AccueilNederlandAlarmerende toename van...

Alarmerende toename van het aantal gevallen van mazelen en rubella, meldt de WHO europahoy.new

Sinds juli zijn er meer dan 34.000 vermoedelijke gevallen van mazelen en rubella gemeld, met 413 doden tot gevolg; een aanzienlijke stijging vergeleken met de 27.000 gevallen en 220 daarmee samenhangende sterfgevallen die het afgelopen jaar zijn geregistreerd, meldde de VN-gezondheidsorganisatie.

Wat de zaken nog ingewikkelder maakt, is de beperkte financiering voor vaccinatieprogramma’s, aldus Arturo Pesigan, vertegenwoordiger van de WHO in Jemen.

“In het ideale geval zou de vaccinatiecampagne als reactie op de uitbraak zich op zijn minst op alle kinderen onder de tien jaar richten, zodat deze alomvattend en effectief zou zijn; Het huidige financieringstekort heeft echter de steun uitgehold en de doelstelling beperkt tot kinderen onder de vijf jaar, de groep met de hoogste sterftecijfers.”

Mazelen en rubella, beide zeer besmettelijke virusziekten, blijven belangrijke oorzaken van kindersterfte en geboorteafwijkingen. Hoewel er geen specifieke behandelingen bestaan, kunnen deze ziekten worden voorkomen door het gebruik van veilige en kosteneffectieve vaccins.

Uitdagingen bij het bereiken van kinderen

Acht jaar van brute conflicten hebben Jemen in een ernstige humanitaire crisis gestort. In het hele land hebben ruim 21 miljoen mensen (twee derde van de bevolking) humanitaire hulp nodig.

De stijging van het aantal gevallen van mazelen en rubella komt tegen de achtergrond van jaren van economische ineenstorting, armoede, ontheemding en overvolle levensomstandigheden in de kampen, gekoppeld aan een overweldigd gezondheidszorgsysteem.

De situatie wordt nog verergerd door het grote aantal kinderen dat simpelweg niet bereikbaar is voor vaccinaties.

Volgens schattingen van de VN heeft 27 procent van de kinderen jonger dan één jaar geen mazelen- en rodehondvaccins gekregen of de dosis die nodig is voor volledige bescherming niet gehaald.

WHO-reactie

Als reactie hierop werkt de WHO samen met het Jemenitische Ministerie van Volksgezondheid en Bevolking en partnerorganisaties om de steun voor routinematige vaccinatie-interventies te vergroten.

Eind vorige maand heeft de VN-gezondheidsorganisatie de regering en haar partners gesteund om bescherming te bieden aan ongeveer 65 procent van alle kinderen met doses van het mazelen- en rodehondvaccin (MR1 en MR2).

Zij bereidt zich ook voor om in september een vaccinatiecampagne tegen mazelen en rubella te lanceren, gericht op 1,2 miljoen kinderen onder de vijf jaar.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Recordniveaus van ontheemding te midden van mondiale conflicten en natuurrampen europahoy.new

Piper zei dat het huidige mondiale cijfer van 76 miljoen degenen vertegenwoordigt die “Ze verloren hun huizen, hun levensonderhoud, hun gemeenschappen en, in sommige gevallen, hun juridische identiteit.als gevolg van oorlogen, rampen zoals aardbevingen en overstromingen en andere klimaatgerelateerde...

La consommation de combustibles fossiles atteint de nouveaux sommets

La consommation de combustibles fossiles, mais aussi les émissions d’énergie à l’échelle mondiale, ont atteint des records en 2023. C’est ce qu’affirme le rapport sur les statistiques mondiales de l’énergie cité par Reuters. Le déclassement des combustibles fossiles...

Argentijnse bisschoppen eren vrouwen aan het hoofd van gemeenschapskeukens europahoy.news

Met een dankmis in het heiligdom van de Maagd van Caacupé en San Blas de La Matanza brachten de prelaten hulde aan de koks van de gemeenschapskeukens die voedsel aanbieden aan kinderen, ouderen, werklozen en gezinnen in extreme armoede....

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.