AccueilNederlandDag van de...

Dag van de Vrede, verdrag over de volle zee, toename van Palestijnse ontheemding, polio in Oekraïne europahoy.new

“Mensen en onze planeet verkeren in een crisis”, zei de VN-chef, en benadrukte hoe conflicten de kwetsbaren uit hun huizen blijven verdrijven, terwijl hittegolven en overstromingen levens eisen en verdeeldheid heerst.

‘Laat niemand achter’

De Vredesdag van dit jaar valt samen met de helft van de weg naar de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen, en de boodschap van de VN is dat de belofte van de Agenda 2030 om “niemand achter te laten” een belangrijke factor is die vrede mogelijk maakt.

Te midden van de politieke bijeenkomsten met hoge inzet die plaatsvonden in de Algemene Vergadering en de Veiligheidsraad in New York, riep de VN-chef ook op tot het gebruik van de “tijdloze instrumenten van diplomatie, dialoog en samenwerking” om de spanningen te bezweren en het conflict te beëindigen.

“Vrede is niet alleen een nobele visie voor de mensheid. Vrede is een oproep tot actie”, benadrukte Guterres.

Historisch verdrag open voor ondertekening tijdens de Algemene Vergadering

Na bijna twintig jaar onderhandelen staat de eerste internationale overeenkomst ter instandhouding van de mariene biodiversiteit en het behoud van de oceanen van de wereld nu open voor ondertekening door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

Het zogenaamde verdrag over de volle zee werd in juni aangenomen, toen VN-chef António Guterres het prees als een ‘overwinning voor het multilateralisme’. Het werd woensdag door 67 landen ondertekend, maar moet nog door elke staat volgens zijn eigen procedures worden geratificeerd.

Het verdrag is een juridisch bindend instrument onder het Verdrag van de Verenigde Naties inzake het recht van de zee om het behoud en het duurzame gebruik van de mariene biologische diversiteit van gebieden buiten de nationale jurisdictie aan te pakken.

Deze gebieden beslaan meer dan tweederde van de oceaan.

Het verdrag over de volle zee zal in werking treden 120 dagen nadat het door minimaal 60 landen is geratificeerd, wat jaren kan duren. De VN zei te hopen dat alle lidstaten zich bij de overeenkomst zullen aansluiten.

Steeds meer Palestijnen zijn ontheemd door kolonistengeweld

Volgens het VN-Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Zaken (OCHA) is het geweld van Israëlische kolonisten tegen de Palestijnen gestaag toegenomen op de bezette Westelijke Jordaanoever, waardoor sinds vorig jaar ruim duizend mensen ontheemd zijn geraakt.

OCHA zei donderdag dat er in de eerste acht maanden van 2023 elke dag gemiddeld drie kolonistengerelateerde incidenten plaatsvonden waarbij Palestijnen betrokken waren, het hoogste aantal sinds de VN in 2006 begon met het vastleggen van deze gegevens.

Uit een vorige maand uitgevoerde beoordeling van de humanitaire behoeften van 63 Palestijnse veehoudersgemeenschappen op de bezette Westelijke Jordaanoever bleek dat ongeveer 12 procent van de bevolking sinds 2022 ontheemd is geraakt, daarbij verwijzend naar het geweld van de kolonisten en de toegang van kolonisten tot weidegronden. als belangrijkste redenen.

De meeste ontheemden bevonden zich in de gouvernementen Ramallah, Nablus en Hebron, waar ook het grootste aantal Israëlische nederzettingen ligt.

Vier van de gemeenschappen zijn volledig ontheemd en staan ​​nu leeg, aldus OCHA.

Ondersteun de zelfvoorziening

Ze werden genoemd als kwesties die van invloed zijn op de levens en het levensonderhoud van Palestijnse veehoudersgemeenschappen.

OCHA zei dat Palestijnse herders “zelfvoorzienend moeten zijn” op basis van traditionele patronen, maar in plaats daarvan humanitaire hulp nodig hebben vanwege het geweld van kolonisten en het “onvermogen van de Israëlische autoriteiten om daders ter verantwoording te roepen.”

De resulterende ontheemding van Palestijnen “kan neerkomen op gedwongen overbrenging”, een ernstige schending van het internationaal humanitair recht, waarschuwden humanitairen.

Polio-uitbraak in Oekraïne gesloten: WHO

De Wereldgezondheidsorganisatie van de Verenigde Naties (WHO) heeft officieel verklaard dat de uitbraak van het poliovirus in Oekraïne voorbij is.

De WHO zei dat het een “succesverhaal op het gebied van de volksgezondheid” was dat Oekraïne erin was geslaagd de overdracht van het virus dat “de levens en de toekomst van zijn kinderen bedreigde” te stoppen en de verspreiding ervan naar andere landen te voorkomen, allemaal ondanks de oorlog. .

De uitbraak werd voor het eerst ontdekt bij een jong kind in Oekraïne in oktober 2021 en werd later in verband gebracht met een poliovirus-episode in Pakistan.

De WHO zei dat de alomvattende reactie op de uitbraak, geïnitieerd door het Oekraïense ministerie van Volksgezondheid, sinds het begin van de grootschalige invasie van Rusland voor meerdere uitdagingen stond, waaronder massale ontheemding van de bevolking, vernietiging van de gezondheidsinfrastructuur en verstoring van logistieke routes.

De reactie van de regering, gesteund door de WHO en haar partners, omvatte het traceren van contacten, ziektebewaking en een versnelde vaccinatiecampagne voor kinderen van zes maanden tot zes jaar die niet de vereiste doses hadden gekregen via routinematige immunisatie.

De VN-gezondheidsorganisatie zei dat “grote eer” zou moeten gaan naar gezondheidswerkers en ouders die alles in het werk blijven stellen om kinderen op tijd te vaccineren, “ook al moeten ze omgaan met de dagelijkse realiteit en uitdagingen.” Oorlogsgevaren.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Afrikaanse vrouwen in de frontlinie van de vredeshandhaving europahoy.news

In 2022 was Baah een van de 173 Ghanese vrouwelijke vredeshandhavers die dienden in de VN-interimmissie in Libanon. Ze was ook een van de 6.200 geüniformeerde vrouwelijke vredessoldaten (militairen en politiepersoneel) die dienden in de twaalf vredesmissies ter...

EP-leden willen nauwkeurige etikettering van het ontbijt

De herziening beoogt een preciezere oorsprongsetikettering om consumenten te helpen een weloverwogen keuze te maken voor een bepaald aantal agrovoedingsproducten. Woensdag heeft de Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid haar standpunt over de herziening van de wet aangenomen EU handelsnormen voor...

Boheemse buurten en creatieve ruimtes europahoy.news

Ontdek de charme van Berlijn: Boheemse buurten en creatieve ruimtes Berlijn, de hoofdstad van Duitsland, is een levendige en levendige stad die door de jaren heen zijn Boheemse essentie en creatieve geest heeft weten te behouden. In de straten...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.