AccueilNederlandAlarmerende toename van...

Alarmerende toename van het aantal gevallen van mazelen en rubella, meldt de WHO europahoy.new

Sinds juli zijn er meer dan 34.000 vermoedelijke gevallen van mazelen en rubella gemeld, met 413 doden tot gevolg; een aanzienlijke stijging vergeleken met de 27.000 gevallen en 220 daarmee samenhangende sterfgevallen die het afgelopen jaar zijn geregistreerd, meldde de VN-gezondheidsorganisatie.

Wat de zaken nog ingewikkelder maakt, is de beperkte financiering voor vaccinatieprogramma’s, aldus Arturo Pesigan, vertegenwoordiger van de WHO in Jemen.

“In het ideale geval zou de vaccinatiecampagne als reactie op de uitbraak zich op zijn minst op alle kinderen onder de tien jaar richten, zodat deze alomvattend en effectief zou zijn; Het huidige financieringstekort heeft echter de steun uitgehold en de doelstelling beperkt tot kinderen onder de vijf jaar, de groep met de hoogste sterftecijfers.”

Mazelen en rubella, beide zeer besmettelijke virusziekten, blijven belangrijke oorzaken van kindersterfte en geboorteafwijkingen. Hoewel er geen specifieke behandelingen bestaan, kunnen deze ziekten worden voorkomen door het gebruik van veilige en kosteneffectieve vaccins.

Uitdagingen bij het bereiken van kinderen

Acht jaar van brute conflicten hebben Jemen in een ernstige humanitaire crisis gestort. In het hele land hebben ruim 21 miljoen mensen (twee derde van de bevolking) humanitaire hulp nodig.

De stijging van het aantal gevallen van mazelen en rubella komt tegen de achtergrond van jaren van economische ineenstorting, armoede, ontheemding en overvolle levensomstandigheden in de kampen, gekoppeld aan een overweldigd gezondheidszorgsysteem.

De situatie wordt nog verergerd door het grote aantal kinderen dat simpelweg niet bereikbaar is voor vaccinaties.

Volgens schattingen van de VN heeft 27 procent van de kinderen jonger dan één jaar geen mazelen- en rodehondvaccins gekregen of de dosis die nodig is voor volledige bescherming niet gehaald.

WHO-reactie

Als reactie hierop werkt de WHO samen met het Jemenitische Ministerie van Volksgezondheid en Bevolking en partnerorganisaties om de steun voor routinematige vaccinatie-interventies te vergroten.

Eind vorige maand heeft de VN-gezondheidsorganisatie de regering en haar partners gesteund om bescherming te bieden aan ongeveer 65 procent van alle kinderen met doses van het mazelen- en rodehondvaccin (MR1 en MR2).

Zij bereidt zich ook voor om in september een vaccinatiecampagne tegen mazelen en rubella te lanceren, gericht op 1,2 miljoen kinderen onder de vijf jaar.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De ‘irrationele, door het Westen geleide structuur’ van de Veiligheidsraad moet hervormd worden, zegt Noord-Korea tegen de VN europahoy.news

Om dit te bereiken moet de vertegenwoordiging van de ontwikkelingslanden, die de absolute meerderheid vormen bij de Verenigde Naties, worden uitgebreid en versterkt, zegt Kim Song, ambassadeur en permanente vertegenwoordiger van Noord-Korea bij de VN. “De kwestie die in de...

Le HCR est de plus en plus préoccupé par le sort des réfugiés fuyant la région du Karabakh

Quelque 19 000 réfugiés auraient quitté la région économique du Karabakh de la République d'Azerbaïdjan, dont de nombreuses personnes âgées, femmes et enfants. HCR La porte-parole Shabia Mantoo a appelé toutes les parties à protéger les civils et...

De crisis verdiept zich voor de kinderen van Mali, updates over de mensenrechten uit Brazilië en Montenegro europahoy.new

UNICEF De vertegenwoordiger in Mali, Pierre Ngom, vertelde verslaggevers in Genève dat alleen al deze maand tientallen kinderen zijn vermoord door niet-statelijke gewapende groepen in het noorden en midden van het land. Op 7 september eiste een aanval op...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.