AccueilNederlandBrugge: een betoverende...

Brugge: een betoverende stad om in de winter te bezoeken

Brugge: een betoverende stad om in de winter te bezoeken

Brugge, een kleine pittoreske stad in België, wordt vaak beschouwd als een droombestemming om in de zomer te bezoeken. De charme van deze stad in de winter mag echter niet worden onderschat. Brugge verandert inderdaad in een echte betoverde stad wanneer de sneeuw de geplaveide straten bedekt en kerstverlichting de grachten verlicht.

Als je in de winter door de straten van Brugge loopt, heb je het gevoel dat je een sprookje binnenstapt. De middeleeuwse huizen met hun kleurrijke gevels passen perfect bij het winterlandschap en creëren een magische sfeer. De grachten, die in de zomer al prachtig zijn, worden nog mooier als ze bedekt zijn met een dun laagje ijs. Je kunt zelfs een boottocht maken over de grachten om de stad vanuit een ander perspectief te bewonderen.

Een van de belangrijkste trekpleisters van Brugge in de winter is de kerstmarkt. Deze markt, gelegen op het marktplein, is gevuld met houten chalets waar u unieke kerstcadeaus, handgemaakte decoraties en natuurlijk traditionele lekkernijen zoals wafels en Belgische chocolaatjes kunt kopen. U kunt ook profiteren van de ijsbaan die naast de kerstmarkt is aangelegd en schaatsen uitproberen, een activiteit die u in de winter niet mag missen.

Als je een kunstliefhebber bent, zal Brugge je niet teleurstellen. De stad herbergt talloze musea waar je kunt opwarmen terwijl je meesterwerken ontdekt. Het Groeningemuseum stelt bijvoorbeeld een collectie Vlaamse kunst tentoon, variërend van de Middeleeuwen tot de 20e eeuw. Je kunt ook de Basiliek van het Heilig Bloed bezoeken, waar een heilig relikwie huist: een druppel Christusbloed volgens de legende. Deze basiliek is ook een architectonisch meesterwerk dat je niet mag missen.

Naast het artistieke erfgoed staat Brugge ook bekend om zijn gastronomie. In de winter kunt u typische gerechten uit de Belgische keuken proeven, zoals mosselen met friet, stoemp (aardappelpuree met groenten) en natuurlijk de beroemde Belgische chocolaatjes. Bezoek zeker een ambachtelijke chocoladefabriek om te zien hoe deze heerlijke chocolaatjes worden gemaakt en waarom niet, koop er een paar als souvenir.

Om aan de winterkou te ontsnappen, kun je terecht in een van de vele cafés in Brugge. De cafés van de stad staan ​​bekend om hun warme sfeer en rustieke inrichting. U kunt genieten van een kop warme chocolademelk of koffie terwijl u zich opwarmt bij de open haard. Sommige cafés bieden zelfs lokale specialiteiten aan, zoals Brugse wafels, voor een nog authentiekere ervaring.

Als u ten slotte de moed heeft om de kou te trotseren, mag u een wandeling in het Minnewaterpark niet missen. Dit park, ook wel bekend als ‘Lake of Love’, is een rustige plek waar je kunt genieten van de schoonheid van de natuur. In de winter is het meer vaak bevroren, waardoor een betoverend landschap ontstaat. U kunt ook langs de paden van het park wandelen en de majestueuze zwanen bewonderen die daar leven.

Kortom, Brugge is een betoverende stad om in de winter te bezoeken. De magische sfeer, de kerstmarkten, de musea en de gastronomie maken het tot een niet te missen bestemming voor liefhebbers van cultuur en schoonheid. Aarzel dus niet om uw jas aan te trekken en ga op pad om deze magische stad te verkennen tijdens uw volgende reis.

Oorspronkelijk gepubliceerd in The European Times.

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Het gratis filmfestival richting het jubileum begint in Rome europahoy.news

Het initiatief, getiteld "Faces and counter-faces of Hope", wordt geleid door de eerste afdeling van het Dicasterie voor Evangelisatie en stelt veertien vertoningen voor, van gisteren tot 21 april, met klassieke films en recentere werken, met deelname van regisseurs...

Appel de 414 millions de dollars pour les réfugiés palestiniens en Syrie, au Liban et en Jordanie

UNRWA a lancé mercredi un Appel de 414,4 millions de dollars pour les réfugiés palestiniens en Syrie et pour ceux qui ont fui le pays vers le Liban et la Jordanie voisins en raison du conflit. Continuer le soutien Le...

Het Parlement keurt de hervorming van de elektriciteitsmarkt van de EU goed

De maatregelen, bestaande uit een verordening en een richtlijn waarover al overeenstemming was bereikt met de Raad, werden aangenomen met respectievelijk 433 stemmen voor, 140 tegen en 15 onthoudingen, en 473 stemmen tegen, 80 en 27 onthoudingen. De wet zal...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.