AccueilNederlandDe gezondheidschef prijst...

De gezondheidschef prijst de “historische mijlpaal” in de race om de volgende pandemie te voorkomen europahoy.new

Door tijdens de eerste top over de preventie en respons op pandemieën een historische politieke verklaring aan te nemen, beloofden de landen ook weer op het goede spoor te komen om de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) tegen 2030 te verwezenlijken.

Maakt ons veiliger

“[This] “Het is een historische mijlpaal in het dringende streven om iedereen in de wereld veiliger en beter beschermd te maken tegen de verwoestende gevolgen van pandemieën”, zegt Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van de Verenigde Naties.

“Ik verwelkom deze toezegging van wereldleiders om de noodzakelijke politieke steun en richting te geven, zodat de WHO, regeringen en alle belanghebbenden de gezondheid van mensen kunnen beschermen en concrete stappen kunnen zetten om te investeren in lokale capaciteiten, gelijkheid te garanderen en de mondiale noodgezondheidsarchitectuur te ondersteunen die de wereld nodig heeft. behoeften. behoeften. »

De verklaring was het resultaat van maandenlange intensieve onderhandelingen om acties op nationaal, regionaal en mondiaal niveau te verfijnen en overeen te komen. Het zal te zijner tijd ter formele goedkeuring aan de Algemene Vergadering worden voorgelegd.

Hoofdpunten

De politieke verklaring bevestigt de noodzaak voor de lidstaten om tegen mei volgend jaar de onderhandelingen over een formele overeenkomst over de preventie, paraatheid en respons op pandemieën, ook bekend als de pandemieovereenkomst, af te ronden en specifieke wijzigingen aan te brengen in de Internationale Gezondheidsregeling.

Het dringt er ook bij staten op aan om de negatieve gevolgen voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid van gezondheidsgerelateerde desinformatie, desinformatie, haatzaaiende uitlatingen en stigmatisering aan te pakken, vooral op sociale-mediaplatforms.

In plaats daarvan roept het op tot publieke informatiecampagnes die gebaseerd zijn op wetenschap en feiten.

De lidstaten hebben zich er ook toe verbonden de gezondheidswerkers en de snelle respons-, surveillance- en lokale productiecapaciteiten te versterken, zodat landen kunnen voldoen aan hun eigen behoeften op het gebied van preventie, paraatheid en respons op pandemieën.

Leer van fouten

Tijdens zijn toespraak op de top herinnerde secretaris-generaal van de Verenigde Naties, António Guterres, eraan dat de mondiale reactie op COVID-19 het menselijk vernuft aan het licht bracht en de tekortkomingen van de samenleving blootlegde.

Hoewel snelle tests en de ontwikkeling van vaccins opmerkelijke prestaties waren, was er ook sprake van een gebrek aan paraatheid, onevenredige gevolgen voor de armsten ter wereld en het oppotten van vaccins door rijke landen.

“We mogen de fouten uit het verleden niet herhalen wanneer de volgende pandemie toeslaat – zoals we weten dat die zal gebeuren – en andere bedreigingen voor de gezondheid de kop opsteken”, zei hij.

De VN-chef herhaalde het belang van de verklaring en drong er bij de landen op aan de WHO te steunen, onder meer door hun financiële bijdragen te verhogen.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De Europese Commissie onderzoekt Delivery Hero en Glovo op mogelijke concurrentiebeperkende praktijken -europeantimes.news- europahoy.news

In een gedurfde stap om de concurrentie op de bloeiende online markt voor voedselbezorging veilig te stellen, is de Europese Commissie een formeel antitrustonderzoek gestart naar twee van Europa's grootste voedselbezorgbedrijven, Delivery Hero en Glovo. Dit onderzoek zou...

La Commission européenne enquête sur Delivery Hero et Glovo pour d’éventuelles pratiques anticoncurrentielles -europeantis.news-

Dans une démarche audacieuse visant à sauvegarder la concurrence sur le marché en plein essor de la livraison de nourriture en ligne, la Commission européenne a lancé une enquête antitrust formelle sur deux des plus grandes sociétés de livraison...

Bossen lopen een steeds groter risico op bosbranden en ongedierte als gevolg van de klimaatverandering europahoy.new

“Bossen en bomen zijn essentiële componenten van agrofoodsystemen. “Het verwijderen van bosbedekking, vooral in de tropen, verhoogt de lokale temperaturen en verandert de regenpatronen op manieren die de lokale effecten van de mondiale klimaatverandering verergeren, met mogelijk ernstige...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.