AccueilNederlandcentraal staan ​​dromen,...

centraal staan ​​dromen, regels en leven europahoy.news

Van 21 tot 24 september wordt de nieuwe editie gehouden in Bologna, 800 jaar na de goedkeuring van de Franciscaanse Regel. Voor Valentina Giunchedi, voorzitter van de Franciscaanse beweging van Emilia Romagna, leert de Regel wederzijds respect en dat dromen werkelijkheid kunnen worden. Bovendien is de zorg voor je broer, vooral de armste, essentieel, zoals uitgelegd door broeder Giampaolo Cavalli, voorzitter van het Festival.

Camilla Dionisi – Vaticaanstad

De 15e editie van het Franciscaner Festival keert terug naar Bologna, naar de Plaza Mayor. Dit jaar, ter gelegenheid van de 800ste verjaardag van de goedkeuring van de Regel van Sint Franciscus door paus Honorius III, zijn de motto’s ‘droom, regels, leven’. Op het programma staan ​​drie dagen vol vergaderingen, conferenties, shows, ronde tafels en evenementen in het hart van de stad. Bij het initiatief zijn ook de jongsten betrokken, zoals Valentina Giunchedi, voorzitter van de Franciscaanse Beweging van Emilia Romagna, uitlegt, juist omdat paus Franciscus oproept tot het creëren van sterke banden tussen elke generatie. Bovendien blijft de Regel, zoals pater Giampaolo Cavalli, voorzitter van het Franciscaner Festival, stelt, zeer actueel, aangezien het vandaag de dag nog steeds een voorstel voor geluk is.

Het nieuws van de 15e editie

De thema’s van deze editie, « Droom, regels, leven », zijn verweven met zowel de geschiedenis van de Franciscaanse overheersing als met meer hedendaagse aspecten, waarbij de jongere generaties betrokken zijn. « Vandaag lijken het tegengestelde termen die niet samen kunnen worden gerealiseerd », legt Valentina Giunchedi uit. «In werkelijkheid weten we uit onze ervaring als franciscanen, maar ook als mensen die ons dagelijks leven leiden, dat de regel van fundamenteel belang is voor het behoud van wederzijds respect en voor het verwezenlijken van dromen op een echte en ware structuur. Veel onderwerpen uit ons dagelijks leven zullen aan bod komen, zowel bij psychotherapeuten als journalisten, maar ook bij veel atleten: laten we niet vergeten – benadrukt hij – dat veel dromen werkelijkheid worden dankzij de vasthoudendheid waarmee de regels worden nageleefd. Er zijn voorstellen ontworpen voor iedereen en alle leeftijden. Er worden veel workshops georganiseerd door de broeders van het jeugdwerk. Er zijn ook veel conferenties, presentaties en shows waarmee we mensen van alle leeftijden hopen te betrekken”, besluit Giunchedi, “vooral door gehoor te geven aan de uitnodiging die paus Franciscus altijd hernieuwt om sterke banden te creëren tussen generaties, vooral onder de meest afgelegen, tussen jonge mensen en volwassenen.

Het grote geschenk van Sint Franciscus van Assisi

De Franciscaanse Beweging blijft, in de achtste eeuw van de goedkeuring van de Regel, zichzelf vernieuwen en de gelovigen op nieuwe manieren betrekken. «Dit jaar verlaten we het festival met een nieuwe bewustzijn«legt Valentina Giunchedi uit. “Waarschijnlijk vragen stellen, experimenteren en nooit iets als vanzelfsprekend beschouwen is belangrijk om met beide benen op de grond te blijven staan, maar ook om verder te kunnen kijken en te blijven dromen van een toekomst die niet alleen individueel is, maar die van iedereen.” “Het feit dat we een paus hebben die de naam Franciscus draagt ​​– vervolgt hij – moedigt ons steeds meer aan om geloofwaardig te zijn in ons leven. Natuurlijk weten we dat de cijfers blijven dalen: ik denk dat het steeds belangrijker wordt om ons te concentreren op de kwaliteit en geloofwaardigheid van wat wordt voorgesteld en waar we getuige van zijn. Het in vraag stellen en experimenteren met ons charisma blijft een belangrijk avontuur en een groot geschenk dat Franciscus van Assisi ons heeft gegeven.

