op basis van wat het eindresultaat zou zijn.”

Volledige verklaring beschikbaar Hier.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Voorzitter Metsola van EUCO: De interne markt is de grootste economische motor van Europa

In haar toespraak voor de buitengewone Europese Raad die vandaag in Brussel werd gehouden, benadrukte de voorzitter van het Europees Parlement, Roberta Metsola, bijvoorbeeld de volgende kwesties: Verkiezingen voor het Europees Parlement “Binnen vijftig dagen zullen honderden miljoenen Europeanen naar de...

Un rapport de l’ONU détaille le « climat de peur » dans les zones occupées par la Russie en Ukraine

S'appuyant sur plus de 2 300 témoignages de victimes et de témoins, le rapport détaille les mesures prises par la Russie pour imposer la langue, la citoyenneté, les lois, le système judiciaire et les programmes éducatifs russes dans les...

Faith and Freedom Summit III, « Faire de celui-là un monde meilleur »

La coalition d'ONG du Faith and Freedom Summit III a conclu ses conférences en montrant l'impact et les défis des organisations confessionnelles au service de la communauté européenne. Dans un environnement accueillant et prometteur, dans les murs du Parlement européen, une...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.