AccueilNederland'Bloeiende economieën' die...

‘Bloeiende economieën’ die van cruciaal belang zijn voor het uitroeien van honger en armoede: McCain

In een toespraak tot de Veiligheidsraad benadrukte het hoofd van het Wereldvoedselprogramma (WFP), Cindy McCain, donderdag de groeiende behoefte aan humanitaire hulp wereldwijd tegen de achtergrond van verminderde financiering.

Ze riep op tot innovatieve publiek-private partnerschappen om te reageren op de crises van morgen.

“Ik kom zelf uit de particuliere sector”, zei hij WFP‘s uitvoerend directeur, aan het begin van een debat over de rol van partnerschappen in humanitaire hulp, geïnitieerd door Albanië, dat in september het roulerende voorzitterschap van de Raad bekleedt.

“Bloeiende bedrijven en bloeiende economieën zijn de cruciale motoren die de mondiale inspanningen zullen aandrijven om honger en armoede uit te roeien, en de internationale vrede en veiligheid te versterken”, aldus mevrouw McCain.

Ze is weduwe van voormalig senator en presidentskandidaat John McCain, is al vele jaren een actieve filantroop en erfgenaam van een van de grootste particuliere bedrijven in haar thuisstaat Arizona.

Groei-industrie

“Helaas is de humanitaire sector tegenwoordig een van de grootste groei-industrieën ter wereld”, zei het hoofd van het WFP.

“Oorlog, economische onrust en in toenemende mate klimaatverandering en aantasting van het milieu – drijven jaarlijks miljoenen mensen in armoede en wanhoop.”

Eraan herinnerend dat bijna 783 miljoen mensen in grote voedselonzekerheid leven, en 47 miljoen van hen in 50 landen, op de rand van hongersnood staan ​​– terwijl 45 miljoen kinderen onder de vijf jaar aan acute ondervoeding lijden – was mevrouw McCain pessimistisch over de komende humanitaire crises.

Geen uitstel

“Ik wou dat ik de leden van de Raad kon vertellen dat de stijgende honger die we in veel delen van de wereld zien, voortkomt uit eenmalige oorzaken en zal afnemen naarmate de omstandigheden veranderen”, zei ze.

‘Maar dat zal niet gebeuren. We leven nu met een reeks gelijktijdige en langdurige crises die de humanitaire behoeften zullen blijven voeden. En dit gebeurt net nu de financiering voor humanitaire hulpoperaties opdroogt.”

Ze zei dat zelfs het WFP “de pijnlijke keuze moest maken om de voedselrantsoenen voor miljoenen mensen te verlagen”.

“Dit is ons nieuwe normaal”, voegde ze eraan toe, “en we zullen de komende jaren met de gevolgen ervan te maken krijgen.”

‘Nieuwe modellen’

In plaats van zich neer te leggen bij ‘machteloosheid’ riep het hoofd van het WFP op tot een groter gebruik van de particuliere sector, die al meer dan 200 jaar heeft bijgedragen aan het terugdringen van de mondiale armoede door de kracht van particuliere ondernemingen.

Ze zei dat de tijd is gekomen om, in het licht van de nieuwe realiteit en de bezuinigingen, “te heroverwegen hoe we ons engageren en nieuwe modellen van partnerschap te vinden”.

Het hoofd van het WFP zei dat een nieuwe en effectievere samenwerking iedereen ten goede zou komen.

“Het terugdringen van armoede en honger is een noodzakelijke voorwaarde voor gezonde arbeidskrachten, functionerende markten en duurzame economische groei en welvaart. Als mensen en gemeenschappen floreren, doen bedrijven dat ook.”

Bronlink

Oorspronkelijk gepubliceerd in The European Times.

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Het gratis filmfestival richting het jubileum begint in Rome europahoy.news

Het initiatief, getiteld "Faces and counter-faces of Hope", wordt geleid door de eerste afdeling van het Dicasterie voor Evangelisatie en stelt veertien vertoningen voor, van gisteren tot 21 april, met klassieke films en recentere werken, met deelname van regisseurs...

Appel de 414 millions de dollars pour les réfugiés palestiniens en Syrie, au Liban et en Jordanie

UNRWA a lancé mercredi un Appel de 414,4 millions de dollars pour les réfugiés palestiniens en Syrie et pour ceux qui ont fui le pays vers le Liban et la Jordanie voisins en raison du conflit. Continuer le soutien Le...

Het Parlement keurt de hervorming van de elektriciteitsmarkt van de EU goed

De maatregelen, bestaande uit een verordening en een richtlijn waarover al overeenstemming was bereikt met de Raad, werden aangenomen met respectievelijk 433 stemmen voor, 140 tegen en 15 onthoudingen, en 473 stemmen tegen, 80 en 27 onthoudingen. De wet zal...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.