AccueilNederlandDe Iraakse premier...

De Iraakse premier benadrukt op de mens gerichte nationale prioriteiten europahoy.news

In zijn toespraak tot het jaarlijkse algemene debat op hoog niveau van de Algemene Vergadering van de VN benadrukte de premier dat de coalitie een programma heeft aangenomen met cruciale prioriteiten, gericht op onmiddellijke implementatie ten behoeve van de Irakezen.

Deze prioriteiten omvatten het creëren van werkgelegenheid, het uitroeien van armoede, het bestrijden van corruptie en het doorvoeren van economische hervormingen, zei hij.

Over het houden van lokale verkiezingen zei hij dat de federale regering na een pauze van tien jaar op “gelijke voet” samenwerkt met de regio Koerdistan en alle andere regio’s van Irak.

Corruptie aanpakken

Erkennend dat zijn land te maken heeft gehad met een ‘pandemie van corruptie’, benadrukte de heer al Sudani dat de regering zich richt op het uitroeien van ‘deze ziekte’.

Hij sprak zijn overtuiging uit dat er een symbiotische relatie bestaat tussen corruptie en terrorisme. Het is van vitaal belang om degenen die corruptie verspreiden te vervolgen, zei hij, en voegde eraan toe dat het geld dat ze hebben gestolen moet worden teruggegeven.

De premier benadrukte de groeiende inspanningen van Irak om drugs en alle daarmee samenhangende activiteiten te bestrijden, en merkte op dat « het geen geheim is dat er een directe relatie bestaat tussen terrorisme en drugs. » hij zei.

Toegewijd aan het internationaal recht

De premier nam ook nota van de wens dat Irak deel zal uitmaken van de oplossing voor elk internationaal en regionaal probleem, en dat het land zich zal engageren voor het internationaal recht en alle VN-resoluties zal respecteren.

Het zal ook vriendschap zoeken met zijn buren en zal geen startpunt zijn voor agressie tegen welke andere staat dan ook.

Al Sudani waarschuwde voor de gevolgen van religieus extremisme, iets wat Irak goed weet, en hekelde het in al zijn vormen. “Het verbranden van de Heilige Koran is een haatmisdaad”, benadrukte hij.

Klimaat actie

Met betrekking tot de klimaatverandering merkte hij op dat “het land Mesopotamië” lijdt onder droogte en waarschuwde hij dat “de bakermat van de beschaving niet mag sterven van de dorst.”

Irak werkt aan het intensiveren van de inspanningen van de relevante regionale staten om een ​​onderhandelingsblok te vormen en grensoverschrijdende watervoorraden te beheren.

Hij benadrukte de noodzaak om internationale inspanningen te mobiliseren om de duurzaamheid van waterbronnen te garanderen. Op nationaal niveau heeft Irak stappen ondernomen om de uitstoot terug te dringen en de vervuiling te bestrijden. Er zijn echter instellingen nodig om de groeiende klimaatuitdagingen aan te pakken.

Iraakse jeugdbevolking

Jongeren vormen 60 procent van de bevolking van het land en zijn de ‘beste investering’, vervolgde hij, waarbij hij verschillende programma’s benadrukte om studenten en jongeren te ondersteunen, ook op het gebied van werkgelegenheidsvooruitzichten.

Premier Al Sudani erkende ook de rol van vrouwen bij het helpen van Irak bij het behalen van de overwinning op het terrorisme.

Hij merkte ook op dat zijn land een veilige omgeving is geworden voor investeerders en dat het, als sleutelstaat op de mondiale oliemarkt, werkt aan het opzetten van een regionale corridor om transport en handel te vergemakkelijken.

Volledige verklaring in het Arabisch beschikbaar Hier.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De Heer legt in ons de zaden van zijn Woord europahoy.news

Samen met de pelgrims op het Sint-Pietersplein dacht paus Franciscus na over het beeld van het zaaien en het zaad dat het Evangelie voorstelt. En hij uitte ook zijn bezorgdheid over de ‘in odium fidei’-moorden in de Democratische...

Officiële reis van ZM de Koning naar Estland, Litouwen en Letland europahoy.news

De reis begint in Tallinn, waar Zijne Majesteit een bilaterale ontmoeting zal houden met de president van de Republiek Estland, Alar Karis, waarna hij het parlement (Riigikogu) zal bezoeken. Hij zal de reis naar Estland voltooien met een...

De paus vraagt ​​om het leven in de Democratische Republiek Congo veilig te stellen europahoy.new

Na het Angelus gebeden te hebben, herinnerde de paus aan de ‘botsingen en bloedbaden’ in het oosten van de Democratische Republiek Congo, en riep hij de nationale autoriteiten en de internationale gemeenschap op om ‘de levens van burgers veilig...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.