AccueilNederlandAlle hoofden van...

Alle hoofden van de Centraal-Aziatische landen komen bijeen in Berlijn

Door Hasanboy Burhanov (oprichter en leider van de politieke oppositiebeweging Erkin Oezbekistan/Vrij Oezbekistan)

Is het “C5+1”-formaat Duits van aard, met het oog op de komende bijeenkomst in Berlijn?

Op vrijdag 29 september zal in Berlijn een bijeenkomst plaatsvinden tussen de leiding van Duitsland en de presidenten van Kazachstan – Tokajev, Kirgizië – Japarov, Tadzjikistan – Rahmon, Turkmenistan – Serdar Berdymukhamedov en Oezbekistan – Mirziyayev.

Deze bijeenkomst van alle hoofden van Centraal-Aziatische landen met een lid van de Europese Unie vindt voor de eerste keer plaats. Bovendien zullen de Aziatische gasten deelnemen aan een economisch forum georganiseerd door het Oostelijk Comité van het Duitse bedrijfsleven (Ost-Ausschuss der Deutschen Wirtschaft), waarvan Michael Harms uitvoerend directeur is.

Zoals opgemerkt door de persdienst van bondskanselier Scholz zullen de discussies tijdens de onderhandelingen draaien om het versterken van de regionale en economische samenwerking.

Dit is precies waar Harms het begin september van dit jaar in Doesjanbe over had. Tijdens zijn deelname aan het Tadzjikistan-Duitsland Investeringsforum merkte de uitvoerend directeur op: “Als alternatief voor Rusland zijn Duitse bedrijven van plan de Centraal-Aziatische markten te betreden.

Michael Harms, die langdurige en nauwe banden onderhoudt met het Poetin-regime, behoort tot de invloedrijke Russische lobbyisten in Duitsland. Ze hebben niet alleen hun eigen land, maar ook heel Europa ertoe gebracht afhankelijk te worden van Russisch gas.

Vorig jaar, toen Poetins favoriete criminele oligarch Alisher Usmanov probeerde de EU-sancties op te heffen, samen met de Hongaarse premier Orban, de Turkse president Erdogan, de Kazachse president Tokajev en de Oezbeekse president Mirziyayev, beschermers van het Oostelijk Comité van de Duitse Economie Michael Harms en Manfred Grundke probeerde tevergeefs de Duitse leiding te beïnvloeden om Usmanov uit de sancties te halen.

Vorig jaar was er, gezien de Russische oorlog tegen Oekraïne, een verdachte stijging van de pro-Russische bedrijfsactiviteiten in de Centraal-Aziatische regio. Aangezien geen van de vijf republieken tot op de dag van vandaag de Russische agressie tegen Oekraïne heeft veroordeeld en het Poetin-regime actief heeft geholpen bij het omzeilen van internationale sancties, kunnen Europese investeringen in Kazachstan, Kirgizië, Tadzjikistan, Turkmenistan en Oezbekistan worden gezien als indirecte steun aan het Poetin-regime. .

Tijdens de komende bijeenkomst van Centraal-Aziatische presidenten met de leiding van Duitsland beveelt de politieke oppositiebeweging “Erkin O’zbekiston” ten zeerste aan dat bondspresident van Duitsland Frank-Walter Steinmeier en bondskanselier Olaf Scholz de volgende fundamentele kwesties bespreken:

– (EN) De presidenten van Kazachstan, Kirgizië, Tadzjikistan, Turkmenistan en Oezbekistan moeten onmiddellijk stoppen met het helpen van het regime van Poetin bij het omzeilen van internationale sancties.

– De presidenten van Kazachstan – Kassym-Jomart Tokayev, Kirgizië – Sadyr Japarov, Tadzjikistan – Emomali Rahmon, Turkmenistan – Serdar Berdymukhamedov en Oezbekistan – Sjavkat Mirziyayev moeten de Russische militaire agressie tegen Oekraïne publiekelijk veroordelen en de propaganda van het Kremlin in hun landen verbieden.

– Er moet actie worden ondernomen voor tastbare verbeteringen op het gebied van de vrijheid van meningsuiting, de vrijheid van de media, de veiligheid van journalisten en de mensenrechten in Centraal-Aziatische landen, inclusief het beëindigen van vervolging op basis van politieke, religieuze of andere criteria.

– Zij moeten de toelating van oppositiepartijen en bewegingen in ballingschap mogelijk maken om deel te nemen aan parlements- en presidentsverkiezingen in hun respectieve landen.

Anders zullen Duitse investeringen in de Centraal-Aziatische regio bijdragen aan de versterking van het Poetin-regime en de realisatie van zijn project om de USSR nieuw leven in te blazen.

Vrij Oezbekistan

President Joe Biden Ministerie van Buitenlandse Zaken van de VS Bundespräsident Bundesregierung Olaf Scholz MFA van Oekraïne Shavkat Mirziyoyev Ministerie van Buitenlandse Zaken, Oezbekistan Aqorda Ministerie van Buitenlandse Zaken, Republiek Kazachstan Administratie van de president van de Kirgizische Republiek Ministerie van Buitenlandse Zaken van de Kirgizische Republiek Persdienst van de president van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Tadzjikistan, Republiek Tadzjikistan

Bron: https://www.facebook.com/ErkinOzbekiston

Oorspronkelijk gepubliceerd in The European Times.

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Ik wacht op je in Rome, laten we bidden voor degenen die lijden onder oorlogen europahoy.new

In het Regina Caeli lanceert de paus opnieuw de uitnodiging om deel te nemen aan de eerste Wereldkinderdag die op 25 en 26 mei wordt gevierd: "We hebben uw vreugde en het verlangen naar een betere wereld nodig." ...

Première personne : « Je ne représente plus rien » – Voix des déplacés en Haïti

Lui et d'autres ont parlé à Eline Joseph, qui travaille pour l'Organisation internationale pour les migrations (OIM) à Port-au-Prince avec une équipe qui apporte un soutien psychosocial aux personnes qui ont fui leur domicile à cause de la violence...

‘Ik ben niets meer waard’ – Stemmen van ontheemden in Haïti europahoy.news

Hij en anderen spraken met Eline Joseph, die voor de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) in Port-au-Prince werkt met een team dat psychosociale steun biedt aan mensen die hun huizen zijn ontvlucht vanwege geweld en onveiligheid. ze sprak met VN-nieuws...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.