AccueilNederlandDe Dans van...

De Dans van Religie en Technologie, die het unieke kruispunt van Scientology onthult tijdens de 20e jaarlijkse EASR-conferentie

VILNIUS, VILNIUS, LITOUWEN, 7 september 2023 / EINPresswire.com / – In het huidige steeds veranderende landschap van religie en technologie wordt het traditionele idee van conflict tussen de twee uitgedaagd door een genuanceerder perspectief en Scientology, aldus de onderzoekers . , blijkt een specifiek voorbeeld te zijn. Wat is de relatie tussen religie en technologie?

Onder de vele conferenties die deze week in Vilnius plaatsvonden met meer dan 400 presentaties door experts uit heel Europa en de rest van de wereld, was er een panel dat zich concentreerde op Scientology als een fascinerende case study. Deze verkenning vond plaats in het kader van de 20e jaarlijkse conferentie van de European Association for the Study of Religions (REAS), georganiseerd door de Litouwse Vereniging voor de Studie van Religie en de Universiteit van Vilnius, waar experts elkaar bespraken en uitdaagden over hoe religie, technologie en de samenleving elkaar kruisen.

Het raamwerk van de EASR-conferentie

De EASR-conferentie die in 2023 werd gehouden, fungeerde als platform voor onderzoekers die geïnteresseerd waren in aspecten die verband hielden met religie en technologie. Deze conferentie, gezamenlijk georganiseerd door de Litouwse Vereniging voor de Studie van Religie en de Universiteit van Vilnius, had tot doel licht te werpen op een onderbelicht thema: het verkennen van de verbanden tussen religie en technologie. Het riep niet alleen op tot onderzoek naar historische interacties, maar ook naar onze snel veranderende moderne wereld, waar religies en religieuze bewegingen naadloos geïntegreerd zijn geraakt in technologische en digitale ruimtes.

!In onze tijd hebben de overtuigingen en praktijken van religies een impact op de publieke opinie en moeten daarom goed begrepen worden, zodat deze impact positief is,” zei Ivan Arjona, vertegenwoordiger van Scientology bij Europese instellingen en de Verenigde Naties, dat de mogelijkheid om deel te nemen aan deze jaarlijkse conferentie “en daarom verdient dit soort conferenties de aandacht en steun van zowel de autoriteiten als van de hele academische wereld”.

Het unieke kruispunt van Scientology

Onder de honderd panels met ongeveer 400 presentaties was er een paneldiscussie die specifiek gericht was op “Religie als technologie en technologie als religie; Scientologie. Deskundigen zijn bijeengekomen om de positie van Scientology in deze relatie te analyseren.

Dit panel werd bijeengeroepen door Prof. Massimo Introvignéoprichter van het gerenommeerde Centrum voor de Studie van Nieuwe Religies, dat een centrale rol speelt bij het onderzoeken van nieuwe religies en uitgebreid onderzoek heeft gedaan naar en geschreven over Scientology.

De eerste presentator was Attila Miklovich, een doctoraalstudent gespecialiseerd in religieuze studies aan de Universiteit van Pécs, Hongarije, die uitlegde hoe de connectie tussen Scientology en technologie verder reikt dan de academische wereld en resoneert met het publiek. Hij benadrukte hoe Scientology evolueerde van een methodologie die aanvankelijk niet als een religieuze methodologie werd beschouwd, Dianetics, naar een erkende religie, met filosofische en technologische aspecten. Miklovich legde uit en demonstreerde hoe de oprichter van Scientology, L. Ron Hubbard, door de toepassing van wetenschappelijke en technische benaderingen van het leven en de filosofie, de methodologie van Dianetics transformeerde in wat experts, waaronder wijlen Frank Flinn, een technologische religie noemen.

Het panel bestond uit een diverse groep experts, die elk een uniek perspectief boden op het snijvlak van Scientology, religie en technologie, en onder hen was professor Donald Westbrook, die les heeft gegeven aan prestigieuze instellingen als de ‘UT Austin en UCLA, en die een Ph.D. van Claremont Graduate University en MLIS van San Jose State University. Rosita Soryte, mede-oprichter en voorzitter van ORLIR (het International Observatory for Religious Freedom of Refugees), bracht aanvullende expertise mee die een uniek perspectief aan het panel bracht door haar ervaring in internationale betrekkingen.

Concluderend bood de 20e jaarlijkse conferentie van de European Association for the Study of Religions een platform voor onderzoekers om dieper in te gaan op de relatie tussen religie en technologie. “Terwijl we door het veranderende landschap van religie en technologie navigeren, wordt het duidelijk dat de lijn die deze twee domeinen scheidt niet vast is, maar eerder flexibel. Het voorbeeld van Scientology levert hiervan een overtuigend bewijs. EASR-conferenties zijn altijd buitengewoon nuttig geweest bij het overbrengen van kennis over religie naar alle leden over het hele continent. “Wij prijzen hen hiervoor”, concludeerde Arjona.

Oorspronkelijk gepubliceerd in The European Times.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

« Spainskills is de beste showcase van talent voor beroepsopleiding » europahoy.news

Het startschot van vandaag voor de competitie Spainskills 2024, die de beste studenten en afgestudeerden in de beroepsopleiding van het land samenbrengt. Drie dagen lang zullen 529 deelnemers uit alle autonome gemeenschappen en steden elkaar ontmoeten op IFEMA...

Gaza : les meurtres de travailleurs humanitaires entraînent un arrêt temporaire des opérations de l’ONU après la tombée de la nuit

Cette décision permettra une évaluation plus approfondie des problèmes de sécurité qui affectent à la fois le personnel sur le terrain et les personnes qu'ils tentent de servir, a déclaré le porte-parole de l'ONU, Stéphane Dujarric. dit mercredi lors...

AI-model heeft potentieel om het risico op posttraumatische stressstoornis gerelateerd aan de bevalling te detecteren europahoy.new

Onderzoekers hebben een programma voor kunstmatige intelligentie (AI) aangepast om tekenen van bevallingsgerelateerde posttraumatische stressstoornis (CB-PTSD) te identificeren door korte verhalende verklaringen van patiënten die zijn bevallen te evalueren. Het programma identificeerde met succes een groot deel van...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.