AccueilNederland'Bloeiende economieën' die...

‘Bloeiende economieën’ die van cruciaal belang zijn voor het uitroeien van honger en armoede: McCain

In een toespraak tot de Veiligheidsraad benadrukte het hoofd van het Wereldvoedselprogramma (WFP), Cindy McCain, donderdag de groeiende behoefte aan humanitaire hulp wereldwijd tegen de achtergrond van verminderde financiering.

Ze riep op tot innovatieve publiek-private partnerschappen om te reageren op de crises van morgen.

“Ik kom zelf uit de particuliere sector”, zei hij WFP‘s uitvoerend directeur, aan het begin van een debat over de rol van partnerschappen in humanitaire hulp, geïnitieerd door Albanië, dat in september het roulerende voorzitterschap van de Raad bekleedt.

“Bloeiende bedrijven en bloeiende economieën zijn de cruciale motoren die de mondiale inspanningen zullen aandrijven om honger en armoede uit te roeien, en de internationale vrede en veiligheid te versterken”, aldus mevrouw McCain.

Ze is weduwe van voormalig senator en presidentskandidaat John McCain, is al vele jaren een actieve filantroop en erfgenaam van een van de grootste particuliere bedrijven in haar thuisstaat Arizona.

Groei-industrie

“Helaas is de humanitaire sector tegenwoordig een van de grootste groei-industrieën ter wereld”, zei het hoofd van het WFP.

“Oorlog, economische onrust en in toenemende mate klimaatverandering en aantasting van het milieu – drijven jaarlijks miljoenen mensen in armoede en wanhoop.”

Eraan herinnerend dat bijna 783 miljoen mensen in grote voedselonzekerheid leven, en 47 miljoen van hen in 50 landen, op de rand van hongersnood staan ​​– terwijl 45 miljoen kinderen onder de vijf jaar aan acute ondervoeding lijden – was mevrouw McCain pessimistisch over de komende humanitaire crises.

Geen uitstel

“Ik wou dat ik de leden van de Raad kon vertellen dat de stijgende honger die we in veel delen van de wereld zien, voortkomt uit eenmalige oorzaken en zal afnemen naarmate de omstandigheden veranderen”, zei ze.

‘Maar dat zal niet gebeuren. We leven nu met een reeks gelijktijdige en langdurige crises die de humanitaire behoeften zullen blijven voeden. En dit gebeurt net nu de financiering voor humanitaire hulpoperaties opdroogt.”

Ze zei dat zelfs het WFP “de pijnlijke keuze moest maken om de voedselrantsoenen voor miljoenen mensen te verlagen”.

“Dit is ons nieuwe normaal”, voegde ze eraan toe, “en we zullen de komende jaren met de gevolgen ervan te maken krijgen.”

‘Nieuwe modellen’

In plaats van zich neer te leggen bij ‘machteloosheid’ riep het hoofd van het WFP op tot een groter gebruik van de particuliere sector, die al meer dan 200 jaar heeft bijgedragen aan het terugdringen van de mondiale armoede door de kracht van particuliere ondernemingen.

Ze zei dat de tijd is gekomen om, in het licht van de nieuwe realiteit en de bezuinigingen, “te heroverwegen hoe we ons engageren en nieuwe modellen van partnerschap te vinden”.

Het hoofd van het WFP zei dat een nieuwe en effectievere samenwerking iedereen ten goede zou komen.

“Het terugdringen van armoede en honger is een noodzakelijke voorwaarde voor gezonde arbeidskrachten, functionerende markten en duurzame economische groei en welvaart. Als mensen en gemeenschappen floreren, doen bedrijven dat ook.”

Bronlink

Oorspronkelijk gepubliceerd in The European Times.

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De enige manier om een ​​einde te maken aan het nucleaire risico “is het elimineren van kernwapens”: Guterres europahoy.news

Secretaris-generaal António Guterres deed zijn oproep dinsdag in een verklaring ter gelegenheid van de Internationale Dag voor de Totale Eliminatie van Kernwapens. Hij waarschuwde dat de zwaarbevochten vooruitgang die gedurende tientallen jaren is geboekt bij het voorkomen van het gebruik,...

Ukraine : Les viols et les tortures perpétrés par les forces russes se poursuivent, rapportent des experts des droits de l’homme

Membres de Commission d'enquête internationale indépendante sur l'Ukraine dit le Conseil des droits de l'homme de l'ONU à Genève, ils ont documenté des attaques à l'arme explosive contre des immeubles d'habitation, des infrastructures civiles et des institutions médicales, ainsi...

Vrij verkeer: de Schengenhervorming om grenscontroles alleen als laatste redmiddel te garanderen

Europarlementariërs in de Commissie Burgerlijke Vrijheden steunden voorstellen dat grenscontroles binnen de Schengenruimte voor vrij verkeer alleen opnieuw kunnen worden ingevoerd als dit absoluut noodzakelijk is. Woensdag keurden de EP-leden een ontwerprapport over de hervorming van de Schengengrenscode goed met...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.