AccueilNederlandDe crisis verdiept...

De crisis verdiept zich voor de kinderen van Mali, updates over de mensenrechten uit Brazilië en Montenegro europahoy.new

UNICEF De vertegenwoordiger in Mali, Pierre Ngom, vertelde verslaggevers in Genève dat alleen al deze maand tientallen kinderen zijn vermoord door niet-statelijke gewapende groepen in het noorden en midden van het land.

Op 7 september eiste een aanval op een schip op de as Gao-Timbuktu het leven van minstens 24 jongeren.

De heer Ngom riep op tot dringende maatregelen om kinderen in Mali te beschermen en te ondersteunen: “Investeringen in vrede en veiligheid moeten hand in hand gaan met het krijgen van alle kinderen naar school en leren, volledig gevaccineerd, beschermd tegen ernstige schendingen en vrij van ondervoeding.”

Terugtrekking uit de vredeshandhaving

Hij zei dat de verhoogde onveiligheid verder is versterkt door het huidige vertrek van VN-vredessoldaten.

De VN-stabilisatiemissie in Mali (MINUSMA) De terugtrekking is gepland voor het einde van het jaar. De heer Ngom benadrukte dat MINUSMA hielp de veiligheid te garanderen van UNICEF-teams die vaccinatiecampagnes voerden in onveilige gebieden.

Volgens UNICEF zijn slechts enkele weken voor de start van het academisch jaar 2023-2024 ruim 1.500 van de 9.000 scholen niet operationeel.

In de zuidoostelijke regio Ménaka is de helft van de scholen gesloten. In totaal zijn een half miljoen kinderen getroffen, maar UNICEF werkt samen met de regering om lessen te geven via radioprogramma’s en vrijwilligers uit de gemeenschap te werven om leraren te vervangen.

Brazilië: VN-mensenrechtenbureau prijst ‘bemoedigende’ uitspraak over landclaims van inheemse volkeren

Het VN-mensenrechtenbureau (OHCHR) verwelkomde dinsdag een recente uitspraak van het Braziliaanse Hooggerechtshof ten gunste van een landrechtenzaak die was aangespannen door inheemse volkeren.

OHCHR zei dat het baanbrekende besluit de tijdsbeperkingen op de aanspraken van inheemse volkeren op hun voorouderlijk land verwierp en het “zeer bemoedigend” noemde.

Een tegengesteld juridisch argument zou hebben verhinderd dat inheemse volkeren die 35 jaar geleden niet op hun voorouderlijke gronden woonden, deze vandaag de dag terug kunnen claimen; 1988 was het jaar waarin de Braziliaanse grondwet werd aangenomen.

OHCHR zei dat dergelijke beperkingen “de historische onrechtvaardigheden van de inheemse volkeren van Brazilië zouden hebben bestendigd en verergerd.”

Het VN-mensenrechtenbureau zei dat het bezorgd bleef dat een wetsvoorstel dat momenteel in het Congres wordt besproken, tot doel had de deadline van 1988 op te leggen, die nu door het Hooggerechtshof is verworpen.

Gebrek aan garantie voor rechterlijke onafhankelijkheid belemmert de gerechtigheid in Montenegro: VN-expert

Het onvermogen om een ​​zevende lid van het Constitutionele Hof, de hoogste openbare aanklager en nieuwe lekenleden van de rechterlijke raad van Montenegro te kiezen, heeft de plannen voor gerechtelijke hervormingen daar in gevaar gebracht, zei een onafhankelijke VN-rechtendeskundige dinsdag.

Dat zegt Margaret Satterthwaite, speciaal VN-rapporteur voor de onafhankelijkheid van rechters en advocaten in een zin aan het einde van een officieel bezoek daar dat dit de toegang tot de rechter “voor al zijn burgers” zou belemmeren.

Hij voegde eraan toe dat het parlement van Montenegro er bij meerdere gelegenheden niet in is geslaagd de nieuwe leden te kiezen die nodig zijn om deze belangrijke instellingen te bemannen.

“Als gevolg hiervan ontbreekt het aan strategisch leiderschap in deze instellingen en is het niet mogelijk om plannen en actie te ondernemen om het systeem te hervormen”, zei hij.

‘Land boven politiek’

“Leden van het Parlement moeten de belangen van hun land boven de politiek stellen en ervoor zorgen dat deze benoemingen zonder verder uitstel plaatsvinden.”

Satterthwaite zei dat hij rechters en aanklagers had ontmoet die meldden dat ze onder kennelijk ontoereikende omstandigheden werkten.

De gebouwen waren oud, te klein en in slechte staat. Er was niet genoeg kantoorruimte, waardoor er veiligheidsrisico’s ontstonden voor rechters en aanklagers. Volgens haar is er een gebrek aan bijgewerkte informatietechnologieën en digitalisering.

« Tijdens mijn bezoeken aan de rechtbanken was ik verrast om te zien en te horen over ontoereikende faciliteiten voor de opslag van dossiers en bewijsmateriaal, waaronder vuurwapens en drugs », voegde de onafhankelijke deskundige eraan toe.

De VN benoemt speciale rapporteurs en andere onafhankelijke deskundigen Raad voor de MensenrechtenZij zijn geen personeel en ontvangen geen salaris voor hun onderzoekswerk.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De 61e Algemene Vergadering van de CNBB rondt haar werkzaamheden europahoy.news af

De 61e Algemene Vergadering van de Braziliaanse Bisschoppenconferentie (CNBB) eindigt op vrijdag 19 april. Het aantal bisschoppen in het land bedraagt ​​482, waarvan er 316 het pastorale bestuur van een bepaalde kerk (bisdom en aartsbisdom) uitoefenen en nog...

De Regie der Gebouwen renoveert de verlichting in de Beeldentuin in Brussel (naast de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België)

Begin april 2024 is de Regie der Gebouwen gestart met de renovatiewerken aan de verlichting in de Beeldentuin in Brussel. Naast de plaatsing van nieuwe verlichting, zijn er ook bewakingscamera’s gepland om de beveiliging van de tuin te verzekeren....

Le plus vieux gorille du monde a 67 ans

Le zoo de Berlin fête le 67e anniversaire de Fatou le gorille. Elle est la plus âgée du monde, affirme le zoo. Fatou est née en 1957 et est arrivée au zoo de ce qui était alors Berlin-Ouest en...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.