AccueilNederlandDe handel in...

De handel in methamfetamine neemt toe in en rond Afghanistan europahoy.new

Inzicht in de illegale productie van methamfetamine in Afghanistanwijst op een drastische stijging van het aantal drugsvangsten, van 2,5 ton in 2017 naar 29,7 ton in 2021.

In zijn straatdrugsvorm, methamfetamine of ‘kristalmethamfetamine’, is het een krachtig en zeer verslavend stimulerend middel dat het centrale zenuwstelsel aantast en een snelle of onregelmatige hartslag kan veroorzaken.

Van aanvallen die vermoedelijk afkomstig zijn uit Afghanistan zijn meldingen gedaan tot in Oost-Afrika, Zuidoost-Azië en de Europese Unie.

Snel veranderende markten

Hij UNODC De resultaten suggereren verder dat de heroïnehandel is voortgezet, zij het in een langzamer tempo, na het verbod van de Taliban op de drugs in april 2022.

De dramatische toename van de inbeslagnames van methamfetamine in Afghanistan en de buurlanden geeft aan dat de handel zich uitbreidt, waardoor de illegale drugsmarkten, die traditioneel gedomineerd worden door opiaten uit Afghanistan, snel veranderen.

“De toename van de handel in methamfetamine in Afghanistan en de regio duidt op een aanzienlijke verandering in de illegale drugsmarkt en vereist onze onmiddellijke aandacht.

“Regionale coördinatie gericht op het omleiden en smokkelen van precursorchemicaliën is essentieel om de voortdurende uitbreiding van de illegale productie van methamfetamine in en rond Afghanistan te stoppen”, aldus Ghada Waly, uitvoerend directeur van UNODC.

“Dit nieuwe UNODC-rapport heeft tot doel de internationale gemeenschap te voorzien van essentiële informatie om de groeiende dreiging van synthetische drugs aan te pakken.”

Opkomst van synthetische stoffen

In het rapport wordt ook gekeken naar de verschillende chemicaliën die zijn gebruikt om het medicijn te produceren. De berichtgeving over de vermeende productie van methamfetamine in Afghanistan concentreerde zich vaak op het gebruik van de ephedraplant, die overvloedig groeit in de regio en efedrines bevat, een chemische stof die kan worden geëxtraheerd om de drug te maken.

Hoewel ephedra op de korte termijn goedkoper is in het gebruik, zijn verkoudheidsmedicijnen en industriële chemicaliën efficiënter en kosteneffectiever voor de productie van methamfetamine en vormen daarom een ​​veel groter risico, waarschuwt het rapport.

Deze chemicaliën worden in de regio in grote hoeveelheden legaal geproduceerd en op de markt gebracht en zijn vaak gemakkelijk toegankelijk voor geneesmiddelenproducenten.

Het rapport merkt op dat een te grote nadruk op ephedra het risico inhoudt dat effectieve wetshandhavingsreacties worden ondermijnd, die zich ook moeten richten op het voorkomen en beteugelen van het misbruik en de smokkel van bulkprecursorchemicaliën.

Regionale focus

Het rapport benadrukt dat regionaal gecoördineerde wetshandhavingsinspanningen het meest effectief kunnen zijn bij het voorkomen en beteugelen van de langdurige uitbreiding van de illegale productie van methamfetamine in Afghanistan en de bredere regio.

Het UNODC zal volgende maand zijn jaarlijkse onderzoek naar de opiumteelt in Afghanistan publiceren.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Recordniveaus van ontheemding te midden van mondiale conflicten en natuurrampen europahoy.new

Piper zei dat het huidige mondiale cijfer van 76 miljoen degenen vertegenwoordigt die “Ze verloren hun huizen, hun levensonderhoud, hun gemeenschappen en, in sommige gevallen, hun juridische identiteit.als gevolg van oorlogen, rampen zoals aardbevingen en overstromingen en andere klimaatgerelateerde...

La consommation de combustibles fossiles atteint de nouveaux sommets

La consommation de combustibles fossiles, mais aussi les émissions d’énergie à l’échelle mondiale, ont atteint des records en 2023. C’est ce qu’affirme le rapport sur les statistiques mondiales de l’énergie cité par Reuters. Le déclassement des combustibles fossiles...

Argentijnse bisschoppen eren vrouwen aan het hoofd van gemeenschapskeukens europahoy.news

Met een dankmis in het heiligdom van de Maagd van Caacupé en San Blas de La Matanza brachten de prelaten hulde aan de koks van de gemeenschapskeukens die voedsel aanbieden aan kinderen, ouderen, werklozen en gezinnen in extreme armoede....

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.