Een volledig Franciscaans voorstel van geluk

Zoals broeder Giampaolo Cavalli, voorzitter van het Franciscaner Festival, uitlegt, ligt de relevantie van de regel in de fascinatie van Franciscus van Assisi, omdat in zijn woorden de synthese ligt van zijn visie op het leven. “Het lijkt erop dat Franciscus van Assisi tegenwoordig een van die mannen is die in staat is iedereen uit te dagen en op te roepen, zowel mensen uit alle delen van de wereld als mensen van alle religieuze overtuigingen”, legt broeder Cavalli uit. «De kracht ervan ligt in dit vermogen om een ​​buitengewone synthese te maken van de bestaansmogelijkheden, gebaseerd op het Evangelie. De regel is een concretie, een manier om te proberen het Evangelie na te leven, wat een voorstel is voor geluk. Francisco bedacht en begreep het als volgt: het kostbaarste wat hij in het bestaan ​​kon vinden om het leven te interpreteren en te begrijpen. Bovendien, zo besluit hij, biedt hij het aan en maakt het voor iedereen beschikbaar.

Zorgen voor anderen en de dromen van de jongsten

De regel van Sint Franciscus is bedoeld en gericht tot de broeders, dus tot mensen die, vertrekkend vanuit een geloofsmotivatie, een zeer precieze keuze maken om in de wereld te zijn, maar wat in die regel geschreven staat, biedt voor iedereen zeer fascinerende intuïties. «Het is essentieel – legt broeder Cavalli uit – om voor je broer te zorgen, vooral voor de armsten, en om van het milieu te houden. Juist vanuit deze relatie wordt een alternatieve wereld voor de wereld waarin we leven geboren en gebouwd. Onszelf als broeders en zusters erkennen is een uitdaging die ons ertoe brengt anderen te beschouwen als het kostbaarste geschenk dat we kunnen vinden en herkennen. Bovenal is het, gebaseerd op de ervaring van het leven van Jezus, belangrijk om bijzondere aandacht te besteden aan de armen als een concrete plaats van een authentieke en ware bestaansmogelijkheid, vooral als een plaats van ontmoeting met de Almachtige God.

Het Franciscaner Festival heeft zijn zinnen gezet op jongeren, juist omdat de leringen van de Regel ook gelden voor toekomstige generaties. “Ik geloof dat de manier om de waarde te vertellen die een verhaal als dat van Franciscus van Assisi kan hebben, is door jonge mensen eraan te herinneren dat ze kunnen dromen, naar hun dromen kunnen luisteren en hen kunnen begeleiden, zodat ze de meest authentieke betekenis vinden van wat ze zijn. op zoek naar”, besluit broeder Cavalli. «Het hele verhaal van Francisco komt voort uit een droom die verband houdt met zijn verlangen om een ​​nobele ridder te worden en in de samenleving erkend te worden omdat hij grote prestaties heeft geleverd. Deze droom van jou wordt werkelijkheid door de mogelijkheid om te kiezen wat het belangrijkst is. « Wij hebben, net als jonge mensen, veel dromen en daarom moeten we hen helpen groots te dromen. »

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Albares heeft een telefoongesprek met de president van de Andalusische regering over de overeenkomst met betrekking tot Gibraltar europahoy.news

​De minister van Buitenlandse Zaken, Europese Unie en Samenwerking, José Manuel Albares, heeft een telefoongesprek gehad met de president van de regering van Andalusië, Juan Manuel Moreno Bonilla, over het akkoord met betrekking tot Gibraltar. Albares legde uit dat...

Le chef des droits de l’ONU et des experts indépendants dénoncent la nouvelle loi géorgienne sur les « agents étrangers »

La loi sur la transparence de l’influence étrangère exige que les médias, les organisations non gouvernementales (ONG) et autres organisations à but non lucratif s’enregistrent comme « poursuivant les intérêts d’une puissance étrangère » s’ils reçoivent plus de 20...

« De Heilige Geest verandert ons leven » europahoy.news

Paus Franciscus leidt de Pinksterwake in Verona en moedigt, als bewijs van de transformerende kracht van de Heilige Geest, christenen aan open te staan ​​om de Geest hun hart te laten veranderen. Vaticaan nieuws Tijdens zijn homilie tijdens de Pinksterwake in...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.