AccueilNederland23 Spaanstalige Joodse...

23 Spaanstalige Joodse gemeenschappen over de hele wereld eisen de afschaffing van een denigrerende definitie op europahoy.news

Alle representatieve instellingen van de Spaanstalige Joodse gemeenschappen steunen het initiatief.

Het schrappen van de definitie van “Jood” als een “hebzuchtige of woekeraar”, evenals de definitie van “judiada” als “een slechte zet”.

Madrid, 6 september 2023. Meer dan twintig Joodse gemeenschappen over de hele wereld hebben zich geformaliseerd
vroeg de Koninklijke Spaanse Academie (RAE) om de definitie van « Jood » te schrappen
“Hebzuchtig of woekerig persoon.” Ze beschouwen het als een aanstootgevende definitie die een
gemeenschap in denigrerende en discriminerende termen, die niet het huidige gebruik van de term weerspiegelen
De Spaanse taal in de Spaanstalige gemeenschap, waar respect en promotie heerst
van diversiteit en multiculturalisme zijn essentieel.

Het ongepast definiëren van ‘Jood’ als een belediging

Screenshot 8 23 Spaanstalige Joodse gemeenschappen over de hele wereld eisen de afschaffing van een denigrerende definitie

“Woordenboeken hebben de taak om het gebruik en de evolutie van de taal te weerspiegelen, en hun inhoud is gebaseerd op taalkundige en academische criteria. In een context waarin de Spaanse en Ibero-Amerikaanse samenleving steeds gevoeliger wordt voor diverse identiteiten en gebrek aan respect in de definitie van groepen breed wordt verworpen, zijn wij van mening dat deze definities moeten worden bijgewerkt om het gebruik van de taal in onze tijd getrouw weer te geven”, stelt hij. de advocaat Borja Luján Lago, die de Jood gemeenschap bij dit initiatief.

Het initiatief, gepromoot door de Joodse Gemeenschap van Panama, heeft de steun van de gehele Spaanstalige Joodse gemeenschap, vertegenwoordigd door haar representatieve organisaties:

de Federatie van Joodse Gemeenschappen van Spanjede delegatie van Israëlische verenigingen in Argentinië, de Israëlische kring van Bolivia, de Joodse Gemeenschap van Chili, de Sefardische Hebreeuwse Gemeenschap van Bogotá, het Israëlisch Zionistisch Centrum van Costa Rica, de Raad van Bestuur van het Huis van de Hebreeuwse Gemeenschap van Cuba, Gemeenschap Joodse Gemeenschap van Ecuador, Israëlische Gemeenschap van El Salvador, Joodse Gemeenschap van Guatemala, Hebreeuwse Gemeenschap van Tegucigalpa, Centraal Comité van de Joodse Gemeenschap van Mexico, Israëlische Gemeenschap van Nicaragua, Joodse Gemeenschap van Paraguay, de Joodse Vereniging van Peru, het Israëlische Centrum van de Dominicaanse Republiek, het Centraal Israëlische Comité van Uruguay en de Confederatie van Israëlische Verenigingen van Venezuela, evenals niet-gouvernementele organisaties zoals het American Jewish Committee (AJC), B ‘nai B’rith International (BBI), de Simon Wiesenthal Center (SWC), de Beweging ter Bestrijding van Antisemitisme (CAM), het Latijns-Amerikaanse Joodse Congres (CJL) en de Anti-Defamation League (ADL)).

Het document dat in het register van de RAE is opgenomen, vraagt ​​ook om de dezelfde redenende totale eliminatie van de vermelding ‘Judiada’, die wordt gedefinieerd als ‘een truc of vuile actie die iemand schade berokkent’.

“We begrijpen dat woordenboekdefinities het taalgebruik weerspiegelen en niet inherent haat bevorderen, maar dat ze gecorrigeerd moeten worden omdat ze volledig achterhaald zijn in de sociale en culturele realiteit van de 21e eeuw. We doen een beroep op de gevoeligheid van de RAE om respectvol en inclusief taalgebruik te bevorderen”, zegt Luján Lago.

In 2001 Deze denigrerende definitie stond niet in het woordenboek.

image 4 23 Spaanstalige Joodse gemeenschappen over de hele wereld eisen de afschaffing van een denigrerende definitie
23 Spaanssprekende Joodse gemeenschappen over de hele wereld eisen de afschaffing van een denigrerende definitie

Wat is de Koninklijke Academie voor de Spaanse Taal?

De hoofdlocatie van de Koninklijke Academie voor de Spaanse Taal is Spanje, waar zij de verantwoordelijkheid heeft voor het reguleren van de taal in het land. De impact ervan reikt echter verder dan Spanje, omdat het wordt erkend als de taalkundige autoriteit voor alle Spaanstalige landen. Er zijn in totaal 23 landen waar Spaans wordt erkend als officiële taal en al deze landen worden beschouwd als onderdeel van de Spaanstalige gemeenschap. Hoewel de Koninklijke Academie voor de Spaanse Taal in Spanje is gevestigd, strekken haar invloed en autoriteit zich daarom uit tot alle Spaanstalige landen.

Eerder gepubliceerd in The European Times.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De ‘irrationele, door het Westen geleide structuur’ van de Veiligheidsraad moet hervormd worden, zegt Noord-Korea tegen de VN europahoy.news

Om dit te bereiken moet de vertegenwoordiging van de ontwikkelingslanden, die de absolute meerderheid vormen bij de Verenigde Naties, worden uitgebreid en versterkt, zegt Kim Song, ambassadeur en permanente vertegenwoordiger van Noord-Korea bij de VN. “De kwestie die in de...

Le HCR est de plus en plus préoccupé par le sort des réfugiés fuyant la région du Karabakh

Quelque 19 000 réfugiés auraient quitté la région économique du Karabakh de la République d'Azerbaïdjan, dont de nombreuses personnes âgées, femmes et enfants. HCR La porte-parole Shabia Mantoo a appelé toutes les parties à protéger les civils et...

De crisis verdiept zich voor de kinderen van Mali, updates over de mensenrechten uit Brazilië en Montenegro europahoy.new

UNICEF De vertegenwoordiger in Mali, Pierre Ngom, vertelde verslaggevers in Genève dat alleen al deze maand tientallen kinderen zijn vermoord door niet-statelijke gewapende groepen in het noorden en midden van het land. Op 7 september eiste een aanval op...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.